Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ζωή σε 'μας...

Τα οικονομικά προβλήματα δεν μαστίζουν μόνο ελληνικούς συλλόγους, αλλά διαχέονται σε ολόκληρη την μπασκετική Ευρώπη σε μια δύσκολη συγκυρία.

Στα παράλια της Αδριατικής έχει σημάνει εδώ και καιρό συναγερμός, καθώς μια από τις ιστορικές δυνάμεις του κροατικού μπάσκετ - η Ζαντάρ - έχει βυθιστεί στα χρέη. Η πτώχευση ίσως να είναι μόνο το πρώτο βήμα, καθώς το ενδεχόμενο εξαφάνισης είναι πλέον ορατό. Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στα 5.500.000 Ευρώ, ενώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των οπαδών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ομοσπονδίας και διάφορων φίλων, ο κουμπαράς δεν λέει να γεμίσει με τίποτα.

Στο πλαίσιο αυτό, η απογοήτευση του κόσμου είναι έκδηλη και εκφράστηκε με έναν συμβολικό τρόπο. Το προηγούμενο βράδυ κάποιος άγνωστος οπαδός της Ζαντάρ, τοποθέτησε ένα κασκόλ στο άγαλμα του θρυλικού Τσόσιτς - ζητώ προκαταβολικά συγνώμη καθώς μόνο ο Φίλιππος Συρίγος έχει δικαίωμα σε τέτοιου είδους "βιβλικές" αναφορές - σε σημείο που να κρύβει τα μάτια του. Το υπονοούμενο αφορά στην ντροπή που θα αισθανόταν ο πάλαι ποτέ Γιουγκοσλάβος διεθνής για το κατάντημα του συλλόγου. Ζωή σε μας...

Related Posts with Thumbnails