Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοικτοί λογαριασμοί

Άρης και Μαρούσι άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς, όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών της Ευρωλίγκα. Η νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης με 69-67, της εξασφαλίζει κυρίως ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει του αγώνα της Παρασκευής. Ουσιαστικά το δεύτερο ματς πρόκειται για έναν σχεδόν νοκ άουτ αγώνα σε ουδέτερο έδαφος, καθώς το Μαρούσι για τα ευρωπαϊκά ματς χρησιμοποιεί ως έδρα το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Το χθεσινό ματς θύμισε περισσότερο ματς ελληνικού πρωταθλήματος παρά παιχνίδι για την Ευρωλίγκα. Χαμηλό σκορ με σκληρές άμυνες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα όρια του "αθλητικού". Συγκράτησα τουλάχιστον 4 φάσεις κατά τις οποίες οι διαιτητές "έκλεισαν τα μάτια" σε φάουλ "ορισμό" του αντιαθλητικού. Η εξέλιξη πάντως του ματς ήταν συγκλονιστική, με τον Άρη να παίρνει τη νίκη με τρίποντο του Χατζηβρέττα σχεδόν στην εκπνοή του αγώνα. Σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του ματς, "έπαιξαν" και οι επιλογές των δύο προπονητών στις τελευταίες φάσεις, με τον Ματσόν να δικαιώνεται και εκ του αποτελέσματος, για την ορθή οδηγία "καθαρής" άμυνας στην τελευταία επίθεση του Αμαρουσίου.

Η ομάδα του Ματσόν στηρίχθηκε κυρίως στους παίκτες-προσωπικότητες στους οποίους διαθέτει. Κλαρκ, Μπετς και Χατζηβρέττας ήταν "όλα τα λεφτά" για τον Άρη. Πάντως η γενικότερη εμφάνιση των "κιτρίνων" προβλημάτισε αρκετά. Ελάχιστες συνεργασίες μεταξύ των παικτών στο παρκέ και Αμερικανοί εκτός κλίματος, με το μοναδικό θετικό στοιχείο να συνοψίζεται στην πολύ καλή αμυντική προσπάθεια του δευτέρου δεκαλέπτου. Είναι γεγονός πως ο κακός μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού, με τις αλλεπάλληλες αλλαγές Αμερικανών και τα εμφανή κενά στην περιφέρεια έχουν επηρεάσει αρνητικά την ομάδα του Άρη, η οποία δείχνει πως θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να βρει το δρόμο της. Μόνο που αυτήν την περίοδο, ο χρόνος είναι κάτι παραπάνω από χρήμα...

Από την άλλη, το Μαρούσι έδειξε σαφώς ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από τους Θεσσαλονικείς. Μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό, καθώς η ομάδα των βορείων προαστείων, έχοντας "κλείσει" το ρόστερ της εδώ και δύο περίπου μήνες, προετοιμάστηκε καλύτερα από τους Θεσσαλονικείς. Ο τρόπος που χάθηκε το χθεσινό ματς, οφείλει βέβαια να προβληματίσει τους Μαρουσιώτες, οι οποίοι έκαναν "δώρο" τη νίκη στον Άρη. Ειδικά η ενέργεια του Κις, που του στοίχισε το επιθετικό φάουλ, μόνο ως απερισκεψία μπορεί να χαρακτηριστεί. Κορυφαίοι για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν ο Χόμαν, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά απέναντι στους ψηλούς του Άρη και ο αναγεννημένος και πολύ ορεξάτος για μπάσκετ, Μιχάλης Πελεκάνος.

Η ρεβάνς της Παρασκευής αναμένεται πλέον με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Νομίζω πως οποιαδήποτε πρόβλεψη θα είναι παράτολμη, αφού βρισκόμαστε αρκετά νωρίς στη σεζόν και η σταθερότητα των ομάδων είναι ακόμα ένα ζητούμενο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οπαδοί του Άρη, καθώς το Μαρούσι προτίθεται να δώσει εισιτήρια στους Θεσσαλονικείς. Πλήγμα για τον Άρη ο τραυματισμός του Αργυρόπουλου στο χθεσινό ματς. Ο Πατρινός γκαρντ αναμένεται να απουσιάσει από τον αγώνα της Παρασκευής, γεγονός που περιορίζει ακόμα περισσότερο τις λύσεις στην περιφέρεια της ομάδας του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αλλα αυτος ο Καλημεριδης ειναι εκτος τοπου και χρονου. Απο τους λιγους μπασκετικους δημοσιογραφους που ποδοσφαιριζουν. Αφηστε που δεν κατεχει το αντικειμενο καθολου! Με εκνευρισε αφανταστα για αλλη μια φορα η γενικολογια του, ασχετες παρατηρησεις του σχετικα με την εξελιξη του αγωνα και φυσικα η αποθεωση του υπεροχου λαου του Αρη. Του μοναδικου μπασκετικου αυθεντικου λαου. ΕΛΕΟΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος

Συμφωνώ και επαυξάνω για Καλημερίδη. Και να φανταστείς ότι αυτός ο άνθρωπος κατέχει και ...δίπλωμα προπονητικής! Πραγματική "αυθεντία" ο Πάρης!

psilos είπε...

Πιστεύω πως δεν άξιζε την νίκη ο Άρης. Ή μάλλον αν άξιζε κάποιος τη νίκη, τότε ήταν η ομάδα που στο πρώτο επίσημο (και εκτός έδρας ματς) έπαιξε φανταστικό μπάσκετ με αυτοματισμούς και άψογα εκτελεσμένα πικ εν ρολ λες και είμαστε στο τέλος της σαιζόν.

Πάντως το ματς ήταν πολύ καλό και έχω ένα καλό προαίσθημα για το φετινό πρωτάθλημα!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails