Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Αν έχεις τύχη διάβαινε

Τα Σκόπια αποχαιρετούν το τουρνουά έχοντας μια γλυκόπικρη γεύση για την παρουσία τους. Ο Στεφάνοφ κρεμά τελικά τα παπούτσια του υπερήφανος για τα όσα κατάφερε η ομάδα του στην Πολωνία, ξέροντας όμως επίσης πώς θα μπορούσαν να γράψουν ιστορία. Οι Ρώσοι απ' την άλλη νίκησαν στο τελευταίο τους παιχνίδι στο Μπίντγκος και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στα προημιτελικά.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Άντιτς που πέτυχε νταμπλ νταμπλ και την ικανοποιητικότατη συμμετοχή του Στεφάνοφ στο τελευταίο ματς της καριέρας του, οι Ρώσοι πήραν αυτό που ήθελαν. Χάρη στους 25 πόντους και τα 11 ριμπάουντ του φορμαρισμένου νεαρού Τιμοφέι Μοζγκόφ της Κίμκι, που κοντράρει τον Ομέρ Ασίκ στον τίτλο του πιο ελπιδοφόρου σέντερ του τουρνουά, καθώς και στις βολές στο τέλος του Πονγκρασόφ κυρίως αλλά και του Μπίκοφ. Πάνω απ' όλα όμως χάρη στη θεά τύχη, που μοιάζει να βοηθά την ομάδα του Μπλατ ως τώρα. Για τρίτη φορά που το ματς των Ρώσων στο Μπίντγκος κρίνεται στην τελευταία επίθεση η ομάδα του Μπλατ αμύνεται και μεταξύ μας όχι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά αν αναλογιστεί κανείς το χρονικό σημείο της αναμέτρησης. Για τρίτη φορά όμως οι Ρώσοι κατακτούν τη νίκη! Κι αν ο Πρίντεζης δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος σουτέρ τριπόντων στο ρόστερ μας, ο Κους δεν έπρεπε να σουτάρει καν στο τέλος του ματς με την Κροατία. Χθες, που με τρίποντο οι Ρώσοι έχαναν, ο Άντιτς των 16 πόντων ήταν αμαρκάριστος στην περιφέρεια. Αυτός που άνετα σκότωνε σε λήξεις χρόνου τους Γερμανούς πριν δύο μέρες! Πιθανότατα για καλή τους τύχη ο γκαρντ των Σκοπίων, που οργάνωνε στο 71-69, επέλεξε να φτάσει με ατομική ενέργεια ως το καλάθι για το lay up της ισοφάρισης και την παράταση. Απέναντι στα ρώσικα κορμιά αυτό αποδείχθηκε δύσκολο και εν τέλει αποτυχημένο.

Το παχνίδι έληξε υπέρ των Ρώσων λοιπόν, παρότι σε αρκετό βάθος χρόνου βρίσκονταν 4 πόντους πίσω, μετά από ένα γκολ-φάουλ του Γκετσέφσκι. Τα Σκόπια άγγιξαν μια υπέρβαση που θα άλλαζε άρδην τον απολογισμό τους. Από παρουσία στη δωδεκάδα, θα διεκδικούσαν μέχρι και την παρουσία τους στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που σίγουρα θα ήταν το ταβάνι τους. Και βρέθηκαν πολύ κοντά σ' αυτό το "θαύμα", όπως θα χαρακτηριζόταν λίγες μέρες πριν. Μια ψύχραιμη επίθεση μόλις απείχαν. Κι αν δεν είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ λίγο νωρίτερα ο Στεφάνοφ, θα πόνταρα στο ότι θα τα κατάφερναν...

Related Posts with Thumbnails