Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Μια φωνή που ηχεί ενοχλητικά εις ώτα κάποιων

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη δυναμική παρουσία του ΠΣΑΚ στα μπασκετικά τεκταινόμενα. Οι συνδικαλιστές είναι ένας βραχνάς για συγκεκριμένους κύκλους και παρά τον επικοινωνιακό πόλεμο που τους έχει κηρυχθεί και τους εμφανίζει ως σύγχρονους Εφιάλτες, εκείνοι συνεχίζουν με συνέπεια τον μετριοπαθή αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων τους.

Όχι ο ΠΣΑΚ δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος. Ίσα - ίσα προσπαθεί να καλύψει τρύπες που αφήνουν στο πέρασμά τους οι θεσμικοί φορείς του αθλήματος, πιέζοντας πρόσωπα και δείχνοντας καταστάσεις. Και αν η ενορχηστρωμένη προσπάθεια Ομοσπανδίας και Ιωαννίδη, στα πρότυπα χολυγουντιανών ταινιών σε ρόλο καλού και κακού μπάτσου που προσπαθούν να ξεγελάσουν το θύμα, στοχεύει στον αποπροσανατολισμό του συνδικαλιστικού οργάνου των καλαθοσφαιριστών σχετικά με την προάσπιση εργασιακών δικαιωμάτων, η απάντηση έρχεται με τρόπο αποστομωτικό.

Η τελευταία συνεδρίαση του οργάνου ήταν από τις πλέον πολυπληθείς, μιας και απάντησαν καταφατικά στο αίτημα της ηγεσίας πάνω από 110 αθλητές. Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύτηκε μέχρι και λεωφορείο για να καλύψει τις ανάγκες των καλαθοσφαιριστών της συμπρωτεύουσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Από εκεί και πέρα στο τραπέζι των συζητήσεων κατατέθηκαν τρεις συνολικά προτάσεις σχετικά με τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων του ΠΣΑΚ. Η αρχική πρόταση, όπως είχε στοιχειοθετηθεί από προηγούμενη συνέλευση δεν εισακούστηκε από κανέναν παρευρισκόμενο, μιας και η ανάγκη για περισσότερο δραστικά μέτρα ήταν επιτακτική. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εξέλιξης ήταν να βρούνε πρόσφορο έδαφος να τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση δυο νέες προσεγγίσεις. Μια ακραία και μια μετριοπαθής. Η εξτρεμιστική άποψη έκανε λόγο για αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους εδώ και τώρα και απεργία διαρκείας, μέχρις ότου υπάρξει δικαίωση, ενώ η έτερη υποστήριζε κλιμακωτές κινητοποιήσεις, που θα κορυφώνονται την 4η αγωνιστική. Τελικά, πέρασε η ηπιότερη άποψη, με διαφορά 6 ψήφων! Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματική θα είναι η καθυστέρηση της διεξαγωγής των αγωνιστικών κατά 10-15 λεπτά, αλλά σταδιακά το κλίμα θα πολωθεί και τότε θα αναγκαστούν όλοι να δώσουν λύσεις. Όχι υποσχέσεις, από τις οποίες χόρτασαν οι αθλητές ακούγοντας τον τέως Υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά χειροπιαστά πράγματα.

ΥΓ: Ο ρόλος του ΕΣΑΚΕ μπορεί να είναι εν γένει διακοσμητικός, μιας και περιορίζεται στην διαφήμιση μέσω Δελτίων Τύπου του έργου (;) του Δ.Σ. του, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει της κριτικής. ΑΕΚ την λένε και όλα τα παιδάκια κλαίνε. Κυρίως όσα έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς...

Related Posts with Thumbnails