Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Παπ τεστ

Η μεταγραφή του Κώστα Παπανικολάου στην ομάδα του Πειραιά και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή πραγματοποιήθηκε, αποτελούν αντικείμενα προβληματισμού και μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αξιολογηθεί ο θόρυβος που δημιουργήθηκε πριν και μετά την έκβαση της υπόθεσης.

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Η τελική προσφορά του Ολυμπιακού, που έγινε αποδεκτή από την διοίκηση του Άρη, φημολογείται ότι ξεπέρασε το 1 εκτομμύριο €. Μάλιστα... Δηλαδή όσο πλήρωσαν Ρεάλ και Παναθηναϊκός ΜΑΖΙ για την απόκτηση των δοκιμασμένων στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκα και δευτεραθλητών Ευρώπης Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς και Μιλένκο Τέπιτς αντίστοιχα. Ο Μπομπ Ντίλαν, προ άκρατης εμπορευματοποίησής του, είχε δηλώσει ότι το χρήμα δεν μιλά, αλλά βρίζει. Λόγια που ταιριάζουν απόλυτα στη στρατηγική που φαίνεται να υιοθετήθηκε για να τσαλακώσει τον εγωισμό των Αρειανών φιλάθλων, να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις και να δικαιολογήσει το ένοχο ναι στο αίτημα των ερυθρόλευκων. Στα 800 χιλ. λέμε όχι, στα 900 χιλ. λέμε όχι, ε ας πάει το παλιάμπελο στο στρογγυλό ένα εκατομμύριο. Είναι δυνατόν να ευσταθεί ένα τέτοιο ανέκδοτο και να υποστηρίζεται ένα παιχνίδι με νούμερα που περισσότερο θυμίζει σουντόκο; Ασφαλώς και όχι. Βέβαια το ντε ζαβού απαντάται και στον Ολυμπιακό, αφού είναι νωπές ακόμα οι μνήμες όσον αφορά την τελική συμφωνία με τον Γιάννη Μπουρούση, καθώς άλλα νούμερα δημοσιεύτηκαν και άλλα συναλλάχτηκαν κάτω από το τραπέζι. Μόνο που η ειδοποιός διαφορά αφορούσε στις ισορροπίες εντός ομάδας σχετικά με τις απολαβές των παικτών, ενώ στην περίπτωση του Παπανικολάου το διακύβευμα ήταν η αντίδραση του κόσμου.

Για χάρη συζήτησης ας δεχτούμε ότι τα νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν βάση. Είναι δυνατόν μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη το ρόστερ του Άρη να μην έχει ισχυροποιηθεί στον μέγιστο βαθμό; Αντίθετα μετά τις κλεισμένες υποθέσεις των τριών έμπειρων Ελλήνων διεθνών παρατηρείται μια παγωμάρα στα μέτωπα που πραγματικά ή θεωρητικά ενδιαφέρουν. Βέβαια το σωματείο μόνο νοικοκυρεμένο δεν ήταν, όπως πολλοί ίσως να πιστεύουν. Εδώ, κατά την περσινή σεζόν, παίκτης του Άρη ήταν απλήρωτος από τον Δεκέμβρη εν ώρα Play offs, αγωνία που μου εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος προσωπικά. Σίγουρα η ένεση ρευστού από νέους επιχειρηματίες έχει βελτιώσει την κατάσταση, αλλά θεωρητικά όλα αυτά δεν θα έπρεπε να είναι παρελθόν μετά την γενναιόδωρη κόκκινη χείρα βοηθείας; Φευ. Αντ' αυτού από την μια πειράματα με λιγότερο του αναμενόμενου χρόνου προσδωκόμενης ζωής, μιας και το exit τείνει να γίνει συνήθεια και από την άλλη φήμες για διαπραγματεύσεις ή διαπραγματεύσεις για φήμες.

Σχετικά με την έναρξη του σίριαλ, ο μάνατζερ του νεαρού άσσου κ. Τ. Σφαιρόπουλος, συνεπικουρούμενος από την ανάγκη της Ομοσπονδίας για ανάδειξη έτοιμων παικτών από το αναπτυξιακό πρόγραμμα που εφαρμόζει, διέρρευσε ότι υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από τις Ρόμα, Μπαρτσελόνα και Κάχα Λαμποράλ για τον πελάτη του, για να προσθέσει ότι θεωρεί δεδομένη την κρούση των αιωνίων. Στη συνέχεια, βέβαια, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κώστας Παπανικολάου θα εξακολουθήσει να φορά κιτρινόμαυρα, αλλά το σήμα είχε ήδη δοθεί και τα τηλέφωνα άρχισαν να παίρνουν φωτιά. Από την άλλη, η δήλωση του κόουτς Ματσόν ότι "Ο φόργουορντ που θα αποκτηθεί θα γνωρίζει ότι θα είναι πίσω από τον Κώστα, καθώς ο νεαρός θα είναι ο βασικός" μπορεί να θεωρηθεί από γραφική έως κατευθυνόμενη. Το πωλητήριο είχε βγει και η ένοχη σιωπή της διοίκησης του Άρη, παρά τις μεμονωμένες διαψεύσεις και εκρήξεις οπαδισμού, συνηγορούσε υπέρ της εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής προσφοράς. Το γλυκό το χάλασε ο Γιόνας Καζλάουσκας, μιας και παρά τις πιέσεις δεν περιέλαβε τον Γρεβενιώτη καλαθοσφαιριστή στην τελική δωδεκάδα, με αποτέλεσμα να μην ανέβει ακόμα περισσότερο η τιμή πώλησης. Πάντως πέρα από την παραφιλολογία, το θέμα είναι ότι ο κρισιμότατος αγώνας με το Μαρούσι είναι προ των πυλών και το τεράστιο κενό στην θέση 3 εξακολουθεί να υφίσταται. Ίδωμεν...

5 σχόλια:

DON είπε...

φίλε banou...το όλο άρθρο σου μου δημιούργησε 2 απορίες.

1. έχεις πληροφορίες για "κάτω απο το τραπέζι" συναλλαγή μπουρούση-οσφπ και συμφωνία για ΠΑΝΩ απο το 1.8 που διέρρευσε???

2. 1. έχεις πληροφορίες για "κάτω απο το τραπέζι" συναλλαγή άρη-οσφπ και συμφωνία για ΠΑΝΩ απο το 1 εκ. που διέρρευσε???

banou είπε...

1. έχω
2. εικάζω βάση της πρώτης συναλλαγής

Ανώνυμος είπε...

Ο Ολυμπιακός επένδυσε στο μέλλον του και καλά έκανε. Δεν τον έπαιρνε να χάσει τον Παπανικολάου που είναι το νούμερο ένα ταλέντο στην "πονεμένη" θέση 3. Τώρα αν η μεταγραφή πήγε πάνω από 1 εκ, κάτω από 1 ή ακριβώς 1 είναι λεπτομέρειες.

ΥΓ. όχι "ντε ζαβού" αλλά deja vu (ντεζά βου)

Παγκίτης είπε...

banou,
Ο don ρωτά για συμφωνία πάνω από 1 εκ. Αν κατάλαβα όμως καλά από το ποστ σου και το σχόλιο σου στο μπλογκ μου οι πιθανότητες είναι το ποσό να είναι πολύ κάτω του ενός εκ.

banou είπε...

@ Παγκίτης
Σωστά κατάλαβες. Απλώς ο DON έκανε copy paste το πρώτο ερώτημα, ενώ προφανώς εννούσε για ποσό λιγότερο του ενός εκατομμυρίου €. Γι'αυτό και εγώ απάντησα με τον παραπάνω τρόπο

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails