Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Νεστέροβιτς τον λένε και όλα τα παιδάκια κλαίνε

Τελικά η φημολογία, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός φερόταν να έχει κλείσει παίκτη διατηρώντας "low profile", φαίνεται να επιβεβαιώνεται και ο εκλεκτός του Ντούσαν Ίβκοβιτς ακούει στο όνομα Ράσο Νεστέροβιτς. Στο άκουσμα του ονόματος Μακρής, ίσως σαστίσει, καθώς έχει να το φορέσει από τότε που προπονούταν στον ΠΑΟΚ ή λίγο αργότερα όταν το χρησιμοποίησε για να μεταγραφεί στην Ιταλία.

Ο Σλοβένος σέντερ δεν είναι άγνωστος παίκτης για το ευρωπαϊκό κοινό, καθώς παρά την πολυετή του θητεία στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, δεν αρνήθηκε την συμμετοχή του σε διεθνείς διοργανώσεις με την Εθνική του ομάδα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι του να είναι πάνω - κάτω γνώριμο. Τελικά το παραμύθι τελείωσε με άδοξο τρόπο, μιας και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το τρένο της Εθνικής, μετά την αποτυχία να προκριθεί από το προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Από την άλλη, η σταδιοδρομία του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν τίμια, αλλά όλα αυτά υπό το πρίσμα ενός Ευρωπαίου φιλάθλου, που εξαρχής βλέπει με συμπάθεια κάποιον γνώριμο να αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Γιατί οι Αμερικανοί τον αντιμετώπισαν περισσότερο ως έναν Ευρωπαίο σέβενφουτερ (που λέει και μια αγαπημένη ψυχή), που κάνει συγκεκριμένη δουλειά πάνω στο παρκέ και είναι απαραίτητο συμπληρωματικό στοιχείο για κάθε ομάδα. Ναι απαραίτητος μέχρι και σε πρωταθλήτρια ομάδα, αφού διετέλεσε μέλος των Σπερς, όταν τα σπιρούνια κατέκτησαν τον τίτλο το 2005. Ωστόσο, δεν χαίρει ανάλογης εκτίμησης από τους Αμερικανούς φιλάθλους, η πλειονότητα των οποίων βρήκε στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που μπορεί ελεύθερα να ξεφωνίσει και να χλευάσει. Το παρουσιαστικό και ο τρόπος παιχνιδιού του έχουν αποτελέσει πηγές έμπνευσης για τους τρελοαμερικάνους, που αφού τον παρομοίωσαν με τον χαρακτήρα των Simpsons Ralph Wiggum, στην συνέχεια τον στολίζουν με διάφορα περιπαικτικά σχόλια. Ενδεικτικά:

"Everytime Rasho Nesterovic smiles, a terrorist loses his balls "

"Rasho Nesterovic could get off the Lost island in 24 hours."

"Rasho Nesterovic doesn't shower, he only takes blood baths."

και το καλύτερο:

"If Rasho Nesterovic was gay, he would be Chuck Norris "

Η αλήθεια είναι ότι έχει δώσει και ο μπαγάσας πολύ υλικό στους haters!



Ωραία και διασκεδαστικά όλα αυτά, αλλά τι μπορεί να δώσει ο Σλοβένος στον Ολυμπιακό; Αναμφίβολα ποιότητα. Σίγουρα μπορεί να σουτάρει και να ρίξει ξύλο κάτω από την ρακέτα, αποτελώντας παράλληλα το σκιάχτρο που κλείνει χώρους. Όμως, η ταχύτητα είναι ένα μεγάλο του μειονέκτημα... Αν εξετάσουμε την ομάδα των ψηλών που διαθέτει ο Ολυμπιακός ως ολότητα, διαπιστώνουμε ότι απαρτίζεται από παίκτες με ομοειδή χαρακτηριστικά. Μπουρούσης, Έρτσεγκ, Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης συν τον Νεστέροβιτς αποτελούν παίκτες με περιορισμένα αθλητικά προσόντα. Αν, λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι διέθεταν κατά την περσινή περίοδο την ομάδα με την λιγότερο αθλητική front-line, φέτος θα κατέβουν άλλη μια ταχύτητα. Σε περίπτωση, που η ομάδα πορευθεί στους ψηλούς ως έχει και δεν προσθέσει στο ρόστερ της έναν παίκτη εκρηκτικό, που τρέχει, πηδάει, καρφώνει, τότε θα μιλάμε για τραγωδία... Το ελληνικό του διαβατήριο επιτρέπει την προσθήκη Αμερικανού, που να πληροί τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ίδωμεν.

Related Posts with Thumbnails