Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ημέρα ...φιλοξενούμενων

Η πρώτη αγωνιστική της 2ης φάσης των ομίλων του Eurocup, επιφύλαξε αντίθετα συναισθήματα για τις δύο ελληνικές ομάδες. Ο Πανελλήνιος επικράτησε εντός έδρας της γερμανικής Μπάμπεργκ με 70-62 ενώ ο Άρης ηττήθηκε στην Καταλονία από την Μπανταλόνα με 74-72. Κύριο χαρακτηριστικό της αγωνιστικής όμως, ήταν το γεγονός πως στα περισσότερα παιχνίδια, οι φιλοξενούμενοι είχαν την "τιμητική" τους! Ορισμένα μάλιστα από τα "διπλά" που επιτεύχθηκαν, μπορούν να θεωρηθούν μεγάλες εκπλήξεις και δημιουργούν νέα δεδομένα όσον αφορά το "κυνήγι" των δύο προνομιούχων θέσεων κάθε ομίλου.

Το αποτέλεσμα που προκάλεσε ασφαλώς την μεγαλύτερη αίσθηση, ήταν η νίκη της Χάποελ Ιερουσαλήμ μέσα στη Βαλένθια, με 75-79! Πρόκειται για την πρώτη εντός έδρας ήττα των Ισπανών στο Eurocup, ύστερα από το 2004 και μετά από 33 συνεχόμενες νίκες! Η ομάδα του Σπάχια, η οποία εντυπωσιάζει φέτος στην ACB, "έμπλεξε" αρκετά ύστερα από το χθεσινό αποτέλεσμα. Το γεγονός βέβαια πως και στον άλλο αγώνα του ομίλου σημειώθηκε "διπλό", νίκη της Ουνίξ επί της Γαλατά μέσα στην Τουρκία, σημαίνει πως ο όμιλος αυτός έχει πολύ "ψωμί" ακόμα. Μάλλον είναι το πιο αμφίρροπο group της 2ης φάσης, με τις ομάδες που συμμετέχουν να απαρτίζονται από roster επιπέδου Ευρωλίγκας. Στον όμιλο με την μάλλον μικρότερη δυναμική, ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε τη Νίμπουρκ στη Τσεχία με 60-65 ενώ η Γκραν Κανάρια επικράτησε εντός έδρας της Τουρκ Τέλεκομ με 73-65. Ισπανοί, Τούρκοι και Σέρβοι είναι οι ομάδες που θα μονομαχήσουν σε αυτό τον όμιλο, με τον Αστέρα όμως να ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να τον επηρεάσουν αγωνιστικά στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ας περάσουμε όμως στις δικές μας ομάδες. Ο Πανελλήνιος επικράτησε εύκολα της Μπάμπεργκ, που είναι θεωρητικά η πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου του. Μπορεί στο τέλος να μην κέρδισε με διαφορά ανάλογη με αυτήν που "έχτισε" σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, όμως νομίζω ότι το συγκεκριμένο γεγονός λίγη σημασία έχει. Οι Γερμανοί δε φαίνεται είναι ομάδα που θα "παίξει" για την πρόκριση ώστε η ομάδα του Ζούρου να φοβάται ενδεχόμενη ισοβαθμία. Οι Κυψελιώτες βέβαια αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση, πρέπει να κάνουν το 2/2 επί των Γερμανών. Από την άλλη ο Άρης, πλήρωσε το κακό πρώτο δεκάλεπτο και έχασε τελικά με 74-72 από την Μπανταλόνα. Νομίζω ότι αυτό που προβλημάτισε περισσότερο, εκτός από την ήττα, ήταν το σχεδόν ανύπαρκτο για άλλον ένα αγώνα inside game των "κιτρίνων" στην επίθεση και η εμμονή σε πολλά περιφερειακά σουτ. Πάντως είναι σημαντικό που ο Άρης κατάφερε να μειώσει σημαντικά τη διαφορά και να χάσει τελικά με μόλις 2 πόντους.

Οι επικρατήσεις των φιλοξενούμενων στα υπόλοιπα παιχνίδια, τόσο του ομίλου του Άρη όσο και του Πανελληνίου (Άλμπα επί Λε Μαν και Μπιλμπάο επί Μπένετον αντίστοιχα), νομίζω ότι έδειξαν πλέον στις ομάδες μας, ποιο θα είναι το "κλειδί" για την πρόκριση: Φυσικά, το αήττητο της έδρας! Εκτιμώ πως με 3 νίκες στην έδρα τους, οι ελληνικές ομάδες πρέπει από εκεί και πέρα να αναζητήσουν ένα εκτός έδρας "διπλό" καθώς 4 νίκες είναι μάλλον αρκετές για να προκριθούν στο F8 του Τορίνου. Και μάλλον φάνηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, ποιες είναι οι υποψήφιες προς "άλωση" έδρες: Λε Μαν για τον Άρη και Μπάμπεργκ για τον Πανελλήνιο...

8 σχόλια:

3-point είπε...

Σε καλό δρόμο ο Αρης, θα τον φιάξει ο Μπλατ αν μείνει...

bhoy είπε...

Μόνο που από φέτος-δυστυχώς- δεν θα γίνει f8!

voyio είπε...

Η τελική φάση του Eurocup άλλαξε από την φετινή σεζόν. Πλέον θα έχουμε και εδώ F4 αντί για F8 που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. (Δεν γνωρίζω αν θα διεξαχθεί στο Τορίνο.)
Οι ομάδες θα προκρίνονται σε αυτό, αν στην προημιτελική φάση (2 ματς) έχουν επικρατήσει με μεγαλύτερη διαφορά πόντων έναντι του αντιπάλου τους.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες ισχύει από φέτος αυτό; Είστε σίγουροι; Νομίζω ότι από 2010-2011 θα ίσχυε. Ίσως κάνω και λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Όντως έχετε δίκιο! Δικό μου το λάθος. Έχει αλλάξει το format της διοργάνωσης, το τσέκαρα μόλις.

3-point είπε...

Καλά δεν έχει σημασία αν θα περάσει στο f8, το θέμα είναι ο Αρης να χτίσει μία ομάδα ισχυρή και δυνατή ικανή να διεκδικήσει περισσότερα από αυτό στο μέλλον. Βέβαια με πωλήσεις όπως αυτές του Παπανικολάου το καλοκαίρι...

bhoy είπε...

Το κακό είναι πως εμείς ούτε πέρσυ ούτε πρόπερσυ παρακολουθήσαμε έστω τον τελικό!
Μόνο αν προκριθεί κάποια Ελληνική ομάδα...άντε να δούμε ΑΡΗ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ,να πέσουν τα τσιμέντα!

υ.γ.ευελπιστώ πως το ΣΠΟΡ+ θα φιλοτιμηθεί να μας τον δείξει τον τελικό

bhoy είπε...

Για τυχόν άπιστους Θωμάδες:
http://greekbball.blogspot.com/2010/02/eurocup.html

υ.γ.ε,ρε ντέρτι που το έχω,να παρακλουθήσουμε φέτος τους τελικούς του eurocup

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails