Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Έχουν γνώση οι φύλακες...

"Μια σύμπτωση επαναλα - μβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση", λέει ο θυμόσοφος λαός. Και πράγματι για την περίπτωση ενός συγκεκριμένου κυρίου, φαίνεται να έχει δίκιο. Η κριτική είναι σίγουρα κάτι θεμιτό, αρκεί φυσικά το υπόβαθρο που τη συνοδεύει, να μην αποτελείται από ένα "παζλ" γαργαλιστικών συμπτώσεων, με αφετηρία πάντοτε το ίδιο "πρόσωπο". Και στην περίπτωση του συγκεκριμένου κυρίου, δυστυχώς οι συμπτώσεις που προέκυψαν είναι πάρα πολλές και ενοχοποιητικές για τον ίδιο.


Αρχικά δεν του άρεσε το "ξήλωμα" της ομάδας. Έτσι αποφάσισε να απαξιώσει όσες μεταγραφικές κινήσεις πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι. Παράλληλα υπεραμύνθηκε προσώπων που αποτέλεσαν παρελθόν και υπήρξαν αποδεδειγμένα προσωπικοί του φίλοι. Δεν έπαψε ούτε στιγμή να στηρίζει τον μοναδικό εξ αυτών που παρέμεινε στην ομάδα, αν και η συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια είναι κατώτερη του αναμενόμενου. Όλοι οι παραπάνω βέβαια εκτός από φίλοι του, έχουν και ένα άλλο κοινό στοιχείο. Το "πρόσωπο" που όπως προείπαμε αποτελεί κοινή αφετηρία.

Τώρα τελευταία προσπαθεί μάλιστα να επιβάλλει και τις δικές του μεταγραφές. Αφήνει να αιωρούνται ονόματα "βόμβες", που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Τι και αν η ομάδα δεν έχει ιδέα, αυτός εκεί το χαβά του! Μάλιστα έβγαλε και την ετυμηγορία για τη λήξη της καριέρας του τωρινού προπονητή. Φαίνεται πως έχει έτοιμο για προώθηση τον δελφίνο, με τον οποίο συχνά-πυκνά εμφανίζεται μαζί στο γήπεδο. Το γεγονός πάντως πως η "βόμβα", ο δελφίνος και οι προσωπικοί του φίλοι έχουν ως αφετηρία το ίδιο "πρόσωπο" κάνει την υπόθεση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Φυσικά και οι φύλακες όμως έχουν γνώση πλέον. Ύστερα από κάποια χρόνια παρουσίας στο χώρο, φαίνεται πως ξύπνησαν αρκετά, το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό που απομένει είναι να ξυπνήσει και ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος έχει αναγάγει τον συγκεκριμένο κύριο σε σημαία της ενημέρωσής του. Την "μάχη του κόσμου" πάντως για την ώρα την έχει κερδίσει, μιας και η πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας, δεν φημίζεται για το μπασκετικό της επίπεδο. Δύο-τρεις νίκες όμως αρκούν για να αλλάξουν την κατάσταση και τότε ο κύριος θα τρέχει να μαζεύει τα ασυμμάζευτα.

Την "μάχη του πάγκου" όμως την έχασε καθώς μετά τα δύο τελευταία ματς, οι διοικούντες στηρίζουν απόλυτα τον προπονητή. Κορόιδα ήταν κάποτε, τώρα έχουν μάτια και βλέπουν τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα. Και δυστυχώς για τον συγκεκριμένο κύριο, θα την στηρίξουν μέχρι τέλους, κάνοντας όποια προσθήκη χρειαστεί. Μόνο που την προσθήκη θα την κρίνει ο προπονητής και όχι αυτός...
Banou & Sixama

Related Posts with Thumbnails