Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σάρας ευχαριστούμε...


Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες των ευρωπαϊκών παρκέ, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, δεν θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Αν και υπήρχαν ελπίδες από τον κόσμο της ομάδας για επανένταξη του Σάρας στο ρόστερ, αυτές διαψεύστηκαν χθες με τις δηλώσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου. Είναι αρκετά δύσκολο να κάτσει κάποιος να γράψει νηφάλια για τον Σάρας. Το πηγαίο ταλέντο και η λάμψη του τυφλώνει και δεν βοηθάει για αντικειμενικές κρίσεις.

Ας δούμε όμως τι δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Ο Γιασικεβίτσιους δεν θα μείνει. Δεν είναι ότι δεν τον θέλαμε, απλά δεν μας τον ζήτησε ο προπονητής». Ξεκάθαρα ρίχνει το μπαλάκι στον προπονητή της ομάδας και δεν επικαλείται οικονομικούς ή άλλους λόγους. Απόφαση Ζοτς, λοιπόν. Πώς μπορεί να σκέφτηκε ο Ομπράντοβιτς; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν (είτε διαζευκτικά, είτε σωρευτικά): Ή το τεχνικό επιτελείο βλέπει ότι ο Γιασικεβίτσιους δεν μπορεί σωματικά να ανταποκριθεί ή αγωνιστικά δεν χωράει στα πλάνα της ομάδας. Η πρώτη εκδοχή δεν μπορεί να κριθεί από μας. Είναι μια αντικειμενική κατάσταση που δεν σηκώνει πολλά σχόλια. Στη δεύτερη περίπτωση ο Ομπράντοβιτς φαίνεται να θέλει να δώσει περισσότερες πρωτοβουλίες και χρόνο στους Καλάθη, Τέπιτς αλλά και Βεργίνη. Το ρίσκο είναι σαφώς μεγάλο. Ο ΠΑΟ μένει ουσιαστικά με έναν play maker κλάσης (Διαμαντίδης) και ο φόβος των αποτελεσμάτων ενός πιθανού τραυματισμού του αρχηγού διογκώνεται επικίνδυνα.

Η δεύτερη εκδοχή θα επιβεβαιωθεί αν ο ΠΑΟ δεν πάρει άλλον pg. Αν πάρει, θα μείνουμε με το ερώτημα: γιατί δεν κράτησε τον Σάρας εφόσον σκεφτόταν προσθήκη;

Μετά το θρίαμβο της Μπολόνια ο Ομπράντοβιτς είχε δηλώσει πως το κίνητρό του ήταν να σηκώσει Ευρωλίγκα με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ελπίζουμε φέτος το όνομα του Λάζου να μην αντικατασταθεί απ αυτό του Νικ Καλάθη...

Από νωρίς είχαμε ταχθεί υπέρ της παραμονής Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό.  Τώρα που το όλο θέμα έχει τελειώσει το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε για την προσφορά του έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους όλων των εποχών που κόσμησε με την παρουσία του το κλειστό του ΟΑΚΑ. Καλή τύχη Σάρας!

Related Posts with Thumbnails