Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Εθνική ..."Σεναρίων"


Η Γαλλία συνέχισε το αήττητο της στο φετινό Ευρωμπάσκετ, με το τελευταίο της "θύμα" να είναι η Κροατία του Γιασμίν Ρέπεσα. Η νίκη της παρέας του Πάρκερ, απλοποίησε αρκετά τα πράγματα όσον αφορά τα σενάρια της τελικής κατάταξης των ομάδων στον όμιλο. Πιο συγκεκριμένα, η θέση που θα καταλάβει η εθνική μας ομάδα, εξαρτάται κυρίως από το αποτέλεσμα του τελευταίου της αγώνα, με αντίπαλο τη Γαλλία. Ας δούμε αναλυτικά τι μπορεί να συμβεί:

1ο Σενάριο:
Η Ελλάδα κερδίζει τη Γαλλία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής: Στην περίπτωση αυτή η εθνική μας ομάδα τερματίζει στον όμιλο και αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τον 4ο του άλλου ομίλου.

2ο Σενάριο:
Η Ελλάδα ηττάται από τη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική: Στην περίπτωση αυτή, η θέση που θα καταλάβει η εθνική μας ομάδα στον όμιλο, εξαρτάται από το αποτέλεσμα του αγώνα ΠΓΔΜ-Ρωσία. Αν νικήσει η ΠΓΔΜ, τότε η Ελλάδα τερματίζει και αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τον 3o του άλλου ομίλου. Αν νικήσουν οι Ρώσοι τότε η εθνική μας θα ισοβαθμήσει με την ομάδα του Μπλατ. Οι Ρώσοι όμως έχοντας το πλεονέκτημα της νίκης στον μεταξύ μας αγώνα, θα τερματίσουν 2οι, αφήνοντας εμάς 3ους. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η εθνική μας ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα που θα τερματίσει 2η στον όμιλο του Λοτζ.

Με βάση λοιπόν τη λογική, η εθνική ομάδα θα καταλάβει ή την ή την θέση στον όμιλο. Για να βγει 2η, θα πρέπει όπως προείπαμε να ηττηθεί η ίδια από τη Γαλλία αλλά και η ΠΓΔΜ να κερδίσει τη Ρωσία, αποτέλεσμα το οποίο μάλλον φαντάζει σχεδόν απίθανο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ομάδα του Καζλάουσκας θα καθορίσει η ίδια τη μοίρα της καθώς το ματς ΠΓΔΜ-Ρωσία προηγείται του δικού μας και το αποτέλεσμα θα είναι ήδη γνωστό. Το σκεπτικό επιλογής αντιπάλου για τα προημιτελικά δεν νομίζω ότι "παίζει" ιδιαίτερα. Από τη μία η εθνική ομάδα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους πρακτικές τα τελευταία χρόνια ενώ από την άλλη ο όμιλος του Λοτζ είναι τόσο "μπερδεμένος" και το πιθανότερο είναι μέχρι την τελευταία αγωνιστική να παραμένει "ανοικτός", όσον αφορά την τελική κατάταξη των ομάδων. Αν θέλετε την άποψή μου πάντως, νομίζω ότι τυχόν διασταύρωμα με τους Ισπανούς δε θα μας βγει σε καλό...

Related Posts with Thumbnails