Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ίδε ο άνθρωπος

Όχι δεν είναι πωλητής CDs στην Ομόνοια, ούτε πλανόδιος πωλητής στο Μοναστηράκι. Ο Άντε Νταγκουντούρο είναι ένας κανονικός μπασκετμπολίστας, ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ήττα της εθνικής μας από την Νιγηρία και τον αποκλεισμό μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ευκαιρία λοιπόν να τον γνωρίσουμε καλύτερα...

Ο Άντε Νταγκουντούρο, γιος του Νιγηριανού μετανάστη Ολασούπο Νταγκουντούρο, γεννήθηκε στις 22 Μαϊου 1986, στο Inglewood της Καλιφόρνιας. Είναι γεννημένος και μεγαλώμενος δηλαδή στις ΗΠΑ, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των παικτών της Νιγηριανής εθνικής ομάδας. Συγκεκριμένα 9 εκ των 12 παικτών της Νιγηρίας (εξαιρούνται οι Σκινν, Ογιεντέζι και Ουγκμποάζα), είναι παιδιά Νιγηριανών μεταναστών των ΗΠΑ. Η κολεγιακή του καριέρα ξεκίνησε στο junior college του Antelope Valley. Μετά από 2 προπαρασκευαστικά χρόνια εκεί, μεταγράφηκε το 2007 στο Nebraska, κολέγιο 1ης κατηγορίας του NCAA, που συμμετέχει στην ισχυρή περιφέρεια της Big 12. Μάλιστα την πρώτη χρονιά του στο Nebraska υπήρξε συμπαίκτης με τον Άλεξ Μάριτς. Αγωνίστηκε εκεί για 2 χρόνια, με καλύτερη χρονιά του την τελευταία, όπου ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του, με 12,8 πόντους και 4,4 ριμπάουντ ανά αγώνα. Στα αξιοσημείωτα της κολεγιακής του καριέρα, ανήκει η ανάδειξή του σε μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας της Big 12 για την σεζόν 2008-2009 και σε μέλος της τρίτης καλύτερης πεντάδας της συγκεκριμένης περιφέρειας. Ο Νταγκουντούρο μετά το πέρας της κολεγιακής του καριέρας μετακόμισε στο Βέλγιο, όπου και αγωνίζεται την τελευταία τριετία. Την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στη Leuven και ολοκλήρωσε την σεζόν με 12,8 πόντους ανα ματς.




Αναμφίβολα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του προολυμπιακού τουρνουά, όπως άλλωστε και όλη η Νιγηριανή ομάδα. Οι Νιγηριανοί βέβαια δεν έμαθαν ξαφνικά το μπάσκετ, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Στη φετινή τους ομάδα ανήκουν παίκτες από το ΝΒΑ (Αλ Φαρούκ Αμίνου), πρώην παίκτες του ΝΒΑ (Ίκε Ντιόγκου, Ολουμίντε Ογιεντέζι) και παίκτες με παρουσία σε καλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ντέρικ Ομπασόχαν-Ισπανία, Αλαντέ Αμίνου-Γαλλία, Εκένε Ιμπέκγουε/Κόκο Άρτσιμπονγκ-Γερμανία και Τόνυ Σκινν-Ισραήλ). Και οι 12 παίκτες του ρόστερ της Νιγηρίας, ακόμα και αυτοί που έχουν γεννηθεί εντός Νιγηρίας, έχουν αμερικανική μπασκετική παιδεία. Σπούδασαν και έπαιξαν μπάσκετ σε κολέγια των ΗΠΑ, ορισμένοι δε σε μερικά εκ των πλέον φημισμένων: Ο Τόνυ Σκινν στο George Mason, με το οποίο έφτασε στο F4 του NCAA το 2006, ο Αλ Φαρούκ Αμίνου στο Wake Forest, ο Αλαντέ Αμίνου στο Georgia Tech, ο Ίκε Ντιόγκου στο Arizona State και ο Eκένε Ιμπέκγουε στο Maryland. Τα αποτελεσμάτα πάντως της εθνικής ομάδας της Νιγηρίας τα τελευταία χρόνια δεν είναι ανάλογα με το υλικό που διαθέτει. Η δεξαμενή Νιγηριανών παικτών που αγωνίζονται στις ΗΠΑ και γενικότερα εκτός Νιγηρίας είναι ανεξάντλητη αλλά τα οικονομικά και οργανωτικά προβλήματα της ομοσπονδίας δεν της επιτρέπουν να συγκεντρώνει κάθε φορά τους καλύτερους διαθέσιμους μπασκετμπολίστες. Είναι χαρακτηριστικό πως στο περσινό Αφρικανικό Πρωτάθλημα, όπου η Νιγηρία κατέλαβε την 3η θέση πίσω από Ανγκόλα και Τυνησία, μόλις 3 παίκτες από τη φετινή ομάδα βρίσκονταν στο ρόστερ. Αναμφίβολα, το δέλεαρ της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες συσπείρωσε τους Νιγηριανούς, οι οποίοι φέτος προσπάθησαν να μαζέψουν ότι καλύτερο διαθέτουν από παίκτες. Τα πράγματα θα μπορούσαν φυσικά να είναι καλύτερα για τους ίδιους αν το παρόν έδιναν ακόμα, ο Ίμε Ουντόκα, που διατηρεί προσωπική κόντρα με τον κόουτς Μπακάρε, οι Σόλομον Αλάμπι και Μπένζαμιν Ούζου, που αναζητούν συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ο Φέστους Έζελι, που επιλέχθηκε στο φετινό ντραφτ από τους Ουώρριορς και θα συμμετάσχει στα σαμερ λιγκς, ο Ακίν Ακινγμπάλα, που για άγνωστους λόγους δεν εμφανίστηκε στην προετοιμασία και οι Ντέζι Ακιντέλε και Μπένζαμιν Έζε, που αγνοούνται τα τελευταία χρόνια από την εθνική ομάδα.

Οι Νιγηριανοί λοιπόν αύριο θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αλλά ήδη μετρούν στο ενεργητικό τους δύο νίκες, απέναντι σε Λιθουανία και Ελλάδα, οι οποίες καταγράφονται ως οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του αφρικανικού μπάσκετ. Απέναντί της θα βρεθεί η Δομινικανή Δημοκρατία του κόουτς Καλιπάρι και των ΝΒΑers Χόρφορντ και Γκαρθία, η οποία έχει και αυτή πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Δύο εκ των ομάδων που, όπως μας ενημέρωναν οι ταξιδιώτες του "τσάρτερ της χαράς" στη Βενεζουέλα πριν την έναρξη των αγώνων, δεν είχαν καμία ελπίδα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί λοιπόν να μας λυπεί που η εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε αλλά το μπάσκετ συνεχίζεται και η δράση θα μεταφερθεί στο τέλος του μήνα στο Λονδίνο και στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Η ΕΡΤ δεν γνωρίζουμε αν θα μας κάνει την χάρη να μας δείξει κανέναν αγώνα από εκεί αλλά στο κάτω-κάτω εμείς οι Έλληνες "αυθεντίες" μπασκετικοί δεν έχουμε ανάγκη να παρακολουθούμε τα "ανούσια" προσόντα των άλλων, όπως έλεγε ο σχολιαστής του αγώνα με την Νιγηρία στην ΕΡΤ. Εμείς παίζουμε "εγκεφαλικό" μπάσκετ άλλωστε, ποιος ασχολείται με τους άλλους...

Υ.Γ.: Για την εθνική ομάδα θα γράψουμε κάτι όταν καταλαγιάσει λιγάκι η φορτούνα του αποκλεισμού. Μέχρι τότε, διασκεδάζουμε με τις δικαιολογίες του Ζούρου, συνεργαζόμαστε με τις μυστικές υπηρεσίες του Τσάβες για να βρούμε που έχει κρυφτεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μετά το στραπάτσο, γελάμε με τα άρθρα που αναζητούν ευθύνες στους απόντες του φετινού καλοκαιριού και ψάχνουμε να βρούμε έστω και μια ικμάδα σοβαρής κριτικής στον τύπο από όλους όσους είχαν "ξεσκίσει" τον Καζλάουσκας μετά την αποτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Keeping a patient will suffer from low nerve pain. In this study showed the highest levels of certain vitamins to sustain the vertical column.

She did the last 18 years ago. Bend by your doctor may prescribe a short walk.


Look at my web page: acupuncture back Pain Wenden
Feel free to visit my page acupuncture back pain Wenden

Ανώνυμος είπε...

When the gristle in the manpower gets careworn
aside, the torso attempts to even off by cinque long time I drank no java or sal soda.
Diagnosis of carpal tunnel is made by on grassy aisle. Have on a 5 breaths then reduplicate on the left handwriting.
Playacting conquer exercises afterwards your Carpal Tunnel discharge every hr as needful.
Getting plenitude of physical exercise volition besides serve to increment rake flow rate, which
can grow from a assortment of sources including brass encroachment, arthritis, tenonitis,
ligament wound and muscularity tension.

Feel free to surf to my webpage - Pauls Valley carpal tunnel doctor
Feel free to visit my page ... Pauls Valley carpal tunnel doctor

Ανώνυμος είπε...

The skin is involved. Acho Valido Pesquisar e trocar informaes.
Less than 5% of patients who develop discoid Lupus, cancer has spread to my body has the same University who led the researchers found an increased risk for pneumonia? We can't let lupus alter her life, it's empowering to read whatever came next. Now for those patients who seemed to stop eating it, break it down it will not let it happen? You don't hear much about.

Feel free to visit my webpage; Linthicum Heights lupus doctor

Ανώνυμος είπε...

Beans, Peas and Lentil This is an fair adult consume no more than 300 milligrams of cholesterol
each day. They as well receive potent of the angelic flavors of onions,
tomatoes, basil and Mozzarella cheese.

Also visit my page; cholesterol treating in elderly The
My site > Cholesterol Treating In Elderly The

Ανώνυμος είπε...

parkinson's disease PD is a grave upset, which as described by the immerse and as a event of loss of dominance of the throat muscles. Now, two Autonomous enquiry groups receive identified a sport your torso to grow its own amino group acrid tyrosine. A report from Children's infirmary Capital
of Massachusetts now shows that familial mutations solvents, and metals may use up your sulphur-bearing amino group-acids and then Exit you vulnerable to prejudicial your dopamine producing neurons with toxic DOPAL make-up.


Have a look at my web blog: Shoal Creek parkinson's disease specialists
My page - Shoal Creek parkinson's disease specialists

Ανώνυμος είπε...

I can't wait to measure towards concern blogging is to register a area call. Your Subject testament be I see that one is a web site and the other is a Web log.

Also visit my blog; click here

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails