Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ωραία πλάκα συνέχεια...

Ο απόηχος της φαρσοκωμωδίας δια μικροφώνου. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς δήλωσε: "Οι Ελληνες παίκτες επιλέξαμε να παίξουμε γιατί ήταν πολύ σημαντικό ματς. Τα παιχνίδια ή γίνονται ή δεν γίνονται. Αν χάναμε μπορεί να μας στοίχιζε την πρώτη θέση. Συνυπογράφουμε όλα τα αιτήματα του ΠΣΑΚ, αλλά δε συμφωνήσαμε με την απεργία. Εγώ προσωπικά ήμουν πολύ επηρεασμένος. Τουλάχιστον καταφέραμε και κερδίσαμε, ήταν πολύ σημαντικό ματς. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική όταν δεν έχεις να επιλέξεις. Θα ήθελα να ξέρω τι θα έλεγαν οι άνθρωποι του Αρη αν έπαιζαν με τον ΠΑΟΚ. Χρειαζόμαστε ανθρώπους να δώσουν λύση άμεσα. Στις διαπραγματεύσεις πρέπει όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω. Ο ΠΣΑΚ ζητά πράγματα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα. Ασφάλεια, ελευθερία των παικτών αν δεν πληρώνονται... Δεν χρειάζεται καν να μπούμε σε διαδικασία να τα διαπραγματευόμαστε".

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα: "Είμαι πολύ στενοχωρημένος που φθάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση που είναι κακή για όλους μας. Αντί να δούμε ένα ματς μπροστά σε κόσμο, πέντε μήνες μετά την τελευταία μας εμφάνιση, είδαμε αυτή την εικόνα. Οι φίλαθλοι έδωσαν την καλύτερη απάντηση και όσοι είμαστε στο μπάσκετ θα πρέπει να αισθανόμαστε ένοχοι. Δεν πρόκειται για καταστάσεις χθεσινές, αυτά τα ζητούν οι παίκτες εδώ και καιρό… Και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως ο συνάδελφός μου, ένας σοβαρός άνθρωπος κι εξαιρετικός προπονητής, κατάφερε να κοουτσάρει πέντε παίκτες. Είμαι επαγγελματίας, κάποιος με πληρώνει, υπογράφω συμβόλαιο, πρέπει να κάνω και τη δουλειά μου… Νομίζετε ότι είμαι ευτυχισμένος απ’ αυτή την κατάσταση; Κανένας απ’ όσους ασχολούμαστε με το μπάσκετ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Από την πλευρά μου, παρακαλώ γρήγορα να βρεθεί λύση, είτε μπορεί να τη δώσει η κυβέρνηση, είτε ο υπουργός, είτε ο ΕΣΑΚΕ, είτε η Ομοσπονδία. Να καταλάβουν τους παίκτες. Να αρχίσει μια κανονική διοργάνωση".

Ο προπονητής του Ηλυσιακού, Βασίλης Φραγκιάς, τόνισε: "Ντρέπομαι για αυτό που ζήσαμε σήμερα, αυτήν την αλλοπρόσαλλη κατάσταση. Ο Χατζής έπαιξε με δική του απόφαση, έβλεπε ότι η ομάδα έμενε με τρεις παίκτες και δεν ήθελε να μηδενιστεί. Δεν ήταν απεργοσπάστης. Αυτό το παιχνίδι παρωδία θα ξεχαστεί σύντομα, θα μείνει μόνο το αποτέλεσμα. Ο Κάρτερ με ρωτούσε πριν το τζάμπολ γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Συνδυάζοντας ότι έγινε προ ημερών και στην Ακρόπολη, αναρωτιόταν για την επιλογή που έκανε να έρθει στην Ελλάδα για να παίξει. Δεν μου άρεσε η εικόνα αστυνομικοί να σπρώχνουν παίκτες πριν το ματς".

Ο Βασίλης Αγγελακόπουλος από την πλευρά του υποστήριξε: "Δεν θέλω να κατηγορήσω ούτε την ομάδα της Καβάλας ούτε κάποιους περίεργους που ήταν εκεί γιατί ένιωσα άσχημα και αυτό γιατί μας αντιμετώπισαν σαν τον Ρωχάμη και τον Παλαιοκώστα. Δεν κατηγορώ καμία από τις δύο ομάδες γιατί έχουν κάνει τις επενδύσεις τους και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Εμείς όμως από την πλευρά μας έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούμε την απεργία και όταν μας φέρονται κατά αυτόν τον τρόπο νιώθουμε κάπως περίεργα.
Ο Πανελλήνιος έχει δηλώσει από την αρχή ότι θα έρθει πλήρης. Προσωπικά θα αισθανθώ πολύ άσχημα απέναντι τους αν κατέβω και παίξω. Αυτή είναι προσωπική μου θέση αλλά έχοντας μιλήσει με κάποιους συμπαίκτες μου, ξέρω ότι έχουν την ίδια γνώμη
".

Ο Φοίβος Γυμνόπουλος ως μέλος του συνδέσμου των παικτών δήλωσε: "Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που οι Έλληνες παίκτες του Άρη πλην μίας εξαίρεσης στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τήρησαν κάθε δημοκρατική διαδικασία και την θέση τους και την υπογραφή τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να έχουμε αφυπνίσει κάποιες συνειδήσεις. Δυστυχώς κάποιοι έχουν αφεντικά και κάποιοι έχουν για αφεντικά την συνείδηση και την σκέψη τους. Κάποια στιγμή όμως αυτό που θα μείνει πίσω είναι η θέση σου, η στάση σου και αξιοπρέπειά σου. Για αυτό και αυτό που έγινε σήμερα στο Αλεξάνδρειο θα το κουβαλάνε για στίγμα".
Σε ερώτηση για την συμμετοχή του Μπουρούση με τον Ολυμπιακό τόνισε: "Επί προσωπικού θεωρώ απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αντιδημοκρατική την στάση του αντιπροέδρου του ΠΣΑΚ Γιάννη Μπουρούση. Αυτό που έγινε σήμερα καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικότητας. Να έχει δοθεί εντολή, να έχει γίνει Δ.Σ. εκ νέου και να κατέβει και να παίξει ενάντια των συναδέλφων του Άρη νομίζω ότι δεν έχει γίνει ποτέ ξανά. Στην κουβέντα που κάναμε κατ΄ ιδίαν με κάποια παιδιά του Ολυμπιακού μας είπανε πως αν τυχόν μας τιμωρήσει εμάς με έναν μήνα ποιος θα μας δώσει εμάς τις 170.000 ευρώ; Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος; Αυτό τα λέει όλα και ο κόσμος το καταλαβαίνει".

από το sport24

Related Posts with Thumbnails