Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

"Φτερούγισε" στο Ελληνικό

Το χθεσινό Σαββατόβραδο "βρήκε" τους συντελεστές του Greek Hoopz στο Ελληνικό, να παρακολουθούν ένα από τα κρισιμότερα ματς της 3ης αγωνιστικής της Α1. Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων υποδέχθηκε το νεοφώτιστο Περιστέρι, με την Ένωση να αγωνίζεται για πρώτη φορά φέτος έχοντας ξένους παίκτες στη σύνθεσή της.

Αρκετός κόσμος στο κλειστό του Ελληνικού χθες, με την ποδοσφαιρική Ένωση να εκπροσωπείται από τους Δημητριάδη και Γεωργέα ενώ δεν έλειψαν και οι παρουσίες αθλητών από "εχθρικά στρατόπεδα" όπως αυτή του βολεϋμπολίστα του ΠΑΟ, Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Αρκετά και τα ποδοσφαιρικά υπονοούμενα από τους οπαδούς της ΑΕΚ, με το γνωστό βατραχο-κουκλάκι να παίρνει θέση στα κάγκελα της εξέδρας πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 2500 "κιτρινόμαυροι" οπαδοί ήταν καταπληκτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με μοναδική παραφωνία την φραστική επίθεση που δέχθηκαν ο κόουτς και οι παίκτες του Περιστερίου, επειδή προφανώς είχαν το ..."θράσος" να κάνουν "ζντο" στο κέντρο του παρκέ ύστερα από τη μεγάλη νίκη τους.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, το Περιστέρι πέτυχε μια πανάξια όσο και σημαντική για τη συνέχεια νίκη. Η ομάδα του Σκουρτόπουλου μπήκε αρκετά διαβασμένη στο ματς. Με άμυνα overplay και βοήθειες όποτε κατάφερνε να πάρει την μπάλα, κατάφερε να "μπλοκάρει" το βασικό επιθετικό ατού της Ένωσης, τον σέντερ Τορίν Φράνσις. Η ΑΕΚ δεν φάνηκε να έχει εναλλακτικές επιθετικές λύσεις πέραν του Αμερικανού, την ίδια στιγμή που η αμερικανική (...με λίγο από Ισραήλ) τριάδα των φιλοξενούμενων, Χάμμοντς, Φάιζον και Άρνολντ, έκανε "παπάδες" στην επίθεση της ομάδας της. Σκορ ημιχρόνου 27-37, με το Περιστέρι να ''πατάει" σαφώς καλύτερα στο παρκέ του Ελληνικού.

Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα περίπου του τρίτου δεκαλέπτου, όταν και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι και το +17! Κάπου εκεί όμως η ροή του αγώνα άλλαξε. Ο Φλεβαράκης έδωσε εντολή για πίεση σε όλο το γήπεδο ενώ ταυτόχρονα απέσυρε στον πάγκο τον "εξουδετερωμένο" μέχρι εκείνο το σημείο, Φράνσις. Οι περιφερειακοί του Περιστερίου, Χάμμοντς και Παπανικολόπουλος, δεν αντέδρασαν σωστά στο press της ΑΕΚ, με τον πρώτο κυρίως να υποπίπτει σε αρκετά λάθη στο κατέβασμα της μπάλας. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ "απελευθερώθηκε" επιθετικά με την έξοδο του Φράνσις. Ο Γκριν ανέλαβε πρωτοβουλίες σκοράροντας και δημιουργώντας ταυτόχρονα ενώ ο Μακ Γκραθ έκανε πολύ καλή δουλειά (...την μοναδική ίσως που ξέρει να κάνει καλά), εκτελώντας για τρεις από τις γωνίες. Έτσι η ΑΕΚ, με όπλο το περιφερειακό σουτ, κατόρθωσε να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και φτάσει το Περιστέρι στο σκορ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η ομάδα των δυτικών προαστίων, είχε να αντιπαραβάλει μονάχα τον εκπληκτικό Άρνολντ, ο οποίος συνέχιζε να σκοράρει με όποιον τρόπο ήθελε. Στα τελευταία 3-4 λεπτά όμως, η ΑΕΚ φάνηκε να "μένει" από δυνάμεις. Τότε ακριβώς "μίλησε" ο Χάμμοντς. Ο Αμερικανός γκαρντ, θυμήθηκε τον καλό εαυτό του πρώτου μέρους και με δύο καθοριστικά καλάθια και ένα κλέψιμο στην άμυνα, βοήθησε την ομάδα του να "χτίσει" μια διαφορά, την οποία διατήρησε μέχρι τέλους.

Το τελικό 79-88 κρίνεται απόλυτα δίκαιο, με το Περιστέρι να οφείλει πολλά για την νίκη του στον Τζέημι Άρνολντ. Ο "γερόλυκος" φόργουορντ απέδειξε, με τους 29 πόντους και τα 9 ριμπάουντ, γιατί κατάφερε να αγωνιστεί σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Μπανταλόνα και η Μακάμπι. Καλύτεροι της ΑΕΚ οι Γκριν και Μακ Γκραθ, με 23 και 24 πόντους αντίστοιχα. Απογοήτευσαν εκατέρωθεν οι Ντάνιελς και Δορκοφίκης, με την τραγική εμφάνιση του δεύτερου να κοστίζει αρκετά στην ομάδα του. Το γεγονός πως η ΑΕΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με πλήρες ρόστερ αποτελεί σίγουρα ένα ελαφρυντικό για τη χθεσινή ήττα. Το κοντέρ βέβαια γράφει ήδη 0/3 και η αποχώρηση του Μπάμπη Καραμανλή με σκυμμένο κεφάλι μετά το τέλος του ματς αποτυπώνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τον προβληματισμό που επικρατεί στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο. Από την άλλη πλευρά, είναι εύλογη η ικανοποίηση καθώς το Περιστέρι πραγματοποιεί αρκετά καλό ξεκίνημα στην Α1. Μάλιστα η επικείμενη ελληνοποίηση του Μπράμου και η αυτόματη προσθήκη του Προύιτ, κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να ελπίζουν σε ακόμα καλύτερες μέρες.

Related Posts with Thumbnails