Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

P.A.O.K. strikes back (?) vol. I

Απλό πυροτέχνημα ή η αρχή δημιουργίας μιας αξιόλογης επιτέλους ομάδας, αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας του Π.Α.Ο.Κ.; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί πλέον τη μεγαλύτερη μερίδα των μπασκετικών παοκτσήδων! Κι αυτό γιατί η ομάδα φαίνεται να κάνει πολύ καλές κινήσεις - δεδομένου του διαθέσιμου μπάτζετ βέβαια. Αλλά και πέρυσι δεν έγινε κάτι ανάλογο, επί εποχής Δρόσου; Δρόσου είπα; Αλήθεια που είναι αυτός ο κύριος που πέρυσι τέτοιο καιρό διαλαλούσε δεξιά και αριστερά ότι θα κάνει τον μπασκετικό Π.Α.Ο.Κ πάλι μεγάλο; Αν έχουμε φάει στη μάπα τέτοιους... αχ!!!

Τελοσπάντων ας αφήσουμε τα περυσινά ξινά σταφύλια και ας έλθουμε στο παρόν! Καταρχήν, η διοίκηση περιήλθε στα χέρια ανθρώπων που φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον Π.Α.Ο.Κ. (το χέρι μου στη φωτιά δε βάζω για κανέναν πλέον) και μπήκε μπροστά ένας άνθρωπος που τίμησε τη φανέλα της ομάδας κατά το παρελθόν. Τίμιος, ηθικός και αξιόλογος κατά πως έχει δείξει η διαδρομή του ως τώρα, όχι μόνο στο χώρο του μπάσκετ, αλλά και στη ζωή του γενικότερα: ο κ. Σταυρόπουλος. Εν συνεχεία επιλέχθηκε ο πιο αδικημένος ίσως από πολλούς αλλά ταυτόχρονα και πιο επιτυχημένος βάσει αποτελεσμάτων Έλληνας προπονητής των τελευταίων ετών στην Α1 ο κ. Μαρκόπουλος!

Το ρόστερ λοιπόν της νέας ομάδας άρχισε να χτίζεται σιγά - σιγά με προσεγμένες αν μη τι άλλο κινήσεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν, ο Π.Α.Ο.Κ. απέκτησε τους εξής παίχτες:

Δ. Καλαϊτζίδης: Ο Θεσσαλονικιός πλεϊ μέικερ με θητεία σε Ηρακλή, ΟΣΦΠ, Ολ. Πατρών και Πανελλήνιο βρίσκεται σε ένα ώριμο πλέον στάδιο της καριέρας του και με προίκα την εμπειρία 7 χρόνων στην Α1 είναι σε θέση να βοηθήσει το δικέφαλο στη θέση 1, αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση. Αρετές του η πολύ μεγάλη ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι του, η αμυντική προσήλωσή του. Αν βελτίωνε και το σουτ...

Χ. Ταπούτος: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ χωρίς όμως την αναμενόμενη εξέλιξη... Θεσσαλονικιός και αυτός με εξίσου μεγάλη εμπειρία στα σαλόνια της Α1 (Νηαρ Ηστ, Ηρακλής, ΑΕΚ, Πανιώνιος). Ο 27χρονος πλέον Ταπούτος είναι από τους Έλληνες παίχτες με τα καλύτερα προσόντα - αν και συνήθως η απόδοσή του έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις - στη θέση 3. Τα χρόνια βέβαια τον έχουν αναγκάσει να πλησιάσει την ρακέτα και σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχονης εποχής να λειτουργεί ως τεσσάρι. Η μεταγραφή του στην ομάδα του δικεφάλου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους φιλάθλους, που δεν είδαν και με ιδιαίτερα καλό μάτι την προσθήκη στην ομάδα ενός ανθρώπου με δηλωμένη διαφορετική οπαδική ταυτότητα... Μακάρι όλα να κυλήσουν ομαλά!!!

Γ. Χέλιγουελ: Αυστραλός σέντερ ύψους 2.12, 31 ετών και κάτοχος Αγγλικού διαβατηρίου (όχι και άσχημο αυτό ε!). Έχει ξαναδοκιμάσει στην Ελλάδα (Πανιώνιο) με όχι ιδιαίτερη επιτυχία είναι η αλήθεια. Διαθέτει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ (Ρόμα, Σιένα, Ριέτι) και θα αποτελέσει σίγουρα το φόβητρο που έλειπε από τη ρακέτα του δικεφάλου! Θα βοηθήσει αμυντικά, θα σπρώξει, θα μαζέψει "σκουπίδια", θα δώσει καλά σκριν ε νομίζω ως εκεί... για το σκοράρισμα υπάρχουν άλλοι!

Υ.Γ.: Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος με τις νέες προσθήκες.

4 σχόλια:

bill είπε...

Και εγω πονεμενος ειμαι με τον Δροσο, αλλα με τον αλλο Δικεφαλο. Μπηκε σαν κυριος και αφησε πισω του χρεη, μιζερια και τον συλλογο στα προθυρα της καταστροφης. Ευτυχως που ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ ξερουν να προστατευουν το προιον τους.....

Ανώνυμος είπε...

Bill na itan mono aftos... Posoi ypoptoi typoi ehoun parysfrisei sto basket, alla kai ston a8litismo genikotera... An den yparhei eleghos kai oi arhes 8olwnoun apo lefta kai yposheseis tetoia symvainoun. Ton fonakse kaneis na tou pei: kyrie ti epaggelesai? po8en kai pote esxes? Tsimoudia... Ali8eia o typos einai akoma stis fylakes tis Malta?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@ bill
Συμφωνούμε απόλυτα. Εκτός από ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, θα πρέπει και η πολιτεία να ελέγχει ποιοι είναι αυτοί που επενδύουν χρήματα στον επαγγελματικό αθλητισμό.

@ Anonymous
Όπως τα λες ακριβώς είναι. Ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα συγκεντρώνει πολλούς επενδυτές "μπουμπούκια". Όσο για την ερώτησή σου, για τον Δρόσο...
Ο Δρόσος πλήρωσε την εγγύηση του και αποφυλακίστηκε.Του την πλήρωσαν για την ακρίβεια... Το Greek Hoopz γνωρίζει "γαργαλιστικές" λεπτομέρειες τόσο για την πραγματική ιδιότητα του Δρόσου στο χώρο του στοιχηματισμού, όσο και για το "παρασκήνιο" της αποφυλάκισης του! Περισσότερα στο μέλλον..

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails