Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Όταν μια σφαλιάρα αφήνει σημάδι


Μερικά 24ώρα μετά την συντριβή του Άρη από τον ΠΑΟΚ ο ασκός του Αιόλου παραμένει ορθάνοικτος και ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Η 35άρα σε περίοδο ισχνών αγελάδων, λόγω της κυριαρχίας του Παναθηναϊκού, ισοδυναμεί με τρόπαιο και συνιστά σημάδι ανεξίτηλο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν δείξει το δρόμο, καθώς εδώ και μια δεκαπενταετία πικάρουν σε κάθε ευκαιρία τους αιώνιους αντιπάλους, δείχνοντας εκείνο το βράδυ του 1996. Το Σαββατιάτικο ντέρμπυ μπορεί να μην ήταν εφάμιλλης αντικειμενικής αξίας, αλλά σίγουρα έχει ιστορική σημασία, καθώς ανατρέπει στατιστικά δεδομένα και ξυπνά συνάμα την παοκτσίδικη μπασκετική συνείδηση. Κακά τα ψέμματα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει γευτεί ουκ ολίγες πίκρες τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αποξενωθεί από την πορτοκαλί μπάλα. Εντούτοις, η δυναμική του παρουσία στο ιστορικό ντέρμπυ με τον Άρη ήταν κάτι το συγκλονιστικό, γεγονός που αντικατοπτρίζει την δίψα για το πάλαι ποτέ καμάρι του συλλόγου, αλλά και την αλλεργία στο κίτρινο χρώμα. Παράλληλα, έδειξε τον τρόπο με τον οποίο μια έδρα γίνεται καμίνι, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο Αλεξάνδρειο, όπου και αραιοκατοικημένο είναι σε κρίσιμα παιχνίδια και δεν δημιουργεί καμία πίεση στον κάθε επίδοξο πολιορκητή του.

Τελικά είναι τόσο καλύτερη ομάδα ο Δικέφαλος του Βορρά, που να δικαιολογεί το επίτευγμά του; Η απάντηση είναι πως όχι. Ωστόσο, ο καλύτερος Έλληνας προπονητής, ο Σούλης Μαρκόπουλος, με την συνδρομή του γιού του και μέχρι πρότινος βοηθού του Ματσόν, Χάρη Μαρκόπουλου (ε ρε κωλοτούμπες... Η τράμπα άργησε 3 μήνες...), χτύπησε στις αδυναμίες των κιτρινόμαυρων και πόνταρε στην προβληματική τους χημεία. Η άμυνα έκλεισε στην ρακέτα (γι' αυτό και τα πολλά ελέυθερα περιφερειακά σουτ), με στόχο να καεί το αξιόπιστο χαρτί του Μπετς, ενώ σημάδεψε τα αντίπαλα αργά πόδια και κυρίως τον αργό τρόπο σκέψης. Όταν μάλιστα παγιώθηκε από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας, ανέβηκε και η ψυχολογία και το καλάθι φαινόταν σαν βαρέλι.

Και ο Άρης; Δεν ήταν ότι αποτέλεσε σάκο του μποξ επειδή δεν ήθελε. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούσε... Οι κιτρινόμαυροι θεωρητικά θα έπρεπε να είναι περισσότερο δουλεμένη ομάδα, μιας και είχαν ξεκινήσει νωρίτερα τις υποχρεώσεις τους, αλλά η ομάδα δεν δένει. Συνωστισμός Αμερικανών στο ασσόδυο, αλλαγές ξένων με το τσουβάλι, εμμονή με τον Μάσσεϋ, πώληση του Παπανικολάου με ότι αυτό συνεπάγεται, ποντάρισμα στην αγωνιστική διάθεση αθλητών με περιορισμένο κίνητρο και και και... μπορεί να είναι οι λόγοι της εν γένει αδυναμίας να παρουσιαστεί ο Άρης ανταγωνιστικός. Η ομάδα έχει ανάγκη ενός δεύτερου ηλεκτροσόκ. Και αν το πρώτο ήρθε ορθά μετά τον πρώτο διασυρμό και αφορούσε στην αποπομπή του Αντρέα Ματσόν, το δεύτερο οφείλει να είναι περισσότερο δραστικό. Όχι ούτε η έλευση του Ντίξον ή το κράξιμο του Χρυσικόπουλου συνιστούν αποτελεσματικά μέτρα. Νομίζω ότι ο κόσμος του Άρη οφείλει να κινηθεί και να δείξει επιτέλους τον κύριο υπαίτιο για το κατάντημα της ομάδας, πιέζοντας καταστάσεις. Παίκτες, προπονητής έχουν δει την πόρτα της εξόδου. Καιρός να τους ακολουθήσει και η διοίκηση...

9 σχόλια:

Yannis είπε...

H dioikisi (damianidis vasika) einai yporxeomeni na diorthosei ta xalia pou eftiaxe fetos. Dexomai oti exei kanei megala lathoi fetos alla exei tin yporxeosi na kanei kati. Na parei podi, nai alla oxi tora, allios kaikame! Meta to telos tis xronias, i porta tis exodou einai anoixti. Kai kati teleytaio, o Fotis na min ypologizei onoma. As dioxei opoious theorei oti den boroun na voithisoun, opos kai na legodai.

Ανώνυμος είπε...

Εμενα αυτο που με προβληματισε περισοτερο ειναι το 0 παθος!!! Σαν να μην ειχε τσαγανο ο Αρης. Καποιος να κανει μια μανουρα βρε αδελφε. Να δυναμιτησει το κλιμα, να φαει καμια τεχνικη ποινη, μπας και ξυπνησουν οι υπνοι. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΥΧΗ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ της μπαουγκ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2-3ΦΟΡΕΣ ΦΕΤΟΣ.... ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΕΔΡΑ!!!??? ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΜΕΝΟ???

paokbasketball είπε...

Πολύ εύστοχη η ανάλυση σου. Για λίγους... Σε παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον.

banou είπε...

@ Yannis
Δηλαδή αποδέχεσαι ότι η φετινή χρονιά είναι χάμενη; Επείγει ένα ηλεκτροσόκ. Νομίζω ότι επειδή έχουν δοκιμαστεί τα πάντα, απομένει η κεφαλή. Για Κατσικάρη συμφωνώ. Στο κάτω - κάτω δεν πρόκειται για υλικό που ο ίδιος επέλεξε. Οπότε διανύει και παρατεταμένο διάστημα χάριτος, μιας και αποτελεί ίσως τη μοναδική πηγή αισιοδοξίας. Μέχρι νεωτέρας την γκρίνια και τις ευθύνες θα τις συγκεντρώνουν οι προϊστάμενοι και οι υφιστάμενοί του.

@ Ανώνυμος 2 Νοέμβριος 2009 10:02 μμ
Μεγάλο κεφάλαιο...

@ Ανώνυμος 3 Νοέμβριος 2009 2:32 πμ
Ο παλμός και η πυκνότητα που είχε η κερκίδα, έστω και σε παιχνίδι ειδικών συνθηκών, είναι κάτι το μοναδικό. Μέρος της τραγικής απόδοσης των παικτών του Άρη οφείλεται και στην πίεση που τους άσκησαν οι αντίπαλοι φίλαθλοι. Οπότε ΝΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ τον τρόπο και όχι καθιέρωσαν, αφού πρόκειται για ένα παιχνίδι. Έδειξε, λοιπόν, τον τρόπο και σε άλλες υποτονικές έδρες. Παράλληλα, μην ξεχνάς ότι ο ΠΑΟΚ προέρχονταν από ταπεινωτική ήττα, γεγονός που δεν συνάδει με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε.

@ paokbasketball
Να 'σαι καλά φιλαράκι. Επιμένουμε μπασκετικά

Ανώνυμος είπε...

epesa apo tin karekla otan egrapses gia edra sto araxnokatoikimeno kratiko tis pylaias kai to araiokatoikimeno alexandreio. se ena mats phgainoun olo to xrono, auto me ton Arh giati einai apla o megalos antipalos se ola ta athlimata. toso dyskolo einai na to niwseis? apo basket pantws eisai myroudias kai apo kerkides, ekswghinos

smak είπε...

Φιλαρακο μαλλον θα πρεπει να μην ξανασηκωθηκες απο την καρεκλα για να διαβασεις την συνεχεια. Τα παιδια γραφουν για το παιχνιδι με τον Παοκ και οχι γενικα.... Πες μου οτι δεν ζηλεψες λιγο την ατμοσφαιρα??? Οι παοκτζηδες στα καλα τους δεν παιζονται! Ο Αρης αν θελει να ειναι μεγαλη ομαδα πρεπει να το αποδεικυει και με τους μεγαλους. Οχι οπως με το Μαρουσι και τον Ολυμπιακο -> η συγκριση ειναι τουλαχιστον αδικη

Rex είπε...

Κριμα που εχασε ο αρης ρε μπανου γιατι εγινες μυρωδιας και εξωγηινος.Αν κερδιζε θα ησουν γκουρου και γηινος!Χωρις πλακα κοψτε τα σχολια που δεν προσφερουν τιποτα περα απο γελιο.

banou είπε...

@ Ανώνυμος 3 Νοέμβριος 2009 7:10 μμ
Μάλλον δεν έπιασες το υπονοούμενο για "αλλεργία στο κίτρινο χρώμα"...

@ Smak & Rex
Εντάξει μην ασχολείστε. Ο καθένας έχει μια άποψη και αυτή θα δημοσιεύεται αρκεί να μην ξεφεύγει τελείως. Μόνο που θα προτιμούσα κάποιος να διαβάζει τι γράφεται πριν προβεί σε σχολιασμό. Τέλος πάντων...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails