Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα vol. 2

Όταν ο Μίλος άνοιξε την καρδιά του στους κύριους Αγγελόπουλους...

Αγαπητοί κύριοι Αγγελόπουλοι,
μετά την καλοκαιρινή απουσία μου από την οικογένεια του Ολυμπιακού, εξαιτίας της συμμετοχής μου στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, νιώθω την ανάγκη να σας μεταφέρω γραπτώς κάποιες σκέψεις μου:

Σας διαβεβαιώ ότι είμαι ο ίδιος άνθρωπος με τον οποίο συνεργάζεστε τα δυο τελευταία χρόνια. Μπορεί κατά το παρελθόν να μην με βλέπατε τακτικά στο παρκέ, αλλά΄φαίνεται ότι κάποιος εισάκουσε την αγωνία μου και με εμπιστεύτηκε. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Σας επισυνάπτω σχετικό ντοκουμέντο προς τεκμηρίωση των λεγόμενών μου.


Δεν σας κρύβω ότι είμαι ένας δύσκολος χαρακτήρας. Αλλά ποιος άνθρωπος δεν έχει τα κουσούρια του; Εγώ ίσως να έχω περισσότερα, αλλά αγαπώ το μπάσκετ και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας προς το πρόσωπό μου, γιατί διάβαζα δεξιά και αριστερά ότι σας πίεζαν να με απομακρύνετε. Δεν ξέρω αν είμαι περισσότερο επαρκής από τους ομόλογους Ομάρ Κουκ, Ιμπραήμ Τζάαμπερ, Τζ. Ρ. Χόλντεν και για όσους άλλους υπήρξε εισήγηση, αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσω να πείσω ότι μπορούν να με υπολογιζουν περισσότερο από τον Κώστα και τον Ίγκορ. Παρεμπιπτόντως γνωρίζετε αν θα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ο Γιοτάμ στην θέση που αγωνίζομαι; Ο Ουεϊφερ έχει καλή ντρίπλα;

Κάποιος μου εκμυστηρεύτηκε ότι ο πρόεδρος της Fiba Europe με συνέκρινε με τον συμπαίκτη μου Σλούκα, τονίζοντας ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εμένα. Εγώ γνωρίζω ότι ο Κώστας δεν είναι ζηλιάρης και δεν κατανοώ το ύφος της τοποθέτησης του ισχυρού άνδρα. Αντίθετα επιφυλάσσομαι για τον Μιλόσεβιτς. Επειδή δεν τον είδα στο τουρνουά θα παρακαλούσα να με ενημερώσετε αν εξακολουθεί να είναι στην ομάδα.

Τέλος, σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω τα μαθήματα ελληνικών. Πάνε μόλις δυο χρόνια από τις πρώτες μου λέξεις, όταν και μέσα στο ΟΑΚΑ και στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, ξεστόμισα το "ΠΑΜΕ ΜΑΓΚΕΣ - ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ" μετά το τελευταίο κρίσιμο time out. Βέβαια το ύφος μπορεί να μην συνάδει με την νοοτροπία του τεχνικού επιτελείου, μιας και μεταξύ των άλλων, μας επιβάλλεται να μιλάμε στον πληθυντικό στους αντιπάλους μας, με τους παραστρατόντες να υπόκεινται σε καψόνια. Σιχαίνομαι τα καψόνια και ιδίως όταν μου κοστίζουν συμμετοχές σε μεγάλους αγώνες, όπως ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας.

Συγνώμη αν σας κούρασα.
Με εκτίμηση,
Μίλος Τεόντοσιτς

18 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Μιλος παιδι μου εισαι σημαντικο κεφαλαιο για την ομαδα και δεν θα σε αποχωριζομαστε ποτε. Μην ξεχνας οτι οι προπονητες του Ολυμπιακου ειναι αναλωσιμοι. Στηριζουμε μεχρι ενα σημειο. Αν δεν τα καταφερει και φετος τοτε φερε μας εναν απο τους δικους σου......

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=h-npgZ1tw50&feature=channel_page

Ποιος Τεόντοσιτς???? Ιγκόρ Μιλόσεβιτς τον λένε και όλα τα παιδάκια κλαίνε!!!

DON είπε...

ΑΨΟΓΟΣ-ΑΨΟΓΟΣ-ΑΨΟΓΟΣ.

banou είπε...

Φίλε DON δάκρυσα από τα γέλια! Ειδικά ο επίλογος τα σπάει... Απίστευτος

Charlie είπε...

θα μπορουσε να ειναι πραγματικο.Ειλικρινα...Μονο που αυτες οι αληθειες συνηθως παραμενουν θαμενες στην ψυχη του καθε αθλητη!Γιατι μετα θα καρφωνει μονο στον παγκο και θα δινει ασσιστ στον καραθαναση...

smak είπε...

Δεν κρυβω οτι οταν ηρθε ο Γιαννακης τον πιστεψα. Ειδικα μετα το περασμα Γκερσον!!! Αλλα αυτες οι εμμονες του εχουν γινει η αιτια να απογοητευτει πολυς κοσμος και κυριως να χασει ο Ολυμπιακος τιτλους. Banou ειδικα η τελευταια παραγραφος τα λεει ολα!

DON είπε...

φίλε banou θα ανεβάσεις το βιντεάκι του Milos στο youtube γιατί το θέλω για το blog μου?Χαίρομαι που σου άρεσε το βίντεο μου!Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορώ να σε βάλω στα link μου...είσαι όαση για τα μπασκετικά.

Ανώνυμος είπε...

Μίλος Τεόντοσιτς κύριοι! Και μπασκετμπολίστας υπέροχος και άνθρωπος με ανησυχίες!

banou είπε...

@smak
κατάθεση ψυχής! ;)

@DON
Να'σαι καλά! Είσαι σκέτη απόλαυση. Εννοείται ότι μπορείς να μας βάλεις στα λινκς. Όσο για το βιντεάκι, δεν είχα χρόνο αλλά σε λίγο θα το ανεβάσω

@Ανώνυμος
Πολύ προεκλογικό ακούγεται αυτό :)

DON είπε...

μολις ανεβάσεις το βιντεάκι μπές στο blog μου και κάντο ένα copy-paste να σε ανεβάσω!το link μπήκε!

psilos είπε...

@smak και γενικότερα σε αυτούς που έχουν απογοητευτεί από τον Γιαννάκη:

Μήπως είστε λίγο ανυπόμονοι ρε παιδιά; Δηλαδή δεν είδατε καμία βελτίωση στον περσυνό Ολυμπιακό σε σχέση με των προηγούμενων χρόνων; Την σαιζόν που μας πέρασε, ο Ολυμπιακός πήγε στο φάιναλ φορ μετά από πόσα χρόνια και πήρε το πλεονέκτημα έδρας μετά από άλλα τόσα...
Σιγά σιγά θα έρθουν και οι τίτλοι απλά το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει υπομονή. Αμέσως μόλις μια χρονιά σημαδευτεί από έλλειψη τίτλων τότε αλλάζει ολόκληρη η ομάδα του Ολυμπιακού! Πρέπει οι παίκτες να αποκτήσουν πρώτα χημεία μεταξύ τους και οι Αμερικανοί να προσαρμοστούν στα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Και τότε θα έχει φτιαχτεί και μια ΟΜΑΔΑ που θα κατακτάει τους τίτλους.

Όσο για τον Τεόντοσιτς...Εντάξει, το παιδί τα είπε όλα!

banou είπε...

@psilos
Τα λεγόμενά σου συνθέτουν μια νηφάλια προσέγγιση από αυτές που μάλλον θα σπανίζουν την επερχόμενη σεζόν στο ΣΕΦ. Σίγουρα οι επιτυχίες που ανέφερες πιστώνονται και στον προπονητή της ομάδας. Το ίδιο όμως και οι αποτυχίες. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού για τρίτη αγωνιστική περίοδο και η λέξη υπομονή πέρα από τεράστια επικοινωνιακή ζημιά προκαλεί και σύγχηση σε όλα τα επίπεδα της ομάδας. Υπομονή και Ολυμπιακός πλέον δεν χωράνε στην ίδια πρόταση και ο κόουτς το έχει αντιληφθεί, αφού στην πρώτη προπόνηση έκανε λόγο για τίτλους εδώ και τώρα. Το περσινό ρόστερ έχει εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερους ποιοτικούς παίκτες και καλώς ή κακώς θα υπάρχει πίεση από το πρώτο παιχνίδι. Ένα από τα βασικά ζητούμενα είναι να αλλάξει και η νοοτροπία. Για παράδειγμα η προετοιμασία της ομάδας μετά τον πρώτο περσινό χαμένο τελικό και ο τρόπος που παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να είναι ένα από τα παραδείγματα προς αποφυγή.

gpoup είπε...

Συμφωνώ με τον banou. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον τελευταίο τίτλο! Άλλωστε με το φετινό ρόστερ (και η περσινή ομάδα, ομάδα τίτλων ήταν αλλά ας όψεται η ...υπομονή) δεν χωρούν δικαιολογίες. Η γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού είναι από τις ποιοτικότερες, ο Τζος έχει ένα χρόνο ευρωπαϊκήε εμπειρίας, ο Παπαλουκάς είναι ξεκούραστος και ο Τεόντοσιτς έδειξε ποιος είναι στο πρόσφατο Ευρομπάσκετ. Με την προσθήκη των Κλέϊζα και Ουέϊφερ μόνο καλά πράγματα μπορούμε να περιμένουμε. Αρκεί να αποβάλλουμε το όποιο κόμπλεξ έχουμε και ο Σκορτσιανίτης να αποδείξει ότι μπορεί να χειριστεί καλά την ...τσάπα!

psilos είπε...

Ωραία, λοιπόν, ας δούμε άλλη μια σαιζόν...Άμα ο Ολυμπιακός έχει 3/3 αποτυχίες στους τίτλους, τότε θα έχουν το δικαίωμα να τον διώξουν τον Γιαννάκη (άμα π.χ. τον έδιωχναν τώρα μόνο κακό θα έκανε στην ομάδα). Άμα πάρει όμως κανένα κύπελλο Ελλάδας, για σκεφτείτε: μήπως έχει αρχίσει να αλλάζει κάτι; Για πρωτάθλημα το βλέπω δύσκολο γιατί όταν κρίνεται σε σειρά παιχνιδιών, ο Παναθηναϊκός δύσκολα το χάνει και όσο για την Ευρωλίγκα θα είναι όσο δύσκολο όσο ήταν πάντα.

smak είπε...

@ psilos
Βελτιωση μπορει να υπηρξε σχετικα με τα ρεκορ, αλλα το θεαμα που ειδαμε ηταν τραγικο και το αποτελεσμα το ιδιο. Οπως λεει και ο banou παμε για τριτη σεζον με Γιαννακη, αρα δεν συνεβη το ξηλωμα που ειχαμε συνηθισει σε παλαιοτερες περιοδους. Πλεον δεν υπαρχει η παραμικρη δικαιολογια

@gpoup
Νομιζω φετος ειναι η χρονια του Σοφο. Αν δεν μπορεσει να τον αξιοποιησει ο Γιαννακης θα ειναι αλλη μια αποτυχια του. Σε ανυποπτο χρονο δηλωσε οτι απεδωσε στην Εθνικη επειδη δεν ηταν απομονωμενος οπως στο παρελθον αλλα βρεθηκε σε μια ευχαριστη παρεα. Και ρωταω ποιος καθοταν στον παγκο της Εθνικης στο παρελθον; Ο Παπαλουκας ως αρχηγος γιατι δεν τον εβαλε στο κλιμα; Περιεργα πραγματα

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν είμαι οπαδός, κρίνω διαφορετικά την πορεία του Ολυμπιακού.

Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένας αντίπαλος αλλά πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα της δεκαετίας στην Ευρώπη. Μπορεί να πάρει και 5 ακόμη χρόνια σταθερής βελτίωσης για να κερδίσει ο ΟΣΦΠ μια σειρά τελικών.

Στην Ευρώπη, πέρσι κατάφερε και προκρίθηκε εις βάρος των Montepaschi, TAU και Real οι οποίες είναι ομάδες φιλόδοξες, έμπειρες με εξίσου καλό υλικό και (ειδικά οι δυο πρώτες) πολύ πιό "ομάδες". Αν καταφέρει να το επαναλάβει, θα είναι επιτυχία. Με βάση τη λογική, ο ΠΑΟ και οι δυο ισπανικές (Barcelona, Real) ομάδες, έχουν την πρόκριση στην τσέπη. Στην πράξη, όλοι μπορούν να πεταχτούν έξω απο καμία Partizan. Ο ΠΑΟ πρόπερσι που ήταν; Δεν είδα καμία απόλυση προπονητή.

Όσο για το αν παίζει καλό μπάσκετ ή όχι, συμφωνώ μεν ότι δεν παίζει κανένα σπουδαίο μπάσκετ αλλά και η Barca που έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ φέτος, δεν κατάφερε και τίποτα σημαντικά διαφορετικό.

banou είπε...

@ Ανώνυμος 30 Σεπτέμβριος 2009 6:45 πμ
Συμφωνώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρη και δεμένη ομάδα. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από το γεγονός ότι κέρδισε όλα τα παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ωστόσο εδώ υπεισέρχεται και ο παράγοντας προπονητής. Μια μεγάλη ομάδα οφείλει να έχει στον πάγκο της προπονητή ο οποίος να μπορεί να κλέβει τέτοια παιχνίδια και η φιλοσοφία του να μην περιορίζεται αποκλειστικά στην αντίδραση αλλά και στην δράση.

Όσο για την Ρεάλ που αναφέρεις σίγουρα έχει στελεχωθεί με ποιοτικούς παίκτες, αλλά πρόκειται για επίσης νέα ομάδα. Μπορεί να έχουν επενδυθεί πολλά, αλλά οι ριζικές αλλαγές έχουν και το κόστος τους.

Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα, πέρα από το όμορφο μπάσκετ που έπαιξε, έφτασε στο F4 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας. Με μια ανάλογη συγκομιδή οι ερυθρόλευκοι θα ήταν επιτυχημένοι...

Ανώνυμος είπε...

πες τα ρε μιλος!!!!
πες τα αγορι μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails