Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Έλεγχος των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 13 - 16

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε και έφτασε η ώρα για τον έλεγχο των ομάδων που συμμετείχαν σε αυτό. Θέσεις 13-16
Μεγάλη Βρετανία
Ήρθε με χαμηλούς τόνους και περιορισμένες βλέψεις στην Πολωνία, μετά την αδυναμία των αστεριών της ομάδας να συμμετάσχουν στην διοργάνωση, με στόχο την διαφήμιση της ομάδας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνουν.
Είδαμε στο παρκέ να σκυλιάζουν στην άμυνα και να αντιγράφουν το πάθος με το οποίο αγωνίζονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες του νησιού. Οι συγκεκριμένες δυνατότητες της περιφέρειας μετατόπισαν το επιθετικό παιχνίδι στο βάθος της ρακέτας, πεδίο που διακρίθηκαν οι γνωστές παλιοσειρές αλλά και ο Μενσά Μπονσού.
Θα θυμόμαστε την φοβερή εμφάνιση απέναντι στους μετέπειτα πρωταθλητές Ισπανούς, όπου έφτασαν μια ανάσα από το να τους αποκλείσουν από την συνέχεια της διοργάνωσης.
Το μέλλον της ομάδας αφορά στην στελέχωσή της για το 2012, χρονιά στην οποία επιθυμούν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί. Το βραχυπρόθεσμο πλάνο αφορά στο αγκάλιασμα παικτών του ΝΒΑ και στην αφύπνιση του φίλαθλου κοινού της Μεγάλης Βρετανίας. Μετά το 2012 το χάος...

Ισραήλ
Ήρθε ως φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ οι βλέψεις των κυανόλευκων έφταναν μέχρι την πρόκριση στους 8.
Είδαμε στο παρκέ μια ομάδα που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση Ιραήλ. Υπερβολικά σοφτ και χωρίς πείνα για διάκριση. Όλος ο κόσμος περιστρεφόταν γύρω από το one man show του Ελιάχου, με τον Χαλπερίν να εξαφανίζεται από το παρκέ και τον Σβι Σερφ να μην μπορεί να παρατάξει ορθολογικό σχήμα, διαλέγοντας από ένα σύνολο που απαρτίζεται από χρυσές μετριότητες.
Θα θυμόμαστε τις γκάφες στο τελείωμα του αγώνα με αντιπάλους τους παίκτες της ΠΓΔΜ και σαφώς την ντροπιαστική ήττα που υπέστησαν.
Το μέλλον της ομάδας είναι άμεσα συνυφασμένο με την επιλογή των ποιοτικών παικτών να βοηθήσουν ή όχι. Φυσικά για διοργανώσεις Ευρωμπάσκετ, γιατί τα υπόλοιπα τουρνουά τα βλέπουν από την τηλεόραση...

Βουλγαρία
Ήρθε κουβαλώντας από την χώρα της αρκετή γκρίνια για την διάθεση σύγκρουσης με τις βεντέτες της ομάδας, που επέδειξε ο πληθωρικός Πίνι Γκέρσον. Νίκη απέναντι στην οικοδέσποινα Πολωνία θα σήμανε αυτομάτως υπέρβαση.
Είδαμε στο παρκέ λίγο ταλέντο, με εξαίρεση τον Ρόουλαντ, αλλά άκρως μαχητική. Άλλο παιχνίδι περίμενε να χτυπήσει και τελικά άλλο χτύπησε, μιας και βρήκε την Λιθουανία καταρακωμένη από τις κάκιστες εμφανίσεις της πρώτης φάσης.
Θα θυμόμαστε την έκρηξη του Πίνι Γκέρσον στην τελευταία συνέντευξη τύπου όταν χρέωσε την αποτυχία στο σύνολο του βουλγαρικού μπασκετικού οικοδομήματος και στο τέλος έδειξε διαθέσιμος να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από οποιοδήποτε πόστο!
Το μέλλον της ομάδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιλογή του κατάλληλου νατουραλιζέ και του τι μέλη γενέσθαι στον βουλγαρικό πάγκο. Ταβάνι η πρόκριση σε Ευρωμπάσκετ

Λετονία
Ήρθε με την κρυφή ελπίδα ότι θα αποτελέσει την έκπληξη του τουρνουά. Πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα εντέλει.
Είδαμε στο παρκέ να κλέβει την παράσταση τον τέως μποξέρ και νυν μπασκετμπολίστα Κάσπαρς Καμπάλα και το αστέρι της ομάδας και NBAερ Αντρις Μπιέντρινς να κινείται σε ρηχά νερά. Πολύ ξύλο και προσήλωση στην άμυνα, στοιχεία που δεν έφτασαν για να προκριθεί στην επόμενη φάση, παρά το γεγονός ότι με αντιπάλους τους Γερμανούς μπορούσαν να φτάσουν στο πολυπόθητο +9, αλλά περιορίστηκαν στο λίγο +6.
Θα θυμόμαστε το πανό των Λετονών φιλάθλων στο οποίο αναγραφόταν "Kambala is more than Rocky Balboa" αλλά και την εκτός φάσης γροθιά του ειδώλου αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με την Γερμανία με θύμα τον Χάμαν.
Το μέλλον της ομάδας μπορεί περιλαμβάνει σχέδια για το επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εντούτοις με χαλινάρι μπορεί να βγει το πλούσιο ταλέντο των Λετονών στην επιφάνεια.

Related Posts with Thumbnails