Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Στόγιαν Βράνκοβιτς: Δεν ξεχνώ!

Με αφορμή την πρόσφατη ταινία του ESPN, που εστιάζει στην σχέση μεταξύ Ντίβατς - Πέτροβιτς και τον τρόπο που αυτή δοκιμάστηκε εξαιτίας κοινωνικοπολιτικών μεταβλητών, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κροατικό μέσο, υποστηρίζει ότι ο ίδιος και η οικογένεια Πέτροβιτς είναι οι μοναδικοί που γνωρίζουν την αλήθεια και τον λόγο για τον οποίο είχε φθαρεί η σχέση των δυο ανδρών. Το αμερικανικό δίκτυο αποδίδει την απομάκρυνση των δυο πάλαι ποτέ Γιουγκοσλάβων στο ατυχές συμβάν, που έλαβε χώρα μετά την ολοκλήρωση του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αργεντινής (1990). Στους πανηγυρισμούς των "χρυσών" πλάβι, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ένας Γιουγκοσλάβος κροατικής καταγωγής με την σημαία της Κροατίας, με σκοπό να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα στον θρίαμβο. Ο Βλάντε Ντίβατς κινήθηκε αστραπιαία εναντίον του φιλάθλου, αρπάζοντας την σημαία και απομακρύνοντάς την από τα επινίκια. Αυτή η κίνηση στιγμάτισε τον Σέρβο σέντερ στα μάτια του Ντράζεν Πέτροβιτς, με αποτέλεσμα να ραγίσει το γυαλί.

Αντίθετα, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς τονίζει με αυστηρό ύφος ότι η ιστορία είναι περισσότερο σκοτεινή, επικαλούμενος την μαρτυρία του ίδιου του Ντράζεν, του οποίου υπήρξε αδερφικός φίλος. Αφού κάνει τα παράπονά του στην παραγωγή του αμερικανικού καναλιού, υποστηρίζοντας ότι δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στην λίστα των υποψήφιων συντευξιαζόμενων ανθρώπων, ρίχνει το μπαλάκι στην οικογένεια Πέτροβιτς. "Αυτοί ξέρουν. Αν θέλουν μπορούν να μιλήσουν. Αντίθετα εγώ σέβομαι την 17ετή απουσία του Ντράζεν και είναι άδικο να μιλήσω. Είναι άδικο και για την οικογένεια του Ντίβατς..." (ελεύθερη μετάφραση) Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο πύργοι έχουν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς από το παρελθόν...

Related Posts with Thumbnails