Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

The Duke Haters

Ο Jamon Gordon ήταν ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που εξέφρασαν δημοσίως τα παράπονά τους για τη διαιτησία του 2ου τελικού των playoffs στο ΟΑΚΑ. Δεν περιορίστηκε μάλιστα μόνο στους εκπροσώπους του τύπου αλλά δημοσιοποίησε την άποψή του και στο twitter, μέσω του λογαριασμού του καλού του φίλου, Zabian Dowdell των Phoenix Suns. Όπως αποδεικνύεται και από την εικόνα του άρθρου, ο Gordon παρομοίασε την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού από τους διαιτητές με αυτήν που έχει το ...Duke όταν αγωνίζεται στο Cameron Stadium.
 
Το φημισμένο κολέγιο από την Βόρεια Καρολίνα είναι ίσως η πιο μισητή ομάδα στις ΗΠΑ, σε ολόκληρο τον κολεγιακό αθλητισμό. O Gordon έχει ιδία άποψη περί του θέματος καθώς φοίτησε και αγωνίστηκε στο Virginia Tech, το οποίο αγωνίζεται στην ίδια περιφέρεια με την ομάδα του Mike Krzyzewski. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού δεν είναι φυσικά ο πρώτος που εκδήλωσε ανοικτά την απέχθεια του για το Duke. Στο περίφημο ντοκιμαντέρ του ESPN για τους FAB 5 του κολεγίου του Michigan, o Jalen Rose κυρίως αλλά και οι υπόλοιποι της πεντάδας, εκφράστηκαν με αρκετά άκομψα σχόλια για το Duke, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Για του λόγου του αληθές, ιδού το σχετικό βίντεο (02:00 έως 04:02).



Το μίσος προς το Duke αποτελεί ολόκληρη μόδα στις ΗΠΑ και αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Μπροστάρηδες στο κίνημα των Duke Haters είναι κυρίως δύο Πανεπιστήμια που αγωνίζονται στην ίδια περιφέρεια με αυτό, το North Carolina και το Maryland. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μισεί κάποιος το Duke και η γνωστή ιστοσελίδα Bleacher Report, φρόντισε να τους συνοψίσει σε 10 βασικά σημεία. Φυσικά όπως φαίνεται και στην δημοσκόπηση άλλης αμερικανικής ιστοσελίδας, οι προτιμήσεις των haters διαφέρουν.

Πόσο μακριά μπορεί άραγε να φτάσει η αντιπάθεια προς το Duke; Αρκετά μακριά μάλλον, αν ακούσει κανείς το παρακάτω αυτοσχέδιο τραγουδάκι που κυκλοφορεί στο youtube...

Related Posts with Thumbnails