Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κάτοχος του κλειδιού των αποδυτηρίων της πόλης

Η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στους Πίστονς είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως διέρρευσε το δίκτυο του Associated Ρress. Επικαλούμενο πηγή που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις και αποφάσισε να μιλήσει υπό την ασπίδα της ανωνυμίας, εξαιτίας συμφωνητικού εχεμύθειας που έχει υπογράψει, πληροφορεί ότι ο Μάικ Ίλιτς είναι σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για τους οικονομικούς όρους της συναλλαγής.

Στο άκουσμα του ονόματος του μεγιστάνα, που επιδιώκει να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, συνειρμικά υποθέτει κανείς ότι ο τύπος είναι... κοντοχωριανός. Πράγματι, η σκούφια του μπαγάσα κρατάει από τα Σκόπια, αλλά την τύχη του έμελλε να την φτιάξει στο Ντιτρόιτ. Εκεί κατάφερε να εξαργυρώσει το "αμερικανικό όνειρο", στήνοντας την δική του αυτοκρατορία, προθάλαμος της οποίας αποτελεί η παγκοσμίου φήμης αλυσίδα Little Caesars Pizza. Ωστόσο, οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες δεν εγκλωβίστηκαν στον χώρο του φαγητού, αλλά επεκτάθηκαν και στον αθλητισμό. Σήμερα, ο πάλαι ποτέ Ιλιέφσκι είναι ιδιοκτήτης τόσο της ομάδας μπέιζμπολ (Detroit Tigers) όσο και της ομάδας χόκει (Detroit Red Wings) της πόλης! Παρόλα αυτά ο 81 Μαΐων sport-junkey θέλει και την δόση του από μπάσκετ!

Οι οπαδοί των Πίστονς παρουσιάζονται διχασμένοι ως προς το ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Καταρχήν, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ιδιοκτησία της ομάδας έχει περιέλθει στην σύζυγο του αποθανόντος προέδρου - Μπιλ Ντέιβιντσον - που είχε οδηγήσει το Ντιτρόιτ στις επιτυχίες του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό, οι αισιόδοξοι διατυμπανίζουν την αναγκαιότητα αλλαγής φρουράς στους διοικητικούς κόλπους του κλαμπ, προτάσσοντας το "know how", το πάθος και την αφοσίωση του Ίλιτς. Από την άλλη, υπάρχει και ο πυρήνας των "Ιλιτσο-σκεπτικιστών" που αντιτάσσει την ηλικία, την μηδενική του σχέση με το άθλημα, τα πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη...

Εν αναμονή οριστικών εξελίξεων.

Related Posts with Thumbnails