Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο αγαπημένος μας φαντομάς!


Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως το άκυρο post της ημέρας. Όμως, το περιεχόμενό του έχει για τους συντελεστές του blog ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είχε ξυπνήσει για τα καλά τον ταπεινό σκάουτερ που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Δυστυχώς, η άδικη κοινωνία - τι κάνει επιτέλους το κράτος;! - το πειραγμένο του μυαλό και η ερυθρόλευκη τρύπια τσέπη, έπνιξαν την λαιμαργία μας για ακόμα ένα λαβράκι (σε συσκευασία επίδοξου ΜΑΠ μάλιστα) των Ευρωπαϊκών γηπέδων.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στο όχι και τόσο μακρινό 2009 το μπασκετικό τμήμα του Ερυθρού Αστέρα, εν μέσω πλήρους αγωνιστικής δράσης, ανακοινώνει την αντικατάσταση του Maurice Bailey με τον Mike Taylor. Σε αναζήτηση για περισσότερες πληροφορίες για το νέο Αμερικανό του Ζβέζντα διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται για τυχαίο παίκτη. Κάθε άλλο μάλιστα, μιας και ο περί ου ο λόγος κουβαλάει στις αποσκευές του ένα πολύτιμο διαπιστευτήριο: "Drafted". Το 2008, λοιπόν, ήταν η 55η επιλογή στην σχετική λίστα με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς να γίνονται η πρώτη ομάδα που επιλέγει παίκτη από την προπαρασκευαστική λίγκα του NBDL. Και μετά έρχεται η αποκάλυψη:


Η χημεία του με την ομάδα του Βελιγραδίου είναι τρομερή και μαζί με τον Bjelica κάνουν πλάκα στο Εurocup.


Ωστόσο, το σενάριο παίρνει απρόσμενη τροπή και ο Αμερικανός επιστρέφει στην γενέτειρά του και τα ίχνη του χάνονται. Ο Ερυθρός Αστέρας αποδίδει την διακοπή της συνεργασίας σ' έναν ύποπτο τραυματισμό που φέρεται να υπέστη ο Taylor, ενώ η πλευρά του παίκτη απαντάει με αυτό.

Ο θόρυβος γύρω από το όνομά του κοπάζει και η περιέργεια μεγαλώνει για το τι στο διάβολο κάνει αυτός ο άνθρωπος πλέον στην ζωή του. Τελικά το μάταιο το πράγματος μας αναγκάζει να τον ξεχάσουμε. Ώσπου σήμερα σε μια αναζήτηση ρουτίνας για τίποτε ενδιαφέρον στον μπασκετικό πλανήτη ξανασυναντώ τον κύριο Taylor. Ο Mike Taylor, λοιπόν, αγωνίστηκε φέτος στην D-League, επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος: την Iowa. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις των κολεγιακών του χρόνων στο Iowa State (υπήρξε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του) συγκίνησαν την Iowa Energy, που αποφάσισε να του δώσει ακόμη μια ευκαιρία. Προφανώς η έκφραση που επέλεξα "τόπος του εγκλήματος" δεν είναι τυχαία, μιας και η κολεγιακή του ομάδα τον είχε αποδεσμεύσει εξαιτίας της τάσης του Αμερικανού να ακροβατεί πάνω στην γραμμή που διακρίνει το έννομο από το παράνομο - με μια ροπή προς το δεύτερο μονοπάτι. Κατά το παρελθόν, λοιπόν, η τρίτη του παρασπονδία ήταν και η χαριστική βολή για την καριέρα του στο Iowa State University. Strike three! Δυστυχώς, δεν έχει αποκαλυφθεί ο λόγος της οριστικής του αποπομπής, αλλά αν κρίνουμε από τις προηγούμενες ατασθαλίες, τότε μάλλον θα πρέπει να είχε κάνει κάτι πολύ παλαβό... Πώς όχι όταν στην πρώτη του νιότη συνελήφθη να οδηγεί "αδήλωτο" αυτοκίνητο, λίγους μήνες αργότερα δικαζόταν για βανδαλισμό πανεπιστημιακού κτιρίου και τέλος τον έπιαναν στα πράσα ενώ έκλεβε αντιβηχικό σιρόπι από φαρμακείο!!! Τελικώς τον αγανακτισμένο Mike Taylor δεν τον σηκώνει το κλίμα της περιοχής, καθώς μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την ομάδα της D-League (10,2-2,5-3,7) ξαναεξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο...

Related Posts with Thumbnails