Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Καρέ του break

Η φετινή Ευρωλίγκα είναι ίσως η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων ετών. Τι πιο τρανή απόδειξη χρειάζεται από τη χθεσινή βραδιά, όπου και οι 4 έδρες "κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι";

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς είναι σαφώς ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς ερχόταν από μια άσχημη, από ψυχολογικής πλευράς, ήττα το βράδυ της Τρίτης, στην οποία οι βασικοί της παίκτες παρέμειναν πολύ χρόνο στο παρκέ, καταναλώνοντας αρκετή ενέργεια. Γύρω στα μισά του 2ου δεκαλέπτου ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε 28-12 υπέρ των Καταλανών και το ματς "μύριζε" περίπατος. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός βρήκε τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα για να καταθέσει φοβερή ενέργεια στο παρκέ στην τρίτη περίοδο και να επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι. Στην τελευταία περίοδο ο έλεγχος του παιχνιδιού ανήκε πάλι στους "πράσινους" και ο Πασκουάλ έδειξε ξανά ανήμπορος να αντιδράσει στα αμυντικά τρικ του Ομπράντοβιτς. Ανεξάρτητα του τι θα γίνει στη συνέχεια, η σημερινή νίκη του Παναθηναϊκού αποτελεί απόδειξη πως αυτή η ομάδα διαθέτει καρδιά πρωταθλητή και τεράστιο ειδικό βάρος. Ο στόχος όμως φυσικά των "πρασίνων" είναι η πρόκριση στο F4 και όχι το να αποδείξουν πόσο βαριά φανέλα διαθέτουν. Το αβαντάζ έδρας ανήκει πλέον στην ομάδα του Ομπράντοβιτς αλλά η Μπαρτσελόνα τα δύο τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει παντού και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η συνέχεια αυτού του ζευγαριού αναμένεται το ίδιο χιτσκοκική με τις δύο πρώτες αναμετρήσεις.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το 2-0, χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας από μια αποφασισμένη Σιένα. Η νίκη με 48 πόντους μετράει το ίδιο με το σημερινό +17 υπέρ των Ιταλών και όσοι προέβλεπαν εφησυχασμό του Ολυμπιακού μετά τον θρίαμβο της Τρίτης δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Οι Ιταλοί έλεγξαν τον αγώνα από την αρχή, προηγήθηκαν με διψήφιες διαφορές και όποτε η ομάδα του Ίβκοβιτς τους πλησίαζε στο σκορ, έβρισκαν τρόπο να ξεφεύγουν και πάλι. Η νευρικότητα των "ερυθρόλευκων" μεταφράστηκε σε πολλά λάθη, άστοχες βολές και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και το ματς δεν "γύρισε" ποτέ. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην Τοσκάνη, όπου ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει ένα τουλάχιστον ματς ώστε να παραμείνει ζωντανός. Οι εκτός έδρας νίκες του στη φάση του TOP 16 έχουν αποδείξει πως έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Στη Βιτόρια σημειώθηκε το πιο αναμενόμενο break με τον Τζέρεμι Πάργκο να "σκοτώνει" την Κάχα Λαμποράλ 1,5" πριν το τέλος. Το Nokia Arena αναμένεται "κατηφορικό" για τους Βάσκους την ερχόμενη εβδομάδα. Το πιο αναπάντεχο ίσως διπλό σημειώθηκε στην Μαδρίτη, όπου η Βαλένθια κέρδισε 75-81 την Ρεάλ. Στο break αυτό, νομίζω πως ο παράγοντας "προπονητής" έχει μετρήσει παραπάνω ίσως και από την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ.: Πολύ γουστάρω την τρέλα του Μινούτσι με την ομάδα του...

Related Posts with Thumbnails