Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Μεταγραφικά και ...ιατρικά ζητήματα!


Οι τραυματισμοί φέτος στον Παναθηναϊκό δεν έχουν προηγούμενο. Εκτός του Φώτση, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό βγήκε στην επιφάνεια και μία φήμη για τον γιατρό της ομάδας κ. Κονίδη.

Σύμφωνα με την εν λόγω φήμη λοιπόν, υπάρχει προβληματισμός για τους συνεχείς τραυματισμούς των παικτών με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή καθώς και οι δύο - με διαφορετικά προβλήματα ο καθένας - έχουν χάσει αρκετά παιχνίδια ως τώρα. Η φήμη αυτή δεν υιοθετείται απαραίτητα (από τους συντελεστές του μπλογκ) απλά αναφέρεται. Στον αντίλογο μάλιστα μπορεί να προστεθεί και η δήλωση του Τσαρτσαρή: "Είμαι σίγουρος ότι στην αποθεραπεία όλα έγιναν όπως ακριβώς έπρεπε. Εξάλλου πριν χτυπήσω έπαιζα δύο μήνες χωρίς να νιώσω καμία ενόχληση".

Στα μεταγραφικά τώρα που "καίνε" όλους τους Παναθηναϊκούς, πιο κοντά φαίνεται να είναι ο Αντρέ Χάτσον της Ρόμα. Από αγωνιστικής άποψης είναι κοντά σε αυτό που ζητάει το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, δηλαδή παίκτη ρακέτας με καλό σουτ. Ο Χάτσον ναι μεν έχει καλό σουτ, αλλά όχι από το τρίποντο. Βέβαια και το τρίποντο του Κώστα το είχαμε ξεχάσει, καθώς δεν έπαιρνε πολλές προσπάθειες. Στα συν της ενδεχόμενης μεταγραφής είναι οι κακές σχέσεις παίκτη - ομάδας και το ότι ο Παναθηναϊκός δε χρειάζεται να δαπανήσει (πολλά) χρήματα στην ομάδα του.
Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κινηθεί για παίκτη τύπου Γκόλεματς δηλαδή βοηθητικό παίκτη για τις προπονήσεις και των 4-5 αγωνιστικών λεπτών. Αν τελικά αποκτήσει κάποιον, αυτός θα έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα. Τώρα για τον Νάχμπαρ νομίζω ότι δεν είναι αυτό που ψάχνει - ελαφρύ φοργουορντ - τη δεδομένη στιγμή ο Παναθηναϊκός, αν και η αξία του είναι γνωστή. Εξάλλου, ο καινούριος παίκτης θα πρέπει έστω και για λίγα λεπτά κάποιες φορές να βοηθάει στη θέση "5", αφού ο Σερμαντίνι βγαίνει εκτός Α1...

Όπως και να χει όμως, με τη μεταγραφή αυτή ο Παναθηναϊκός δεν αλλάζει τις ισορροπίες στην αγωνιστική του εικόνα. Όπως έχει ξαναειπωθεί, η δύναμη πυρός είναι η περιφέρεια του. Όταν επιτέλους βρεθούν όλοι οι "κοντοί" μαζί και ξαναδέσει η ομάδα έγκαιρα, μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για επανάληψη της περσινής χρονιάς.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ άλλο να ακούω για αυτήν την ατυχία του παναθηναικού!! πόσο άτυχος είναι δλδ;;
γιατί ότι ο σάρας θα έχανε το ξεκίνημα της σεζόν ήταν γνωστό από πριν και μόνο ατυχία δεν το λες.
οι περιπτώσεις διαμαντίδη-τσαρτσαρή επίσης δεν είναι θέμα ατυχίας. οι συχνοί τραυματισμοί αποτελούν μια (όχι και τόσο) νέα πραγματικότητα για αυτούς τους δυο αθλητές. ο πέκοβιτς από την άλλη ζυγίζει μερικούς τόνους. αυτό θα έλειπε να μη βγάλει μερικούς τραυματισμούς το χρόνο. βρείτε μου έναν αθλητή σε κυβικά του που δεν έχει μικροτραυμτισμούς. για τον μπατίστ ισχύει ένα συνδυασμός των δυο προηγούμενων. 33 χρονών, βαρύς και με τόση ενέργεια είναι βέβαιο ότι θα χάνει κάποια ματς τη σεζόν.
μπορούμε επίσης να συζητήσουμε πόσο άτυχος ήταν ο σπανούλης, που μια τόσο επικίνδυνη φάση του στοίχισε τελικά ένα ματς με την όλντεμπουργκ. στο χωριό μου αυτό δεν το λέμε ατυχία.. μάλλον τύχη το λέμε. όπως τυχερός είναι ο νίκολας που περνάει έναν μικροτραυματισμό ακριβώς όταν έχει η ευρωλίγκα διακοπή...
θέλετε να δούμε τι είναι ατυχία;; ατυχία είναι να πάρεις έναν παίκτη με τρελές αξιώσεις και να του κοπεί ο τένοντας πριν πατήσει στο παρκέ. ατυχία είναι να επενδύσεις την πρώτη σου επιλογή στο ντραφτ και ο παίκτης να μην αγωνιστεί ποτέ. άτυχος ήταν ο γκαζόλ όταν οδήγησε την ισπανία στον τελικό του παγκοσμίου και δεν κατάφερε να παίξει. ατυχία είναι να φέρνεις παικταρά 25 ετών από τον nba και να χάνει τη μισή σεζόν από σύνδρομο κοιλιακών- προσαγωγών. ατυχία για τον παο θα είναι να χάσεις πχ τον πέκοβιτς στα πλέυ οφφ. ατυχία για τον παο θα ήταν να έφερνε τον πέκοβιτς και να έσπαγε το πόδι του τον πρώτο μήνα. δεν είναι ατυχία να χάνεις κάποιον παίκτη για κάνα δυο ασήμαντα παιχνία ούτε είναι ατυχία το γεγονός ότι μερικοί παίκτες είναι πιο ευάλλωτοι στους τραυματισμούς (όπως ο σόφο και ο βούισιτς στον ολυμπιακό).

και προφανώς όλη αυτή η υστερία, έρχεται να δέσει με την έτερη εκστρατεία ατυχίας που αφορά την κλήρωση, την διαρκή προπαγάνδα του ομπράντοβιτς ότι όλοι είναι εναντίον τους, τις αστείες αντιδράσεις για τη διαιτησία, οι δηλώσεις ότι θα πρέπει να μιλάμε για τον παο και πάει λέγοντας. όλα αυτά έχουν εκπορέουν από την ίδια αιτία: την αγωνιστική πτώση του παο! σκοπός τους;; είτε μια αυριανή έτοιμη διακιολογεί που θα συντηρήσει το υψηλό ηθικό του κόσμου, είτε μια προσπάθεια συπσείρωσης και εύρεσης κίνητρο σε μια ομάδα που δείχνει να το έχει απολέσει. είτε φυσικά ο συνδυασμός τους


υ.γ.
όλα όσα γράφω δεν αναφέρονται στο άρθρο ούτε στο blog. αποτελούν παρατήρηση που αφορά σε όλα τα μέσα και στο γενικότερο κλίμα που δημιουργείται, μέρος του οποίου είναι εν δυνάμει και το παρόν άρθρο

Ανώνυμος είπε...

σημ.: «τις δηλώσεις ότι ΔΕΝ θα πρέπει να μιλάμε για τον παο»

psilos είπε...

Το έμαθα χτες το κώλυμα με την περίπτωση του Καϊμακόγλου.Πάντως, ακόμα και αν μπορούσε να παίξει και στις 3 διοργανώσεις, πιστεύω πως δεν θα έκανε για πάο. μολονότι θεωρώ πως είναι το πιο φορμαρισμένο 4άρι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή (μετά τον Κλέιζα), δεν θα ήταν ο σωστός αντικαταστάτης του Τσαρτσαρή. Ο Τσαρτσαρής είναι ψηλός και πιο ευέλικτος, πιο "τεχνίτης" ίσως...Ο Καϊμακόγλου είναι κοντύτερος, βαρύς και δυνατός, δηλαδή καμιά σχέση...

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια στην προσπάθεια συσπείρωσης.. στο στόχαστρο των ανθρώπων του παο σήμερα μπήκε ο παπαλουκάς.

το αστείο είναι ότι εδώ και μέρες λένε ότι μιλάνε στο γήπεδο ενώ παράλληλα οι προκλήσεις στις δηλώσεις τους είναι καθημερνινό πλέον φαινόμενο. κατά τα άλλα θα ψάχνουμε ποιος δυναμίτισε το κλίμα...

PokerFace είπε...

@ Ανώνυμος 1:59 μ.μ.

Σε πολλά έχεις δίκιο(Ματσιγιάουσκας, Όντεν κτλ) αλλά είσαι και λίγο ισοπεδωτικός σε ότι έχει να κάνει με Παναθηναϊκό.
Δηλαδή, δεν είναι ατυχία να σπάσεις 2 φορές το χέρι σου σε μία χρονιά??
Δεν είναι ατυχία για τον Διαμαντίδη οι τόσοι πολλοί τραυματισμοί σε μία χρονιά??
Δεν είναι ατυχία να μη μπορείς να βρεις δύο παίκτες σε μόλις 3,5 αγωνιστικούς μήνες χωρίς να αντιμετώπισαν προβλήματα??
Για τον Σάρας δεν μίλησε κάποιος για ατυχία, επειδή όπως σωστά επισημαίνεις ήταν γνωστό το πρόβλημα του.
Με τα λεγόμενα σου νομίζω όι πετυχαίνεις ακριβώς αυτό το οποίο κατηγορείς, δηλαδή να βγαίνει(και δικαιολογημένα ίσως) από το πράσινο στρατόπεδο, ότι όλοι μας περιμένουν στη γωνία.
Και έχεις δίκιο όλα αυτά λειτουργούν και σαν προσπάθεια συσπείρωσης μέσα στις ομάδες..

@ Ανώνυμος 5:15 μ.μ.
Με Παπαλουκά τι έγινε??

PokerFace είπε...

@ psilos

Για Καϊμακόγλου ίσως έχουμε εξελίξεις το καλοκαίρι..
Μη ξεχνάς το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ στοιχείο ότι είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και ότι σε αυτή τη θέση τους έχει καπαρωμένους τους περισσότερους ο Ολυμπιακός..

Ανώνυμος είπε...

δεν είμαι καθόλου ισοπεδωτικός φίλε. ο παναθηναικός δεν είναι άτυχος φέτος αλλά έτσι κι αλλιώς είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο. αν στα κρίσιμα ματς δεν χάσει κανέναν πρωτοκλασάτο παίκτη του τότε θα είναι τυχερός. αν γίνει το αντίθετο τότε θα είναι άτυχος.
ο τσαρτσαρής ο ίδιος είναι πολύ άτυχος με αυτό που του έτυχε. αλλά ο παο δεν είναι άτυχος. γιατί πολύ απλά είναι η τρίτη σεζόν στη σειρά που στερείται για ένα διάστημα τις υπηρεσίες του. με λίγα λόγια ήταν αναμενόμενο. ο δε διαμαντίδης αν δεν κάνω λάθος έχει κυρίως μυϊκούς τραυματισμούς. αυτοί οι τραυματισμοί δεν οφείλονται σε τύχη ή ατυχία (όπως πχ το να προσγειωθείς στο πόδι κάποιου και να πάθε διάστρεμμα) αλλά στη σωματική κατάσταση του παίκτη. κι όταν κάποιοι πανηγύριζαν για το βιονικό διαμαντίδη που δεν ξεκουραζόταν λεπτό κάποιοι άλλοι κρατούσαν μικρό καλάθι για το μέλλον του παίκτη. δεν είναι λοιπόν ούτε αυτό θέμα τύχης, και εδώ να μαστε να τα συζητάμε, γιατί η υπόλοιπη καριέρα του έτσι θα κυλήσει.
σε τελική ανάλυση και εγώ μπορώ να σου πω ότι ο παο είναι τυχερός γιατί οι παίκτες του αναρρώνουν γρηγορότερα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική ομάδα.. αλλα σαφώς ούτε και αυτό είναι τύχη, αλλά απόρροια άλλων παραγόντων όπως της ικανότητας του ιατρικού τιμ.
και αν το θες, μπορούμε να βάλουμε κάτω καιτις άλλες δυο ελληνικές ομάδες που ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα με τον παο να δούμε πόσους περισσότερους τραυματισμούς έχει και αν αυτοί δικαιολογούν την τόση μεγάλη έκταση που έχει πάρει το ζήτημα.

κατά τα άλλα μου φαίνεται αστείο να λες ότι επιβεβαιώνω τον παο που λέει ότι όλοι είναι εναντίον του. να βγαίνεις δλδ διαρκώς να φωνάζεις, να διαμαρτύρεσαι, να επιτίθεσαι και όταν κάποιος σου απαντάει να λει «να, επιβεβαιώθηκα, όλοι είναι εναντίον μου»...

για τον παπαλουκά: http://www.superbasket.gr/sfyrixtras/?p=63

PokerFace είπε...

@ Ανώνυμος
Σόρρυ για την καθυστέρηση

Κοίτα για τους τραυματισμούς έχουν ένα πόιντ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού καθώς παραείναι πολλοί φέτος.
Τώρα για τα περί τύχης και ατυχίας να διαχωρίσω τη θέση μου.Δεν πιστεύω στην τύχη μακροπρόθεσμα αφού ατομικά όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι και συνολικά για μία ομάδα μπορεί τη μία χρονιά να σταθεί τυχερή και την επομένη άτυχη..Ο μόνος λόγος που έγραψα για ατυχία πιο πάνω είναι για να εξηγήσω γιατί λέγονται αυτά.
Ο ικανός πάντα φαίνεται..
Όσο γιο το τελευταίο σκέλος, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να διατηρηθείς στην κορυφή απαιτεί θυσίες, όπως και το ότι οι αντίπαλοι θα κάνουν τα πάντα για να σε ρίξουν από εκεί.
Οπότε μη χαλιέσαι το κυνήγι φαντασμάτων είναι πάγια τακτική των ομάδων ένθεν και ένθεν..

Γενικά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και ας μη συμφωνούμε σε όλα.
Από τη διαφωνία γίνεσαι σοφότερος.. :D

Ανώνυμος είπε...

να δώσω άλλη μια παράμετρο στην ατυχία...
σήμερα ακούγεται το όνομα του χάισλιπ. αν τον αποκτήσει ο παο γίνεται πολύ πιο δυνατός (κι ας μην είναι μεταγραφή-«βόμβα» όπως ευαγγελίζονται στο σάτι του σπορ φμ. αν δεν κάνω λάθος μεταγραφές γίνονται μέχρι 2 μέρες πριν την έναρξη του τοπ-16. με λίγα λόγια αν ο παο έχανε τον τσαρτσαρή σε μια εβδομάδα δεν θα μπορούσε να τον αντικατστήσει...


για τον παπαλουκά μετέφερα ένα μάλλον εξευγενισμένο ρεπορτάζ καθώς ο σπορ φμ λέει ότι τον αποκάλεσε (τον παπαλουκά) νταβατζή του ελλνηικού μπάσκετ.. εγώ δεν μπορώ παρά να ρωτήσω ποιος είναι ο παπαδόπουλος και τι έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ για να μιλάει και εξ ονόματός του

PokerFace είπε...

Για τον Χάισλιπ δεν σου κρύβω ότι ήταν από τα πρώτα ονόματα που μου ήρθαν στο μυαλό και θα βοηθούσε πολύ την ομάδα μία τέτοια μεταγραφή...
Τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα όμως, γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν-νομίζω μέχρι την Τρίτη μπορεί να γίνει μεταγραφή-

Τώρα για τον Παπαδόπουλο είναι ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού, κάτι ανάλογο με τον Μπουντούρη του Ολυμπιακού ή τον Ελληνιάδη του Αμαρουσίου..
Χωρίς αμφιβολία ξέφυγε από τα όρια και δε συμφωνώ μαζί του σε καμία περίπτωση.
Το περιεχόμενο της ασχολίας των παραπάνω λοιπόν είναι σε αυτό το πνεύμα, δηλαδή των προκλήσεων, της δημιουργίας εντυπώσεων προς όφελος της εκάστοτε ομάδας τους κτλ..
Αν και τον Μπουντούρη τον έχω σε εκτίμηση.Ως τώρα τουλάχιστον δεν έχει δώσει δικαιώματα.

Σόρρυ και πάλι για την αργοπορία φίλε μου,ελπίζω να σε κάλυψα..

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails