Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας

Τελικά η πρεμιέρα επιφύλαξε μια έκπληξη για την Εθνική ομάδα. Μόνο που ήταν ευχάριστη, μιας και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμφανίστηκε στο παρκέ του κλειστού του Πόζναν με άγριες διαθέσεις και πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Σίγουρα η δυναμικότητα των Σκοπιανών δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, εντούτοις δεν μπορεί να προσπελαστεί το γεγονός ότι το ελληνικό σύνολο φάνηκε, σ' ένα βαθμό, δεμένο και με διακριτούς ρόλους. Όταν μάλιστα ο αντίπαλος δεν αποτελεί ομάδα με σαφή αγωνιστική φιλοσοφία, έτσι ώστε το πλάνο προετοιμασίας να στοχεύσει στην αναίρεση των βασικών αρχών του παιχνιδιού του, τότε υποβόσκει μια ανησυχία. Συγκεκριμένα οι γείτονες στηρίχθηκαν για άλλη μια φορά σε ένα άναρχο παιχνίδι, που θύμιζε streetball, με σουτ - προσευχές τριών πόντων, λες και έπαιζαν μια παραλλαγή του "ρολογιού" έξω από την γραμμή των 6,25 μ. Από την άλλη και το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού τους διέπονταν από αρχές επίσης streetball: "Περάστε κόσμε. Τι θέλετε; Καλάθι, φάουλ ή και τα δυο μαζί;"... Χαρά δηλαδή στο πανούργο παιχνίδι των Ελλήνων, που με διεμβολισμούς του Σπανούλη και τάισμα των Μπουρούση και Σχορτσανίτη κάμφθηκε η όποια αντίσταση και το δικαίωμα στο όνειρο των γειτόνων. Από τεχνικής σκοπιάς είδαμε ξανά αρκετά χαμηλά σχήματα, με την ομάδα να ρολάρει και να βρίσκει ρυθμό με τους Σπανούλη, Ζήση στο 1-2 και τον Καλάθη στο 3. Τότε ήταν που άνοιξε και η διαφορά, με τους φασαριόζους Σκοπιανούς να βυθίζονται στη σιγή και να χαζεύουν δωρεάν μαθήματα μπάσκετ. Θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην πορεία. Η περισυλλογή ροζ φύλλων αγώνα ξεκίνησε! Ζητείται πλέον συνέχεια.

ΥΓ: Η λογοκρισία της κρατικής τηλεόρασης, που επέλεξε να αποκρύψει την συντομογραφία "MKD" με την οποία εμφανίζεται η Π.Γ.Δ.Μ. επίσημα σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, ήταν πραγματικά απαράδεκτη! Λες και με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανιζόταν η αναγραφή από τους τηλεοπτικούς δέκτες όσων υπόλοιπων Ευρωπαίων παρακολουθούσαν τον αγώνα. Πώς λέγεται αυτός ο χαρούμενος μικρόκοσμος που ζούμε είπαμε; Αλλά ξέχασα, έρχονται εκλογές...

3 σχόλια:

serddd είπε...

Και λίγοι ήτανε... Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε χαβαλέ. Πέραν αυτού όμως ήταν μια μεγαλειώδης νίκη που δεν άφησε κανένα περιθώριο στους προκλητικούς σλάβους της κερκίδας να μας τσιτώσουν κι άλλο τα νεύρα.
Τώρα όσο για το MKD θα συμφωνήσω με αυτό που λες ότι με την κίνησή της η ΕΡΤ δεν έλυσε το πρόβλημα (γιατί περί προβλήματος πρόκειται) αλλά τουλάχιστον κέρδισε την ησυχία της. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσα τηλεφωνήματα μπορεί να δέχτηκε.

vardaska....GO HOME!!!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα τα σπουδαία..Για να δούμε...
Υ.Γ Κάποιος να πει στον Σόφο να μην σπρώξει πολύ τον Νικολά,γιατί έχει πρόβλημα με την μέση του :D

makis4gold είπε...

Η επιστροφη του ασωτου! Σοφοκλη γερα ριξε τον Νικολα στα σχοινια!!!! Ε ρε σημαδεμα που εχει να φαει σημερα ο Βουισιτς και ολοι οι αργοι γιγαντες της Κροατιας!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails