Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Δίψα vs Υποτονικότητας


Τα ξημερώματα διεξήχθη το ντέρμπυ της Παρασκευής για το Αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο ο Καρμέλο θα υποδεχόταν την παρέα του Κόμπε. Τελικά το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ για ένα μόνο ημίχρονο, καθώς οι Νάγκετς αγρίεψαν στην επανάληψη και παρέσυραν τους Λος Λεϊκερς στον φρενήρη ρυθμό τους.

Μιας και έπειτα από καιρό αποφάσισα να στοιχηματίσω σε αγώνες ΝΒΑ στρογγυλοκάθησα στον καναπέ και απόλαυσα το ματς. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν το κατά τους Αμερικανούς roadtrip με πρώτη στάση στο Ντένβερ, όπου και παρατάχθηκαν με σοβαρές απώλειες στην front line. O Γκαζόλ βρέθηκε στα πιτς, με αποτέλεσμα να κληθούν να τραβήξουν το κάρο κατά κύριο λόγο οι Μπαϊνουμ και Όντομ... Χαράς ευαγγέλιο για τους Νάγκετς με λίγα λόγια, καθώς χωρίς τον Ισπανό το παιχνίδι των Λεϊκερς διαφοροποιείται σε τεράστιο βαθμό, με τον Άντονι να σημειώνει στην pre game συνέντευξη ότι αυτή την φορά είναι η ευκαιρία μας και δεν θα την γλυτώσουν εύκολα οι πρωταθλητές. Με δεδομένες τις απουσίες συν το γεγονός ότι τα σουτ των Φίσερ και Αρτέστ ήταν για τον γάμο του Καραγκιόζη, ήταν λογικό και επόμενο ολόκληρο το παιχνίδι να περνάει ακόμα περισσότερο από τα χέρια του Μπραϊαντ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Αμερικανός σούπερσταρ τα κατάφερε περίφημα, καθώς τελείωσε κάποιες απίθανες προσπάθειες. Σε αυτό βέβαια συντέλεσε και η περιορισμένη συμμετοχή του Άντονι, ο οποίος χρεώθηκε νωρίς με φάουλ, με συνέπεια να αφήσει περίσσευμα χρυσόσκονης στον Κόμπε και στο γήπεδο να μην υπάρχει ουσιαστικό αντίβαρο. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις με τους Νένε, Άντερσεν και Σμιθ να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Και μετά ήρθε η κατρακύλα... Ο Κόμπε άρχισε να εκνευρίζεται, μιας και δεν του σφυρίζονταν όλες οι επαφές, ενώ ο Καρμέλο έκανε πάρτυ. Με πιεστική άμυνα στην περιφέρεια και πολύ ξύλο οι πρωταθλητές υπέπεσαν σε σωρεία λαθών, που μεταφράζονταν σε καρφώματα του αστεριού των γηπεδούχων. Στην πορεία το παράτησαν το παιχνίδι, αλλά οι Νάγκετς ήταν αποφασισμένοι να τους στραπατσάρουν και έτσι και έγινε. Ουσιαστικά το δεύτερο ημίχρονο μπορεί να αποτυπωθεί από το παραπάνω βίντεο χαϊ λαϊτ, όπου με θράσος ο Λόσον καρφώνει με μανία απέναντι στους υποτονικά αμυνόμενους παίκτες των Λεϊκερς. Για την ιστορία 105 - 79. Βέβαια, απομένει να δούμε αν θα βρει ισχύ αυτό που λένε Αμερικανοί σχετικά με την αγωνιστική φιλοσοφία των ομάδων: η επίθεση φέρνει τις νίκες και η άμυνα τα πρωταθλήματα. Εντός έδρας σφαλιάρα και για τους επίδοξους πρωταθλητές Σέλτικς από τους Χοκς. Προς το παρόν, λοιπόν, Επίθεση > Άμυνα.

Related Posts with Thumbnails