Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στους Μάβερικς ο Πρίντεζης...

Η παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη στο μπασκετικό στερέωμα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς η καριέρα του έχει υποστεί πολλές διακυμάνσεις. Από φέρελπις νέος μπασκετμπολίστας, που όμως δεν τύγχανε της εκτίμησης των τεχνικών που τον είχαν υπό την καθοδήγησή τους, έπρεπε να περιμένει υπομονετικά την σειρά του για να πάρει ευκαιρίες και να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομά του. Ξεμύτισε στην Α1 με την φανέλα του Ολυμπιακού και σε μια δύσκολη συγκυρία για τον σύλλογο, ενώ (συν)αποφάσισε να ανηφορίσει μέχρι τον κάμπο της Λάρισας για να κάνει το "αγροτικό" του, ώστε να εμπεδώσει απαραίτητες αγωνιστικές παραστάσεις και να αξιολογηθεί σε καταστάσεις παιχνιδιού.

Το 2007 η αγωνιστική παρουσία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκίνησαν ανθρώπους του ΝΒΑ, που αποφάσισαν να του δώσουν μια υποσχετική ευκαιρία κληρώνοντας τον στο ντραφτ του δεύτερου γύρου (#58 Σπερς -> Ράπτορς). Με το σημαντικό αυτό - ιδιαίτερα για Έλληνα - παράσημο, Ο Γιώργος Πρίντεζης δούλεψε ακόμη περισσότερο και κατάφερε να διακριθεί με το εθνόσημο και να αποτελέσει βασικό στέλεχος για την ομάδα του Ολυμπιακού μέχρι και το καλοκαίρι του 2009. Κάπου εκεί, όμως, πάνω στο πικ της καριέρας του άρχισαν σταδιακά να σβήνουν τα φώτα και να τρεμοπαίζει το άστρο του. Η σκληρή διαπραγματευτική πολιτική που εφήρμοσε ο ίδιος, μέσω του ατζέντη του, στις συζητήσεις με τους ερυθρόλευκους για την επέκταση της συνεργασίας τους, τον οδήγησε στην ξενιτιά και στην αγκαλιά των αλέγρων Ισπανών. Ωστόσο, το υλικό της Μάλαγας ήταν μέτριο, με συνέπεια η δική του παρουσία να μην μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της ομάδας - άλλωστε ο Πρίντεζης λειτουργούσε σε όλες τις προηγούμενες ομάδες του (ακόμη και στη Λάρισα) υποστηρικτικά χωρίς να έχει ηγετικό ρόλο - και μοιραία να έρθει ο πρόωρος αποκλεισμός στην Ευρωλίγκα από την Πρόκομ και η εντός συνόρων ανομβρία. Η αγωνιστική επίδοση του πρώην ερυθρόλευκου στην ACB (10 π. - 3 ριμπ. - 1 ασ.) ήταν μέτρια και δυστυχώς το φίλαθλο κοινό θα τον θυμάται μάλλον περισσότερο για την άτυχη στιγμή του Νομεβρίου του 2009.


Το γεγονός ότι δεν ανταποκρινόταν πλήρως στις προσδοκίες της ομάδας είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν από νωρίς τα όργανα για μισθολογικές περικοπές και να κλονιστεί η εμπιστοσύνη που τον περιέβαλλε. Ακολούθησε ο παροπλισμός στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και το μαρτύριο ολοκληρώθηκε με το καψόνι του Ρενέσες, που τον έστειλε στην κερκίδα για σημαντικό διάστημα της τρέχουσας σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό, η ροή ειδήσεων που αφορούσε την αγωνιστική του παρουσία λιγόστεψε, για να διακοπεί το συνεχές της ανομβρίας με την είδηση ότι οι Μάβερικς πήραν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ. Όχι δεν μαγεύτηκαν με τα αγωνιστικά του καμώματα ή με την προοπτική εξέλιξής του. Απλώς χώρο ήθελαν να αδειάσουν οι άνθρωποι, ώστε να μπορέσουν να υπογράψουν τον Στογιάκοβιτς και για τον σκοπό αυτό αντάλλαξαν τον Αζινκά με τα δικαιώματα του Πρίντεζη. Βέβαια, η εξέλιξη αυτή δεν έχει καμία ουσιαστική επίπτωση στο στάτους του παίκτη, ο οποίος και ποντάρει στην αγωνιστική ανάταση μετά την απόλυση του Ρενέσες. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες...

ΥΓ: Μετά από καιρό, που λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας είχαμε παρατήσει το μπλογκ στην μοίρα του, κάναμε μια αισθητική και χρηστική αναβάθμιση και ελπίζουμε να επανέλθουμε με την όρεξη περασμένων εποχών.

Related Posts with Thumbnails