Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ζαλγκίρις... όπως λέμε Εθνική Λιθουανίας

Η Ζαλγκίρις Κάουνας πραγματοποίησε κίνηση ματ, εμπλουτίζοντας το ρόστερ της με ακόμη περισσότερο λιθουανικό στοιχείο. Μόλις λίγες μέρες μετά την ξέφρενη πορεία της Εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Τουρκίας, ένας από τους βασικούς συντελεστές της Λιέτουβα - ο Τόμας Ντελινινκάιτις - αποφάσισε να επαναπατριστεί, αλλάζοντας αυτήν την φορά στρατόπεδο.

Τα κατορθώματά του στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ, ανέβασαν τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο αξιών, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μαζευτεί και να θάψει τις όποιες σκέψεις περί ανανέωσης της συνεργασίας με τον Λιθουανό καλαθοσφαιριστή. Άλλωστε, η σχέση των δυο πλευρών δοκιμάστηκε και κατά την περσινή σεζόν, από την οποία ο παίκτης δεν έλαβε τα συμφωνηθέντα μεροκάματα από την ΚΑΕ της Θεσσαλονίκης. Αν συνυπολογιστεί και το γεγονός της αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος και της συζητήσιμης φερεγγυότητας των παραγόντων που περιστοιχίζουν τις ελληνικές ομάδες, τότε η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του Λιθουανού παίκτη πραγματοποιείται σε έδαφος γνώριμο. Και δεν είναι καθόλου μετέωρο, μιας και θα συνεργαστεί με το κλαμπ της Βαλτικής για 2+1 χρόνια (σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση, ενώ το συμβόλαιο θα ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων). Εκεί θα συναντήσει τους συμπαίκτες του από την Εθνική ομάδα Καλνιέτις, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας και Πόσιους, προκειμένου να συνθέσουν μια μίνι εκδοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας. Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι η Ζαλγκίρις Κάουνας δυναμώνει σε μεγάλο βαθμό, εν όψει της επερχόμενης δύσκολης αγωνιστικής σεζόν. Ας ελπίσουμε μόνο ότι το οικονομικό επιτελείο της ομάδας έχει κάνει καλούς υπολογισμούς και ότι δεν θα υπάρξουν φαινόμενα διάλυσης, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν. Μπορεί ο σύλλογος να αποπνέει - κατά τα φαινόμενα - υγεία και το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ να λειτουργεί ως φάρος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Related Posts with Thumbnails