Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Παίζουμε; Updated #2

Το Greek Hoopz δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον πυρετό του Euroleague Fantasy Challenge. Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε μια ιδιωτική λίγκα στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και καλούμε όλους εσάς να περάσουμε παρέα ακόμη έναν μπασκετικό χειμώνα.
Update: Ο Μπερτομέου σαμποτάρει το τελευταίο τριήμερο την ιστοσελίδα του fantasy. Ο σκοπός προφανής: να μην επιτρέψει στον Γιώργο Βασιλακόπουλο να δημιουργήσει την Μεσογειακή του λίγκα στις private leagues.
Περί τίνος πρόκειται; Για όσους δεν έχουν ιδέα είναι ένα παιχνίδι τύπου manager, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα. Αρχικά δίνεται ένα μπάτζετ και ο παίκτης καλείται να το διαχειριστεί συνετά, προκειμένου να αγοράσει παίκτες που πιστεύει ότι θα τον δικαιώσουν, βάσει της απόδοσής τους μέσα στο παρκέ (2 playmaker, 4 δυαροτριάρια και 4 τεσσαροπεντάρια). Η αξιολόγηση της απόδοσης γίνεται μέσω του ranking που έχει καθιερώσει η Uleb, στο οποίο προσμετρώνται στατιστικά πόντων, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψιμάτων, μπλοκ, κερδισμένων φάουλ. Προσοχή, όμως, γιατί υπάρχει και αρνητική βαθμολογία των στατιστικών: χαμένα σουτ, λάθη και προσωπικά φάουλ αφαιρούν βαθμούς από το σύνολο του παίκτη.


Η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ εύκολη. Αφού κάνετε έναν λογιαρασμό στην επίσημη σελίδα (εδώ), μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργήσετε το δικό σας ρόστερ. Με την ολοκλήρωση του ρόστερ μπορείτε να συμμετάσχετε στην ιδιωτική λίγκα του Greek Hoopz. Η λίγκα λέγεται "Greek Hoopz" και ο κωδικός πρόσβασης είναι "solinas". 
Προσοχή γιατί μπορείτε να τοποθετήσετε MONO μια ομάδα στην λίγκα μας μέχρι και την ημέρα έναρξης της διοργάνωσης για να εγκριθεί η συμμετοχή σας. Καλό ψάξιμο λοιπόν και θυμηθείτε there can be only one!!!

Kαι επειδή δεν μπορεί μόνο ο Γιάννης Ψαράκης να εξαγοράζει συμμετοχές, τοποθετώντας το τυράκι του και προσφέροντας μπλούζα στον νικητή, το Greek Hoopz ισοφαρίζει την μεθόδευση και προσφέρει επίσης μια μπλούζα στο νικητή της λίγκας που διοργανώνει! Ο περσινός νικητής και των 2 πρωταθλημάτων Join me ετοιμάζεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα το έπαθλό του!

Σπεύσατε!!!

Για όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν ακόμα περισσότερο, ορίστε και οι αναλυτικοί κανόνες από την ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Το Euroleague Basketball Fantasy Challenge είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης που επιτρέπει στους χρηστές να παρουσιάσουν τις δεξιότητες τους στη δημιουργία εικονικών ομάδων μπάσκετ αποτελούμενες από παίκτες που θα αγωνιστούν στην Eυρωλίγκα τη σεζόν 2011-12. Κάθε ομάδα του Euroleague Basketball Fantasy Challenge θα αποτελείται από 10 παίκτες κάθε φορά. Η βαθμολογία κάθε ομάδας που παίρνει μέρος στο Euroleague Basketball Fantasy Challenge θα προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των 10 παικτών της στους πραγματικούς αγώνες της Ευρωλίγκας όπως και από τις επιτυχίες των ομάδων τους. Το Euroleague Basketball Fantasy Challenge θα παιχθεί κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας όπως και κατά την φάση των 16. Οι εβδομαδιαίες και συγκεντρωτικές βαθμολογίες όλων των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Euroleague Basketball Fantasy Challenge θα καθορίσουν την τελική κατάταξη.


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η ολοκλήρωση της επίσημης έγγραφης και της αποδοχής των νομικών όρων και διατάξεων (και οι δυο στα αγγλικά) θα απαιτηθεί για την συμμετοχή στο Euroleague Basketball Fantasy Challenge.Θα ζητηθεί από τους χρηστές να κάνουν έγγραφη, να δεχθούν τους κανόνες και να επιβεβαιώσουν το όνομα χρηστή και τον κωδικό μέσω της διεύθυνσης e-mail που θα δηλώσουν πριν λάβουν μέρος στο παιχνίδι. Οι υπάλληλοι και όλοι οι συνεργάτες της Ευρωλίγκας μπορούν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν κάποιο έπαθλο. Αν κάποιος από αυτούς κέρδιζε κάποιο έπαθλο αυτό θα πήγαινε στην ομάδα που βρίσκεται στη συνεχεία της βαθμολογίας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Κάθε εγγεγραμμένος χρηστής μπορεί να δημιουργήσει μόνο 5 ομάδες.

Κάθε ομάδα θα έχει αρχικό προϋπολογισμό 500 μονάδων και θα πρέπει να συνταχθεί από 10 παίκτες ως εξής:

2 point guards

4 shooting guards και small forwards

4 power forwards και centers

ομάδα με λιγότερους από 10 παίκτες στο ράστερ της μέχρι την στιγμή που ο εβδομαδιαίος κύκλος αγώνων ξεκινάει δεν θα θεωρείται έγκυρη. Μια τέτοια ομάδα θα παίρνει μηδενική βαθμολογία για την εβδομάδα αυτή. Κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει 3 παίκτες Κάθε εβδομάδα. Η περίοδος αντικατάστασης ξεκινάει από την στιγμή που όλα τα εβδομαδιαία ματς της Ευρωλίγκας έχουν τελειώσει και λήγει μία ώρα πριν την έναρξη του πρώτου εβδομαδιαίου αγώνα της Ευρωλίγκας. Αντικατάσταση χωρίς όρια παικτών θα επιτραπεί ανάμεσα στο τέλος της κανονικής περιόδου και της φάσης των 16.Οταν ξεκινήσει η φάση των 16 το όριο των 3 παικτών θα ισχύσει και πάλι όπως κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κάθε επίσημος παίκτης της ευρωλιγκας θα αποκτάει βαθμολογία στο Euroleague Basketball Fantasy Challenge για κάθε ματσ στην Ευρωλίγκα που έχει αγωνιστεί τουλάχιστον για ένα δευτερόλεπτο. Η βαθμολογία του θα εκτιμάται από τα επίσημα στατιστικά του στοιχεία σε αυτό το ματσ με ένα επιπλέον μπόνους 10% για όταν η ομάδα του στην Ευρωλιγκα παίρνει την νίκη. Το μπόνους αυτό δεν θα εφαρμόζεται αν ο παίχτης έχει στατιστικά στοιχεία μηδέν η χαμηλότερα. Τα στατιστικά στοιχεία εκτιμούνται ως εξής

στατιστικά στοιχεία = (PTS + ASS + REB + BLK + STL + FLD + FT1M + FG2M + FG3M - TO - BLKA - FOULS - FT1A - FG2A - FG3A)
PTS =πετυχημένοι πόντοι, ASS = aσίστ, REB = ριμπάουντ, BLK = τάπες, STL = κλεψίματα, FLD = κερδισμένα φουλ, FT1M =πετυχημένες βολές , FG2M = πετυχημένα ειπόντα, FG3M = πετυχημένα τριποντά, TO = λάθη, BLKA = τάπες εναντίον, FOULS = φαουλ, FT1A = συνολικές εκτελεσμένες βολές, FG2A = συνολικά εκτελεσμένα ειπόντα, FG3A = συνολικά εκτελεσμένα τριποντά.
Παίκτες που δεν θα εμφανίζονται σε κάποιο αγώνα της Ευρωλίγκας θα παίρνουν μηδενική βαθμολογία για την εβδομάδα εκείνη.
Η βαθμολογία Κάθε ομάδας στο Euroleague Basketball Fantasy Challenge προκύπτει προσθέτοντας τις μεμονωμένες βαθμολογίες των 10 παιχτών της συμπεριλαμβανόμενων και των αρνητικών βαθμολογιών. Κάθε ομάδα στο Euroleague Fantasy Challenge θα έχει μια εβδομαδιαία βαθμολογία και μια συγκεντρωτική βαθμολογία από τη δεύτερη εβδομάδα και έπειτα. Νέες εβδομαδιαίες και συγκεντρωτικές βαθμολογίες θα εκδίδονται με το τέλος κάθε αγωνιστικής εβδομάδας στην Ευρωλίγκα.


ΤΙΜΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ, ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Ενας αρχικός προϋπολογισμός 500 μονάδων είναι διαθέσιμος για την αγορά των 10 παικτών για Κάθε ομάδα του Euroleague Basketball Fantasy Challenge .

Μια συγκεκριμένη τιμή αγοράς έχει καθιερωθεί πριν από την έναρξη της περιόδου για 275 παίκτες, με έναν μέσο όρο 11 παικτών για Κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας. Νέοι παίκτες θα μπορούν να προστεθούν στη λίστα του Euroleague Basketball Fantasy Challenge αν είναι επίσημα καταχωρημένοι, επιβεβαιωμένοι ,επιλέξιμοι και/η αν αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.

Η άξια των παικτών μπορεί να ανεβαίνει η να πέφτει μετά την έναρξη της περιόδου, αυτό θα εξαρτάται από τον μέσο όρο των στατιστικών τους στοιχείων στα ματς της Ευρωλίγκας και από τις επιτυχίες των ομάδων τους. Οι πόντοι από τα στατιστικά στοιχεία κάθε παίκτη θα προστίθενται στην άξια του με το σύστημα 1 προς 4 (1 πόντος στατιστικών στοιχείων= 4 μονάδες).Το ίδιο θα γίνει με το μπόνους του 10% για τους παίχτες με θετικά στατιστικά στοιχεία όταν οι ομάδες τους παίρνουν την νίκη στα επίσημα ματς της Ευρωλίγκας. Η άξια ενός παίκτη δεν μπορεί να ανέβει η να πέσει περισσότερο από 15% ανάμεσα σε δυο εβδομάδες ακόμα και αν ο μέσος όρος των στατιστικών στοιχείων του συνεχίζει να ανεβάζει η να κατεβάζει την άξια του. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να έχει άξια μικρότερη από 5 μονάδες. Δεν υπάρχει όριο στην ανώτερη τιμή άξιας ενός παίκτη.
Πριν από την έναρξη της περιόδου οι παίκτες θα μπορούν να αγοράζονται η να πωλούνται ελευθέρα μέχρι τα όρια των 10 παικτών για Κάθε ομάδα και μέχρι 500 μονάδες.
μετά την έναρξη της περιόδου Κάθε ομάδα του Euroleague Basketball Fantasy Challenge μπορεί να αγοράσει η να πουλήσει μέχρι 3 παίκτες, σύμφωνα με την άξια τους εκείνη τη στιγμή σε μονάδες.
Αν δαπανηθούν λιγότερες από 500 μονάδες για την αγορά παικτών κατά την δημιουργία μιας ομάδας στο Euroleague Basketball Fantasy Challenge, οι υπόλοιπες μονάδες παραμένουν διαθέσιμες για μελλοντική χρήση. Η άξια μιας ομάδας στο Euroleague Fantasy Challenge μπορεί να υπερβεί τις 500 μονάδες εάν η άξια των παικτών της γίνει μεγαλύτερη..

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Το Euroleague Fantasy Challenge θα υπολογίζει και θα δημοσιεύει Κάθε εβδομάδα τις ακόλουθες βαθμολογίες:

1.- μεγαλύτερη βαθμολογία τρέχουσας εβδομάδας: ( οι ομάδες της Euroleague Fantasy Challenge με βάση την συνολική βαθμολογία των 10 παικτών του στην συγκεκριμένη εβδομάδα.)

2.- μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία: (οι ομάδες της Euroleague Basketball Fantasy Challenge με βάση την συνολική βαθμολογία όλων των εβδομάδων μέχρι εκείνη τη στιγμή.)

3.- περισσότεροι πόντοι: (οι ομάδες της Euroleague Fantasy Challenge με βάση την βαθμολογία των πόντων που έχουν πετύχει οι παίκτες τους στα ματς της Ευρωλίγκας.)

4.- περισσότερα ριμπάουντ: (οι ομάδες της Euroleague Basketball Fantasy Challenge με βάση την βαθμολογία των κερδισμένων ριμπάουντς των παικτών τους στα επίσημα ματς της Ευρωλίγκας.)

5.- περισσότερα επιτυχημένα τριποντά: (οι ομάδες της Euroleague Basketball Fantasy Challenge με βάση την βαθμολογία των επιτυχημένων τρίποντων που έχουν πετύχει οι παίκτες τους στα επίσημα ματς της Ευρωλίγκας.)

6.- περισσότερες ασίστ: (οι ομάδες του Euroleague Basketball Fantasy Challenge με βάση την βαθμολογία των περισσότερων ασίστς που έχουν πετύχει οι παίχτες τους στα επίσημα ματς της Ευρωλίγκας.)
Ολες οι βαθμολογίες θα είναι κατανεμημένες γενικά και ανά χώρα.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Αν δυο η περισσότερες ομάδες στο Euroleague Basketball Fantasy Challenge είναι ισόβαθμες σε οποιαδήποτε εβδομαδιαία βαθμολογία η ισοβάθμια θα ρυθμιστεί με βάση τα παρακάτω κριτήρια και με αυτή την σειρά.

1.Η ομάδα που έχει δαπανήσει λιγότερες μονάδες την συγκεκριμένη εβδομάδα θα υπερέχει στην ισοβάθμια, αν η ισοβάθμια δεν έχει κριθεί ακόμα τότε:

2 Η ομάδα που είναι πιο ψηλά στην γενική βαθμολογία θα υπερέχει στην ισοβάθμια. Αν η ισοβάθμια δεν έχει κριθεί ακόμα τότε:

3. Η ομάδα με τις περισσότερες αχρησιμοποίητες μονάδες θα υπερέχει στην ισοβάθμια. Αν η ισοβάθμια δεν έχει κριθεί ακόμα τότε:

4. Η ισοβάθμια θα αναγνωρίζεται

Αν δυο ομάδες είναι ισόβαθμες σε οποιαδήποτε γενική βαθμολογία του Euroleague Fantasy Challenge τότε η ισοβάθμια θα κρίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια και με αυτή την σειρά

1.η ομάδα με τον καλύτερο μέσο όρο βαθμών ανά αγώνα θα υπερέχει στην ισοβάθμια αν η ισοβάθμια δεν έχει κριθεί ακόμα τότε

2. η ομάδα με τις περισσότερες αχρησιμοποίητες μονάδες θα υπερέχει στην ισοβάθμια. Αν η ισοβάθμια δεν έχει κριθεί ακόμα τότε:

3.η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στις δυο αφού αφαιρεθεί η χειρότερη εβδομαδιαία βαθμολογία και των δυο θα υπερέχει στην ισοβάθμια. Αν η ισοβάθμια δεν έχει κριθεί ακόμα τότε:

4. Η ισοβάθμια θα αναγνωρίζεται

ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Τα ακόλουθα είναι τα έπαθλα:

Νικητής μεγάλου επάθλου:νικήτρια θα είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία μετά την λήξη της κανονικής περιόδου και της φάσης των 16 .
Επαθλο: θα καθοριστεί
Επαθλα άλλων:θα καθοριστούν

Νικητής κανονικής διάρκειας: νικήτρια είναι η ομάδα που έχει συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια μόνο.
Επαθλο:θα καθοριστεί

Νικητής της φάσης των 16: νικήτρια είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία κατά την διάρκεια της φάσης των 16 μόνο
Επαθλο: θα καθοριστεί

Περισσότεροι πόντοι: νικήτρια είναι η ομάδα με τους περισσότερους συγκεντρωμένους πόντους από τους παίκτες της στα επίσημα ματς της Ευρωλίγκας μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας και της φάσης των 16.
Επαθλο: θα καθοριστεί.

Περισσότερα ριμπάουντ: νικήτρια είναι η ομάδα με τα περισσότερα συγκεντρωτικά ριμπαουντ κερδισμένα από τους παίκτες της στα επίσημα ματς της Ευρωλίγκας μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας και της φάσης των 16.
Επαθλο: θα καθοριστεί.

Περισσότερα τριποντά:νικήτρια είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο συγκεντρωτικά αριθμό εύστοχων τρίποντων που πέτυχαν οι παίχτες της στα επίσημα ματς της Ευρωλίγκας μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας και της φάσης των 16.
Επαθλο: θα καθοριστεί

Περισσότερες ασιστ: νικήτρια είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο συγκεντρωτικά αριθμό ασιστ που έχουν πετύχει οι παίκτες της στα επίσημα ματς της Ευρωλίγκας μετά την λήξη της κανονικής περιόδου και της φάσης των 16
Επαθλο: θα καθοριστεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιτρέπεται σε κανένα χρηστή να κερδίσει περισσότερα από ένα έπαθλα στο τέλος της περιόδου. Το έπαθλο αυτό συγκεντρώνει όλα εκτός από τα εβδομαδιαία έπαθλα και το έπαθλο του τέλους της πρώτης φάσης. Αν ένας χρηστής έχει επιτύχει τόσο υψηλή βαθμολογία ώστε να δικαιούται περισσότερα από ένα έπαθλα, τότε θα πρέπει να επιλέξει ποιο θα κερδίσει και το άλλο η τα αλλά θα διανεμηθούν στους καλύτερους μετά από αυτόν σε κάθε κατηγόρια.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΑΘΛΩΝ

Οι νικητές του Euroleague Fantasy Challenge θα ενημερωθούν μέσω του λογαριασμού e-mail που θα δηλώσουν και/η μέσω τηλεφώνου μέσα σε επτά μέρες από την στιγμή που κέρδισαν ένα έπαθλο.
Για να παραλάβει το έπαθλο ο νικητής θα πρέπει να απαντήσει στην ενημέρωση μέσω e-mail στο fantasychallenge@euroleague.net μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την ειδοποίηση ότι κέρδισε το βραβείο. Μετά το πέρασμα των 15 ημερών χωρίς απάντηση από τον νικητή η αν ο Νικητής δεν μπορεί να ειδοποιηθεί με e-mail η από το τηλέφωνο το έπαθλο δεν θα δοθεί.
Η παραλαβή του επάθλου θα κανονιστεί με τον νικητή ακολουθώντας την απάντηση του μετά την ειδοποίηση ότι κέρδισε. Η Ευρωλίγκα δεν είναι υπεύθυνη για πιθανή απώλεια η ζημία του επάθλου κατά την Αποστόλη .

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλοι οι χρηστές θα πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες, τους κανονισμούς, τους όρους και τις διατάξεις ώστε η έγγραφη τους να θεωρείται ολοκληρωμένη και να σχηματιστεί η ομάδα τους για το Euroleague Fantasy Challenge.Οι επίσημοι κανόνες, κανονισμοί, όροι και διατάξεις είναι αυτοί στην αγγλική γλώσσα. Η Ευρωλίγκα διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει μια ομάδα που δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους και να της αλλάζει το όνομα αν το όνομα που διάλεξε ο χρηστής είναι προσβλητικό. Σε τέτοια περίπτωση το όνομα θα αλλάξει και η ομάδα θα ονομάζεται με το όνομα του χρηστή ακολουθούμενο από έναν αριθμό αναγνώρισης .Για οποιοδήποτε σχόλιο η παρατήρηση σας παρακαλούμε γράψτε μας στην διεύθυνση fantasychallenge@euroleague.net

Related Posts with Thumbnails