Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ήταν γραφτό...

Την Τετάρτη στο ΣΕΦ διεξήχθη μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Βαλένθιας. Ωστόσο, το αγωνιστικό σκέλος εκπίπτει σημαντικά στα μάτια μου, καθώς αμέσως μετά την λήξη του αγώνα μια διαστροφή χρόνων ικανοποιήθηκε στους διαδρόμους του σταδίου.

Ο άνθρωπος που έχει ανακηρυχθεί από τούτον εδώ τον χώρο ως ύψιστος αξιωματούχος της μασονίας, απολαμβάνοντας επάξια τα προνόμια της κορυφής της ιεραρχίας, βρέθηκε στις κερκίδες του ΣΕΦ για να παρακολουθήσει από κοντά τους μυημένους και να αξιολογήσει την δράση τους. Μπορεί, λοιπόν, η μασονία να μην αποκαλύπτει ποτέ τα μέλη της εφόσον βρίσκονται εν ζωή, αφού η μυστικότητα και ο θάνατος επιτρέπει να χαρακτηρίζουν οποιονδήποτε εκ του ασφαλούς ως μασόνο, χωρίς ο συκοφαντούμενος ή κάποιος άλλος να μπορεί να αποδείξει την αναλήθεια του ισχυρισμού, εντούτοις ο ανέκφραστος Σέρβος ατζέντης προπαγάνδισε με την πληθωρική του παρουσία την ιδιότητά του. Φυσικά και η θεσμική του παρουσία δεν μπορεί να αποδοθεί στην σφαίρα της τύχης, μιας και ότι συμβαίνει είναι προϊόν μεταμφιεσμένων προθέσεων και ιερών συνδέσεων. Πώς όχι άλλωστε, τη στιγμή που έχει στην κατοχή του έξι κονκορδάτα που ενισχύουν το συνωμοσιολογικό προφίλ του. Συγκεκριμένα οι Κέσελ, Σπανούλης, Σαβάνοβιτς, Λίστσουκ, Κουκ και Νίλσεν - για να μείνουμε αποκλειστικά στο σώμα των αθλητών - βρίσκονται υπό την επιρροή και καθοδήγηση του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, γεγονός που ευνόησε την συνύπαρξη αυτών στις δυο αγωνιζόμενες ομάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, λοιπόν, μασκάρεψα τον ενθουσιασμό μου και με ύφος ομόλογου κατευθύνθηκα προς το μέρος του και συνομίλησα μαζί του. Η σχετική μου επάρκεια στην σερβική γλώσσα στάθηκε σύμμαχός μου, καθώς συντέλεσε στο να σπάσει ο πάγος και να ανταλλάξουμε μερικές κουβέντες παραπάνω - πέρα από τις τυπικές. Το περιεχόμενο της συζήτησης είναι βεβαίως άκρως απόρρητο (δεν θέλω να καταλήξω σε κανένα χαντάκι με σημάδι από πυρωμένο σίδερο στο σβέρκο μου), αλλά θα πρέπει να σημειώσω ότι πρώτη φορά τον είδα να γελάει! Όχι δεν του είπα κανένα ανέκδοτο - ερώτηση του έκανα - και αυτό είναι που με προβληματίζει!

Related Posts with Thumbnails