Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Λέτε τα παπούτσια του να μείνουν ξεκρέμαστα το βράδυ της Τρίτης;

Στη δεύτερη μέρα αγώνων στο Μπίντγκος η πρώτη αναμέτρηση δεν αναμενόταν να τραβήξει ακριβώς τα βλέμματα των φίλων του μπάσκετ. Τελικά βέβαια συνέβη το αντίθετο. Οι Γερμανοί του Γιάγκλα και του Γκριν απέναντι στους Σκοπιανούς του Στεφάνοφ και του Άντιτς ήταν το φαβορί, τουλάχιστον αν δεν ήθελαν να κάνουν παρέα σε κάποιο κοινό αεροπλάνο επιστροφής. Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά κακή ποιοτικά και στη λήξη της οι Σκοπιανοί προηγούνταν με 18-14. Ο με το ένα πόδι πρώην μπασκετμπολίστας Βρμπίτσα Στεφάνοφ σκόραρε 10 από τους 18 πόντους των Σκοπιανών που εκμεταλλεύονταν την αστοχία των Γερμανών ακόμη και από πολύ κοντά. Είδηση της πρώτης περιόδου το πρώτο χαμένο σουτ -επιτέλους- του Σάφαρτζικ στο Μπίντγκος.
Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με το Στάιγκερ να δίνει ώθηση στην ομάδα του Μπάουερμαν με τα 3 τρίποντά του και το Γκεσέφσκι να παίρνει τη σκυτάλη από το Σαμαρτζίσκι της πρώτης περιόδου στις μάχες κάτω από τα καλάθια. Η ανάπαυλα έδωσε ανάσες στο γερό-Στεφάνοφ που έφτιαξε για πρώτη φορά διαφορά 7 πόντων υπέρ της ομάδας του στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Οι Γερμανοί έμοιαζαν να είναι για τελευταία φορά δυνατοί στο ματς όταν μείωσαν στον πόντο με το τρίποντο του Γιάγκλα (46-47). Οι Σκοπιανοί έκτοτε ανέλαβαν απόλυτα τα ηνία του ματς και το επιθετικό τους κρεσέντο ολοκλήρωσε στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Άντιτς, που με τρίποντο διαμόρφωσε το 62-50.

Στο τελευταίο δεκαλέπτο η κατάσταση δεν έμοιαζε να αλλάζει με τίποτα, μάλιστα η διαφορά έφτασε και στη μέγιστη τιμή της στο +17. Οι Γερμανοί απέτυχαν παταγωδώς να πιέσουν σε όλο το γήπεδο, να παγιδεύσουν και να απειλήσουν από μακριά και μάζεψαν τη διαφορά μόνο όταν οι Σκοπιανοί απλά ροκάνιζαν τα δύο τελευταία λεπτά. Τελικό σκορ 86-75 υπέρ της ΠΓΔΜ. Πλέον οι Σκοπιανοί με νίκη επί των Ρώσων γράφουν ιστορία, ενώ η κατάσταση των παικτών του Μπάουερμαν πρέπει να βελτιωθεί αν θέλουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη απέναντι στους Κροάτες.

Από τους ηττημένους θετικοί ήταν οι Στάιγκερ με 14 πόντους και η αδυναμία του ενός από τους δύο εθνικούς μας σχολιαστές, ο Φέμερλινγκ. Για τους νικητές της αναμέτρησης 25 πόντους με 4/5 τρίποντα σκόραρε ο εμφανώς βελτιωμένος Βρμπιτσα Στεφάνοφ. Ακολούθησε ο Μάσσεϋ με 7/8 δίποντα και 16 πόντους και οι Τασόφσκι και Άντιτς. Υπάρχει περίπτωση ο 36χρονος πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού να συνεχίσει στην οκτάδα; Δύσκολο αλλά σ' αυτό το Ευρωμπάσκετ των απουσιών και των εκπλήξεων, ποτέ δεν ξέρεις...

Related Posts with Thumbnails