Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Σιγά τα ωά...


Το Μαρούσι εντάξει ξεχαρβαλώθηκε από μια ανώτερη ομάδα, που έπιασε συγκλονιστική απόδοση. Ουδέν μεμπτό, καθώς συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες - πόσο μάλλον στις άβγαλτες. Εντούτοις, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας των βορείων προαστίων ήταν απαράδεκτη από όλες τις απόψεις, με αποτέλεσμα ο φακός να εστιάζει περισσότερο στον κύριο υπεύθυνο για την διαχείριση του υλικού και την προετοιμασία της ομάδας: τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Όχι δεν περίμενα το αποτέλεσμα απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα για να καταλήξω σε συμπέρασμα σχετικά με την προπονητική αξία του κόουτς Μπαρτζώκα. Έχω κατασταλάξει εδώ και καιρό, καθώς το έργο ενός τεχνικού κρίνεται σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, κάτι τα χθεσινά τραγελαφικά περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Έλληνα προπονητή, κάτι η σταυροφορία που έχουν ξεκινήσει καιρό τώρα συγκεκριμένοι κύκλοι του μπασκετικού οικοδομήματος με στόχο την αβανταδόρικη στήριξή του, στα πλαίσια της εξεύρεσης του επόμενου μεγάλου Έλληνα τεχνικού (μέχρι και υποψήφιος κλειδοκράτορας της Εθνικής είχε βαφτιστεί), δεν άντεξα ο άνθρωπος. Ας ξεκινήσω με την αφορμή. Ενώ το Μαρούσι αντιμετωπίζει σημαντικά αμυντικά προβλήματα, με τους Σαν Εμετέριο και Όλεσον να προσπερνούν τους προσωπικούς τους φρουρούς σαν να μην υπάρχουν  και η δημιουργούμενη αμυντική ανισορροπία να μεταφράζεται σε τρακαρίσματα μεταξύ συμπαικτών, ο 44χρονος τεχνικός παραμένει αμέτοχος. Όταν προσπαθεί να βάλει ερωτήσεις στον κόουτς Ιβάνοβιτς, ο τελευταίος σηκώνει το γάντι και τον τιμωρεί. Παράλληλα, κάνει την εμφάνισή της και μια νευρικότητα στις επιθέσεις της αθηναϊκής ομάδας, με την διαφορά να παγιώνεται στους 10 πόντους υπέρ της πάλαι ποτέ Ταού. Πάνω που το παιχνίδι πηγαίνει να ξεφύγει σηκώνεται ένας απηυδισμένος φίλαθλος πίσω από τον πάγκο του Αμαρουσίου και φωνάζει: "Έλεος πάρε ένα time out"! Ποια ήταν η αντίδραση του Γιώργου Μπαρτζώκα; Παρατάει την εξέλιξη του αγώνα και γυρίζει πρόσωπο με την κερκίδα και κοιτάει επί ένα λεπτό (δίχως υπερβολή) εκείνον που τον επέπληξε! Όταν αποφασίζει να ξανασχοληθεί με το παιχνίδι και αφού το Μαρούσι έχει ολοκληρώσει μια επίθεση ξαναγυρίζει προς την κερκίδα και συνεχίζει από εκεί που τελείωσε: κοιτάζει επίμονα τον σταμπαρισμένο τύπο. Τόση αντρίλα πια; Ποιος τόλμησε να απευθυνθεί στον Έλληνα κόουτς δίχως να του ζητήσει τον λόγο!; Αν μη τι άλλο αντιδράσεις που δεν συνάδουν με προπονητή επιπέδου Ευρωλίγκα... Για να μην υπεισέλθω σε τεχνικές λεπτομέρειες από την χθεσινή αναμέτρηση, να κλείσω με το εξής: Ο Μπάρατς και ο Σπλίτερ έπαιζαν με 4 φάουλ και οι επιθέσεις του Αμαρουσίου αναλωνόταν σε προσπάθειες τριών πόντων.

Κάποτε ως προπονητής της Ολύμπια είχε πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή εμφάνιση στην πρώτη ουσιαστικά προβεβλημένη δουλειά του. Η αλήθεια είναι ότι μπορούσε πολύ καλύτερα, καθώς η διοίκηση είχε βάλει γερά το χέρι στην τσέπη και είχε φέρει πολλούς και καλούς παίκτες. Παράλληλα, η μηδενική πίεση και η ομπρέλα προστασίας, που έφερε, αποτελούσαν εχέγγυα και προϋποθέσεις για κάτι πολύ καλύτερο, που ποτέ όμως δεν έγινε. Επίσης, η απόφασή του να μείνει την τελευταία χρονιά στον πάγκο του λαρισινού συλλόγου, ενίσχυσε το προφίλ του καλού και πιστού παιδιού και άνοιξε ακόμα περισσότερο το δρόμο στο κύκλωμα των αλησβερισιών μεταξύ ομάδων και προπονητών. Όσον αφορά στην καινούργια του ομάδα, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έτοιμη ομάδα, που εξακολουθεί με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν (τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια) και σύμφωνα με τις επιταγές του Σούλη Μαρκόπουλου. Βέβαια και εδώ ισχύει ότι και στη Λάρισα: λίγη πίεση - πολύ χειροκρότημα, οπότε μια χαρά θα την βγάλει μέχρι να τον πάρουν χαμπάρι...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Γιατί έχουν γίνει κάποιοι "σούπερ προπονητές" με μια και μόνο συμπαθητική περίοδο.

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολές .... τον Άρη , την Άλμπα και την Ολύμπια με μισή ομάδα αυτός τις κέρδισε...
Αλλά δε χρειάζεται να πιάνουμε τα άκρα. Στην πραγματικότητα ούτε το δυναμικό του Αμαρουσίου είνια για κάτι αξιόλογο , ούτε ο προπονητής του στους κορυφαίους. Από την άλλη μην τον ισοπεδώνουμε γιατί σίγουρα το πρόσημο είναι θετικό για αυτόν έστω και με τις συνθήκες που ανέφερες.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως μου φάνηκε ότι το Μαρούσι δεν κατέβηκε για να χτυπήσει το συγκεκριμένο ματς.
Αυτό το συμπέραινα από την παντελή έλλειψη διάθεσης στην άμυνα, τα εύκολα λάθη στα οποία υπέπεφταν οι παίκτες και την μηδενική αυτοσυγκέντρωση.
Κακώς βέβαια, διότι ο αντίπαλος δεν ήταν το γνωστο φόβητρο των περασμένων ετώ. Μολίς 4 παίκτες έχει διατηρήσει από πέρσι στο ρόστερ της η CLA. Σίγουρα την υπερεκτίμησαν και είχαν ξεγραψει το ματς, κατά την προσωπική μου άποψη όπως το παρακολούθησα από το ΟΑΚΑ.
Εκεί αποδίδω και το κάκιστο κοουτσάρισμα από τον Μπαρτζώκα. Ιδιαίτερη κακή εντύπωση μου έκανε η μη χρησιμοποίηση του Διαμαντόπουλου, παρότι είχε αγωνιστεί το Σαββατο με τον ΠΑΟΚ.
Γιώργος Β.

makis4gold είπε...

Και μονο το οτι κοντεψε να τους κερδισει η Ολυμπια επιβεβαιωνει τα λεγομενα σου Γιωργο Β. Δεν ειναι η παλια καλη σφρυγιλη Ταου.

Παντως αν επελεγα ενα απο τα ακρα που λεει ο προηγουμενος φιλος, θα εκλεινα μαλλον προς το οτι ο Μπαρτζω ειναι ψιλομυρωδιας... Πολυ αβαντα ρε αδερφακι μου σε εναν ανθρωπο που δεν εχει κανει σπουδαια πραγματα

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails