Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιο Μουντομπάσκετ; Μεταγραφολογία!

Αποτελεί γεγονός ότι το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων δεν είναι το ούτε το μπάσκετ, ούτε το ποδόσφαιρο. Είναι η μεταγραφολογία. Και επειδή το Greek Hoopz δεν θα μπορούσε ποτέ να απαρνηθεί τις ρίζες του, εννοείται ότι εδώ πέρα λατρεύουμε τα μεταγραφικά σενάρια! Και όσο πιο φανταστικά είναι τα σενάρια, τόσο το καλύτερο.

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι ένα από τα σύγχρονα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Ο 18χρονος αθλητής του Άρη από άποψης ταλέντου, ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα από την ελληνική γενιά. Μπορεί η Εθνική να στραπατσαρίστηκε στα πλαίσια του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων που διεξήχθη στην Λιθουανία, αλλά ο νεαρός καλαθοσφαιριστής έλαμψε δια της παρουσίας του. Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος το καθεστώς δέσμευσης του Χρυσικόπουλου από τον Άρη - ο αθλητής ως μη ενήλικας διατηρούσε ερασιτεχνικό συμβόλαιο συνεργασίας - έσπευσε να τον κλείσει πριν προλάβει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να του φορέσει την θηλιά ενός απαγορευτικού για τα σημερινά δεδομένα buy out. Μια φημολογία, βέβαια, που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σενάριο πρωτοκυκλοφόρησε στην συμπρωτεύουσα. Αυτήν την φορά, όμως, τα σήματα καπνού προέρχονται από Πειραιά μεριά.

Ποια είναι η σημασία αυτών των σημάτων καπνού; Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει κίνηση για την απόκτηση του Χρυσικόπουλου συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Στο πλαίσιο αυτό, οι ερυθρόλευκοι σκέφτονται να προτείνουν να παραχωρήσουν δανεικούς και για μια σεζόν τους Έρτσεγκ και Χαλπερίν στον Άρη, με αντάλλαγμα τα δικαιώματα του νεαρού άσσου. Με δεδομένο ότι οι Θεσσαλονικείς αδυνατούν να καλύψουν τα συμβόλαια των δυο ερυθρόλευκων παικτών, το σενάριο θέλει τους ερυθρόλευκους να προσθέτουν άλλο ένα τυράκι: να αφήσουν με την μορφή δανεισμού τον Χρυσικόπουλο για άλλον έναν χρόνο στον Άρη. Για λεφτά ούτε λόγος προς το παρόν.

Προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι και είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, καθώς υπάρχουν πολλά κενά σε αυτήν την ιστορία. Ωστόσο, αν δεν έγραφα αυτά που ψιθυρίζονται από κάποιους ερυθρόλευκους κύκλους, θα έσκαγα! Άλλωστε, το Greek Hoopz τρέφεται και ερεθίζεται από ατάκες του τύπου "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ" "ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ" "ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ"!

Related Posts with Thumbnails