Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ένας κόουτς για το Μπιλμπάο;

Ένα μεγάλο θρίλερ φαίνεται να διαδραματίζεται τις δυο τελευταίες μέρες σχετικά με τον αντικαταστάτη του Τσους Βιντορέτα στον πάγκο της ισπανικής Μπιλμπάο. Αν και οι Βάσκοι αποτελούν από χθες τη μοναδική αήττητη ομάδα που προκρίθηκε στους 16 του Eurocup, η άσχημη βαθμολογική θέση της ομάδας στην ACB ήταν αυτή που κόστισε στον πρώην προπονητή της ομάδας τη θέση του. Το θρίλερ αυτό βέβαια έχει και ελληνικές προεκτάσεις, καθώς ανάμεσα στους υποψηφίους για τον πάγκο της βασκικής ομάδας βρίσκεται και ο προπονητής του Άρη, Φώτης Κατσικάρης!

Η σχετική φημολογία αναπαράχθηκε αρκετά σήμερα από τα ελληνικά ΜΜΕ. Το γεγονός πως η οικογένεια του Έλληνα τεχνικού εξακολουθεί να παραμένει εγκατεστημένη στην Ισπανία, έδωσε τροφή για αρκετά σενάρια. Η είδηση πάντως για φημολογούμενη πρόταση της Μπιλμπάο στον Κατσικάρη δεν αποτελεί σενάριο ελληνικής έμπνευσης, αφού ήδη από χθες το μεσημέρι, πριν καν διεξαχθεί το παιχνίδι του Άρη στο Ισραήλ, βασκικοί ραδιοσταθμοί και τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν τη συγκεκριμένη φήμη. Άραγε να έχει κάποια σχέση το χθεσινό ξέσπασμα του Κατσικάρη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου με την όλη παραφιλολογία; Θεωρώ πάντως εξαιρετικά απίθανο να διακόψει τη συνεργασία του ο Άρης αυτή τη στιγμή με τον Κατσικάρη, από τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο δίμηνο οι διοικούντες της ομάδας διαμόρφωσαν το ρόστερ του συλλόγου σύμφωνα με τις επιταγές του Έλληνα κόουτς. Ας κρατάμε μια πισινή όμως, γιατί αρκετές ανακατατάξεις έχουμε δει από την αρχή της σεζόν στους "κίτρινους" της Θεσσαλονίκης...


Μέσα στην όλη προπονητική διαδοχολογία που απασχολεί τις τελευταίες ώρες τους Βάσκους, ακούστηκε και το όνομα ενός παλιού μας γνώριμου, του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Ο πολυνίκης Σέρβος κόουτς, φέρεται να είναι εκ των βασικών υποψηφίων για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπιλμπάο. Όμως το συγκεκριμένο φλερτ μάλλον σκοντάφτει πάνω στην τωρινή παραγοντική ιδιότητα του Μάλκοβιτς. Παρόλο που ο Σέρβος απέρριψε στις αρχές της σεζόν την πρόταση του Ερυθρού Αστέρα για να καλύψει το κενό του πάγκου ύστερα από την αποχώρηση Πέσιτς, οι πληροφορίες από το Βελιγράδι αναφέρουν πως ο Μάλκοβιτς εκτελεί αυτή τη στιγμή χρέη ...αντιπροέδρου στο σύλλογο του Βελιγραδίου! Ουσιαστικά μαζί με τον τζένεραλ μάνατζερ Μίλαν Όπατσιτς, φέρονται να κάνουν όλο το κουμάντο στην ομάδα, θέτοντας σε δευτερεύοντα ρόλο τον πρόεδρο Σλόμπονταν Βουκίτσεβιτς. Απόδειξη, το γεγονός πως στην κλήρωση του Eurocup τον περασμένο Οκτώβρη, το δίδυμο Μάλκοβιτς-Όπατσιτς ήταν αυτό που έδωσε το παρόν για λογαριασμό των "ερυθρόλευκων" του Βελιγραδίου. Δύσκολα λοιπόν θα ξαναδούμε τον Μπόζα σε πάγκο, για πρώτη φορά μετά από το 2007.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως η περίπτωση Μπιλμπάο είναι μια λύση που βολεύει και τους δύο, δηλαδή και Αρη και Κατσικάρη;

Ο Αρης ουσιαστικά έχει βγει εκτός του στόχου του στο πρωτάθλημα που ήταν η τετράδα. Αυτό στο τέλος θα το χρεωθεί, καλώς ή κακώς ο Κατσικάρης.

Γιατί λοιπόν ο Κατσικάρης να μην αποφύγει κάτι τέτοιο και παράλληλα να αποδράσει από το ελληνικό "φρενοκομείο" του εδώ και τώρα θέλουμε αποτελέσματα, ξαναγυρνώντας στην "πολιτισμένη" Ισπανία.

Και ο Αρης από την άλλη βλέποντας ότι έχει χαθεί ο στόχος του για το πρωτάθλημα να θελήσει να κάνει οικονομία και να απαλλαγεί από το βαρύ συμβόλαιο του Κατσικάρη, συν την απαραίτητη μουρμούρα που θα υπάρχει στην ομάδα για τον Κατσικάρη με βάση τις μέχρι τώρα εμφανήσεις της ομάδας.

geof

Ανώνυμος είπε...

Με την ίδια λογική, όσο πολιτισμένη και να είναι η Ισπανία, και η Bilbao είναι μια ομάδα που ζητάει εδώ και τώρα αποτελέσματα. Είναι 3 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού στην ACB! Δε θα είναι λοιπόν τεράστιο ρίσκο για τον Κατσικάρη μια μετακίνηση στη Bilbao τη δεδομένη στιγμή; Πάντως αν πραγματικά υπάρχει θέμα Bilbao-Κατσικάρη, τότε ο Άρης έχει τον τελευταίο λόγο. Δεν είναι λιγάκι παράλογο ο Άρης να θέλει να απαλλαγεί από έναν προπονητή, για χάρη του οποίου άλλαξε συνεχώς το ρόστερ τους το τελευταίο διάστημα;

Όσο και απίθανο πάντως να είναι το ενδεχόμενο ο Άρης να μπει στην τετράδα της κανονικής περιόδου στην Α1, δεν νομίζω ότι είναι εκτός στόχως η ομάδα. Η δυναμικότητα των βασικών ανταγωνιστών του Άρη δεν πιστεύω ότι αποκλείει πιθανές ανατροπές στα play off. Επίσης μη ξεχνάς και το Eurocup. Και εκεί ο Άρης είναι εντός στόχων, με το f8 να είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Ανώνυμος είπε...

ο κατσικάρης, κάποια στιγμή χωρίς ιδιαίτερο λόγο κατά τη γνώμη μου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακώς προπονητής) έφτιαξε τρελό όνομα μεταξύ των ελλήνων επιφανών μπασκετικών, με αντίκρυσμα φυσικά και στο κόσμο που παρακολουθεί μπάσκετ. ακούγαμε ξαφνικά ότι ο κατσικάτης έπρεπε να αντικαταστήσει το γιαννάκη στην εθνική και άλλα τέτοια. αυτή τη στιγμή είναι σε φάση απομυθοποίησης. όχι μόνο γιατί η ομάδα του εμφανίζει άσχημο πρόσωπο (με όσες ευθύνες έχει ο ίδιος για αυτό), αλλά κυρίως γιατί ήρθε έχοντας τη εικόνα του προπονητή -μάγου που θα μεταμορφώσει τον άρη με το μαγικό του ραβδί.. προφανώς κάτι τέτοιο δεν έγινε...
αυτός είναι ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να θέλει να φύγει ο κατσικάρης από τον άρη. η διατήρηση δλδ του καλού ονόματος που είχε φτιάξει, και που κάποια στιγμή μπορεί να του άνοιγε μια μεγαλύτερη πόρτα..

κατά τα άλλα δεν πιστεύω ότι θα φύγει και συμφωνώ απόλυτα σε όσα λέει ο σίχαμα


Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

και όμως τελικά φεύγει...

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ειχαμε εξελιξεις????

Γιαννης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Παραιτήθηκε και έγινε δεκτή η παραίτησή του. Η είδηση παίζει ήδη και σε αρκετά sites.

Ανώνυμος είπε...

Ναι τα ειδα μολις! Μα ειναι δυνατον??? Τι αλλο θα δουμε απο τον φετινο Αρη???? Θα αξιζε να κανετε μια ερευνα για τις αλλαγες του Αρη την φετινη σεζον. Πρεπει να εχει σπασει καθε ρεκορ! Ακομα και ομαδων που αλλαζουν Αμερικανος για να μην τους πληρωσουν στα τελη απριλιου!!!!

Γιαννης Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ?

Ανώνυμος είπε...

Αγγέλου ή Καζλάουσκας. Ο Λιθουανός έχει προβάδισμα. Τυπικό τουλάχιστον πρόβλημα με την ομοσπονδία δε φαίνεται να υπάρχει, από τη στιγμή που ο Καζλάουσκας δε δεσμεύεται από το συμβόλαιό του ώστε να μην αναλάβει ταυτόχρονα και σύλλογο. Ισχύει ότι είχε δεσμευθεί προφορικά με τον Βασιλακόπουλο όταν συμφώνησε με την ομοσπονδία, να μην δουλέψει ποτέ ταυτόχρονα σε εθνική και έναν εκ των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Για άλλη ομάδα δεν είχε γίνει λόγος τότε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ήταν σωστός ο συλλογισμός μου ...

geof

banou είπε...

@ geof
Συμφωνώ και εγώ σε μεγάλο βαθμό με την προσέγγισή σου. Όχι ότι έχουν χαθεί οι στόχοι, απλώς προτιμήθηκε να πάει σε μια ομάδα με ένα κύριο στόχο: την σωτηρία. Είναι και η οικογένειά του εκει, οπότε έδεσ το γλυκό. Να προσθέσω στα επιχειρήματα επίσης, ότι το έργο της σωτηρίας της Μπιλμπάο είναι ευκολότερο από την παρουσία στην τελική φάση του Eurocup ή την έξοδο στην Ευρωλίγκα ως τρίτος από το ελληνικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια πρόκριση από τους προκριματικούς... Αλλά είναι και ζήτημα ηθικό - ο καπετάνιος έγινε πρώτος απ' όλους καπνός...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι είναι ευκολότερο το έργο του στην Μπιλμπάο, γιατί και να μην την σώσει κανείς δεν θα τον κατηγορήσει γιατί δεν είναι αυτός που την έφερε σ' αυτήν την θέση. Επιπλέον πιστεύω ότι έχει την δυναμική να σωθεί εύκολα.

Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει στην Βαλένθια, την ανέλαβε στην χειρότερη θέση της ιστορίας της και στο τέλος απλά την επανέφερε στην κανονική της θέση. Δεν έκανε και καμμιά υπέρβαση.

Εδώ λοιπόν στο πρωτάθλημα τα βρήκε σκούρα δυσκολότερα από ότι περίμενε και ότι στο τέλος μπορεί να φύγει σαν αποτυχημένος, πήδηξε από το τραίνο νωρίς.
Καθαρά αντιεπαγγελματική και ανήθικη στάση, αυτά τα περί οικογένειας δεν νομίζω ότι θα έμπαιναν αν ο Αρης ήταν εντός στόχων και έπαιζε καλό μπάσκετ.

Εν ολίγοις δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Κατσικάρης είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν προπονητής. Συμπτώσεις, καλές δημόσιες σχέσεις, ξένες γλώσσες, του έφτιαξαν όνομα.

Οσο για τα ονόματα που ακούγονται Καζλάουσκας κ.λ.π. δεν νομίζω να έχουν βάση και ο Αρης θα τελειώσει το πρωτάθλημα φέτος όπως-όπως και προπάντων φθηνά.

geof

banou είπε...

H Μπιλμπάο δεν σταματάει την ανανέωση του δυναμικού της μόνο με την συνεργασία με Κατσικάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, φέρεται να ετοιμάζεται για μεγάλο μπαμ. Και το όνομα αυτού: Τράβις Χάσεν...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails