Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Γιατί ρε γαμώτο;

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες σε αμερικανικό έδαφος και οι περισσότεροι μπασκετικοί φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία την σύγκρουση με Σπερς και Καβαλίερς - το ζευγάρι των τελικών του 2007.
Εντούτοις, την συγκεκριμένη αγωνία δεν φαίνεται να συμμερίζονται τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά ούτε καλά - καλά και ορισμένοι άνθρωποι του χώρου. Στην πρώτη περίπτωση πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για θέμα προσφοράς και ζήτησης και αξιολόγησης της αγοραστικής αξίας του προϊόντος, ενέκυψαν και τεχνικές δυσκολίες, καθώς για τον αγώνα με τα σπιρούνια δεν υπάρχει παραγωγή από την Αμερική, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτευχθεί αναμετάδοση από κάποιο ελληνικό κανάλι. Πλέον όλες οι ελπίδες εναποτίθενται σε αυτό το μαγικό λινκ:
Για το δεύτερο παιχνίδι - αυτό με το Κλίβελαντ - υπάρχει μια κινητικότητα. Ενδιαφέρον για την κάλυψή του έχουν εκφράσει ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ και το Connx-tv, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη κρούση.

Πάμε τώρα και στα όσα απίστευτα ακούγονται περί αγγαρείας και αναγκαίου κακού, που προκαλεί το ταξίδι των ερυθρόλευκων στις ΗΠΑ. Αλήθεια πόσες φορές οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μια προσωπική άμυνα στον Λεμπρόν; Να προσπαθήσουν να σκοράρουν στο πρόσωπο του Ντάνκαν; Ο Γιαννάκης πότε άλλοτε θα συγκρουστεί με τον Πόποβιτς; Το ματσάρισμα του Σοφοκλή με τον Σακίλ; Το γεγονός ότι στην καλύτερη περίπτωση ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ομάδα από το ΝΒΑ κάθε 12 χρόνια θα περάσει απαρατήρητο; Κακά τα ψέμματα τέτοια παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς αποτελεί ύψιστη τιμή η συμμετοχή τους σε αυτά. Πόσο μάλλον όταν το προσκλητήριο από τους κορυφαίους ισοδυναμεί με αναγνώριση της αξίας του αποδέκτη. Όσοι μίζεροι ξεφυσούν περιφρονητικά στο άκουσμα της διεξαγωγής των συγκεκριμένων αναμετρήσεων, ας κλείσουν την τηλεόραση (ή οποιοδήποτε μέσο καλύπτει τους αγώνες) και ας αναλωθούν στην ενασχόληση με τα περισσότερο ενδιαφέροντα λοιπά φιλικά επί ελληνικού εδάφους. Νισάφι πια! Το μπάσκετ είναι από την φύση του θεαματικό άθλημα και οι λάτρεις του, γουστάρουν να βλέπουν παιχνίδια εκεί που ξέρουν το αντικείμενο καλύτερα: στο Αμέρικα.

5 σχόλια:

DON είπε...

Τσάμπα σκας ρε banou για το θέμα "αγγαρεία","αναγκαίο κακό" κτλ...Το ελλαδιστάν θα είναι ελλαδιστάν!!!

banou είπε...

Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τέτοιες λογικές και πρακτικές. Δυστυχώς

Ανώνυμος είπε...

ισως να φταιει ι προσφατη βομβα που εσκασε ! Οτι ο ολυμπιακος χρωσταει 400.000 σε μανατζερ παλιου του παικτη !

banou είπε...

Δε νομίζω ότι συνδέονται οι δυο καταστάσεις.

Πανος είπε...

Κριμα δεν δουλευει το λινκ. Ας ελπισουμε τουλαχιστον να το βρουμε σε κονσερβα

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails