Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Όταν αποκτήθηκε ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης:


  • Τέθηκε το ταβάνι της ομάδας, που δεν είναι άλλο από την σωτηρία. Μόλις ένα μήνα πριν η Ένωση σήκωνε ανάστημα απέναντι σε Μαρούσι και Ολυμπιακό - ομάδες Ευρωλίγκα - και έδειχνε να δένει, αποτελώντας δυνητικά μια ομάδα play offs.
  • Στοχοποιήθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης ως ο κύριος υπαίτιος για την καθίζηση της ομάδας. Λες και αν μπορούσε δεν θα έφερνε κάποιον ποιοτικότερο. Καλύτερα άνεργος πάντως παρά άρρωστος. Να δούμε ποιος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα τώρα.
  • Το ρευστό σώθηκε, με τους ξένους να προχωρούν σε απεργία.
  • Έγινε πενταδάτος!
  • Ο Κασελάκης έκλεινε το μάτι στην διοίκηση της ΑΕΚ για την καλοκαιρινή περιπέτεια και ο Χατζής τα μάτια του για το σημερινό κατάντημα.
  • Επιβεβαιώνεται η λαική ρήση: "Όποιος σπέρνει τον Γενάρη παίρνει την ανεμοζάλη."
  • Το φιλότιμο έγινε μπασκετικός όρος.

ΥΓ: Ο Γκιζόγιαννης είναι αξιόλογος παίκτης, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι για την ΑΕΚ - όπως την έχουμε στο μυαλό μας. Βέβαια στη σημερινή ΑΕΚ φτάνει και περισσεύει, μιας και η προηγούμενη είναι δυστυχώς μόνο μια θολή ανάμνηση. Κρίμα...

21 σχόλια:

3-point είπε...

Η ΑΕΚ είναι πονέμενη ιστορία, αλλά σίγουρα ουδέποτε είχε θέσει σαν ουσιαστικό στόχο της έστω και με τις εμφανίσεις της απέναντι σε Μαρόυσι και Ολυμπιακό, τα πλέι οφ. Επειτα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άλλη ήταν η ΑΕΚ ακόμα και τότε με τον ΜακΓκραθ των 12 πόντων μέσο όρο και άλλο τώρα. Επειτα ο αρχηγός της, Περικλής Δορκοφίκης είναι τραυματίας, οι παίκτες δεν πληρώνονται, ο Φλεβαράκης απομακρύνθηκε αναίτια (εθελούσια αποχώρηση), ο Πεδουλάκης δεν μπορούσε να βποηθήσει εξ' αρχής και αυτό ήταν ξεκάθαρο, επομένως δεν ξέρω πραγματικά τι θα ήταν καλύτερο για την ΑΕΚ, να πέσει κατηγορία ή να μείνει με αυτούς τους όρους;

makis4gold είπε...

Η ΑΕΚ μπορουσε να μπει 8αδα μετα την εισοδο των αμερικανων. Φαινοταν οτι ειχε χημεια και τσουλουσε σαν ομαδα. Τουλαχιστον δεν θα εμπαινε σε σεναρια υποβιβασμου. Τωρα κλαφτα χαραλαμπε! Οταν φοραει την φανελα της ο Γκιζογιαννης και μαλιστα βασικη φανελα τι να πει κανεις? Καποτε δεν θα παιρνουσε οχι μονο εξω απο το γηπεδο αλλα ουτε απο το γκισε με τα εισιτηρια....

banou είπε...

@ 3-point
Δεν διαφωνώ σε κάτι από όλα όσα αναφέρεις. Ουσιαστικά περιγράφεις το αποτέλεσμα ατυχών επιλογών σε όλα τα επίπεδα. Δεν είπα ότι η ΑΕΚ στόχευε στα Play Offs, αλλά ότι η παρουσία της δικαιολογούσε μια τέτοια φιλοδοξία. Δυνητικά, λοιπόν, η Ένωση αποτελούσε ομάδα οκτάδας, με την μαχητικότητά της και τους ρόλους που πλέον ήταν διακριτοί. Και μετά... λευκή πετσέτα! Με αποκορύφωμα τον συμπαθή Γκιζόγιαννη.

Προσωπικά θεωρώ τον υποβιβασμό καταστροφικό, καθώς η Α2 δεν προσφέρεται για αυτοκάθαρση σε κανένα επίπεδο. Θα είναι τρομερό πλήγμα για την ομάδα.

banou είπε...

@ makis4gold
Αν και πλέον οι έννοιες βασικός και πενταδάτος δεν συμπλέουν, δεν μπορώ να καταλάβω τι ήθελε να πει ο ποιητής με τον Γκιζόγιαννη στο αρχικό σχήμα...

ασ είπε...

θυμάμαι τις αρχές του φθινοπώρου... τότε που οι κακοί ευρωπαίοι είχαν απαγορεύσει στην αεκ να κάνει μεταγραφές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ξένους της. θυμάμαι επίσης, πάντα κατά τα λεγόμενα των δημοσιογράφων, ότι επενέβη με ένας μάγος και με το ραβδί του έσωσε την αεκ και της έδωσε την ευκαιρία που άρμοζε στην ιστορία της.. σήμερα που αυτοί οι ξένοι δεν έχουν πληρωθεί μήπως πρέπει να ζητήσουν τα λεφτά τους από το μαγικό σωλήνα που που ώθησε αυτήν την "παρατυπία", η οποία μάλιστα είχε ως σίγουρο αποτέλεσμα απλήρωτους παίκτες;;;

banou είπε...

Αυτά είναι πταίσματα... Εδώ ο Mr. Palaplast κήρυξε τον ανένδοτο εναντίον των οικονομικών συμφερόντων και την απεξάρτηση από τον στοιχηματισμό. Μετά όρισε ταρίφα για τις wild cards του Μουντομπάσκετ ύψους 500.000 €...

haridimos είπε...

Αν δεν εβγαιναν δελτια στους ξενους, απλά θα τους χρωστούσε η ΑΕΚ κι αυτοί δε θα θα επαιζαν καθολου.
Ολο το σκηνικο απο το καλοκαιρι ειναι ανεξηγητο & ο ορισμος της αυτοκαταστροφης...
Διαλυσαμε μονοι μας τον κορμο που ειχαμε χτισει περσι που ειχε δεσει (Ντι Τζει, Μπραιαντ, Νεμεθ, Ταπουτος & Χατζης-Παπανικολαου) φορτωθηκαμε απο τον Κουνουπα 2 πανακριβα για τα δεδομενα μας συμβολαια, διωξαμε λογω κοστους Παβιτς τον Στεφανοφ σε α φαση και τον ΜακΓκραθ σε 2η και η ομαδα ειναι πολυ άδεια σε βασικες θεσεις..

banou είπε...

Χαρίδημε είχε ταιριάξει απόλυτα και ο κόουτς με την ομάδα. Μπορεί να μην έκανε τα περσινά χατήρια της διοίκησης (βλ. ουδετερότητα στην απομάκρυνση του βοηθού του), με αποτέλεσμα φέτος να μην είναι αρεστός, αλλά αποτελούσε σημείο αναφοράς. Φαινόταν καθαρά ότι η ομάδα έπαιζε με προπονητικό στίγμα - με τα καλά του και τα κακά του. Τα όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο μήνα μου μοιάζουν - επαναλαμβάνω - με λευκή πετσέτα.

Βλέπεις κάτι που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση; Προσωπικά δυσκολεύομαι.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ εύχομαι να πέσει η ΑΕΚ. Και εύχομαι να πέσει οποιαδήποτε ομάδα δεν ανήκει στην Α1.
Κανείς δε χάνεται. Και το Περιστέρι ξανανέβηκε και ο Ηρακλής έρχεται, υγιής και φουριόζος.
Βαρέθηκα τις ομάδες που αλλοιώνουν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, επειδή ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει τη βούληση να τους απαγορέψει τη συμμετοχή.
Υπήρχε πραγματικά ένας που το Σεπτέμβριο να πίστευε ότι η ΑΕΚ θα αντέξει οικονομικά τη χρονιά;

NobodyIsBiggerThanTheGame είπε...

Τολμώ να πω πως τείνω να συμφωνήσω με τον τελευταίο φίλο. Η σωτηρία της ΑΕΚ θα είναι ο υποβιβασμός. Οχι πως δεν έχει ήδη απαξιωθεί η ομάδα με την ιστορία της (που αν μη τι άλλο δεν σβηνει) αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οσο η υπάρχουσα αρρωστημένη κατάσταση συντηρείται από παργοντίσκους τύπου Καραμανλή και της νομικης συμβούλου του που νομίζει ότι είναι η Μαρία Αντουανέτα και πως είναι σπουδαία και τρανή, όσο τα ΜΜΕ χαϊδεύουν την ΑΕΚ με δημοσιεύματα του τύπου "φεύγει ο Φράνσις και ο Γκριν επειδή είναι αδιάφοροι" δεν θα αλλάξει κάτι. Λες και όταν έχεις να πληρωθείς 2-3 ή και παραπάνω μήνες στη δουλειά σου θα έχεις τον ίδιο ζήλο για παραγωγικότητα και την ίδια όρεξη να πας να δουλέψεις. Και ακόμη χειρότερα γνωρίζοντας πως κάποιοι από τους συναδέλφους σου στην ίδια δουλειά έχουν προπληρωθεί για τις υπηρεσίες τους και από πάνω σε... κατηγορούν για αδιαφορία.
Πάρτε το χαμπάρι. Στις μέρες μας που πραγματικά ο κόσμος πεινάει και σκέφτεται και το δεκάλεπτο του ευρώ δεν υπάρχει κανείς που να παίζει για τη "φανέλα" είτε αυτή είναι ομάδας, είτε γραφείου. Κάποια στιγμή ας σταματήσει αυτή η καραμέλα μπας και δούμε άσπρη μέρα στο μπασκετάκι. Και λάβετε υπ' όψην ότι στην ίδια κατάτσαση (ου μην και χειρότερη) με την ΑΕΚ βρίσκονται και αλλες ομάδες (Μαρούσι, Πανιώνιος, Τρίκαλα, Ολύμπια, Καβάλα, Αρης, Περιστέρι) μόνο που σε αυτές τις ομάδες το πρόβλημα δεν βγαίνει προς το παρόν προς τα εξώ επειδή δεν βρίσκονται στη γραμμή του υποβιβασμού...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που με εξαγριώνει, είναι ότι οι λύσεις είναι μπροστά στα μάτια τους. Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο εξυπνάδα χρειάζεται για να απαιτείς από τις ομάδες 2 μήνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, να προσκομίζουν εγγυητικές επιταγές. Όποιος την έχει συμμετέχει, όποιος όχι του χρόνου.
Ας γίνει το πρωτάθλημα με 10 ομάδες, άσχημα θα είναι; Περισσότερα λεφτά για αυτούς που θα συμμετέχουν, άρα και μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης. Σε κάποια χρόνια θα μπορούν να απαιτούν και γήπεδα.
Κουράστηκα να βλέπω ACB και να ζηλεύω το γήπεδο της Ομπραντοέϊρο ή οποιασδήποτε άλλης μπυραρίας (με όλο το σεβασμό στη συμπαθέστατη ομάδα του Βασιλειάδη).
Αλλά πού... Ο Οικονομίδης μόνο μυαλό για αποτυχημένα All-Star και κοκορομαχίες με το Λάζο. Μη δυσαρεστήσει και τ'αφεντικά του... :)

ας είπε...

@χαρίδημος..

διαφωνώ σε αυτό που λες, γιατί αν δεν υπήρχε από το καλοκαίρι αυτή η σιγουριά από το καλοκαίρι ότι ο σωλήνας και το γύρω του σύστημα δε θα φροντίσουν ώστε να μην εφαρμοστούν οι κανονισμοί, τότε στην αεκ θα έμεναν δυο λύσεις. ή θα έβρισκε λεφτά (δεν ξέρω πως αλλά δεν είναι και δουλειά μου) ή θα "έκλεινε". το ξέρω ότι είναι σκληρό για τους φίλους της ομάδας, αλλά από την άλλη δεν γίνεται μια ομάδα να υπογράφει συμβόλαια τα οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να καλύψει. και κατά τη γνώμη μου, αφού το καλοκαίρι τέθηκε το ζήτημα, δεν είναι ότι πιαστήκαμε στον ύπνο, τώρα πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που επέτρεψαν αλλά και πίεσαν να γίνει αυτή η παρατυπία εις βάρος των παικτών

third man είπε...

@NobodyIBTTG:
Δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική σου, οι "(Μαρούσι, Πανιώνιος, Τρίκαλα, Ολύμπια, Καβάλα, Αρης, Περιστέρι) θα βρούν την ίδια "σωτηρία" με την ΑΕΚ στην Α2.
Φαντάζομαι ότι θα έχεις έτοιμες και τις λύσεις για τις ομάδες (οκτώ παρακαλώ!) που θα τις αντικαταστήσουν ώστε να εξακολουθήσει να υφίσταται Α1 (νομίζω ότι εξακολουθεί να είναι ανώτερη από την Α2).
Εάν πιστεύεις στο όνομά σου θα βλέπεις, μάλλον, πόσο άστοχο είναι αυτό που λες.
Για μένα οι λύσεις υπάρχουν και βρίσκονται στη σοβαρή μελλοντική αύξηση των εσόδων των ομάδων της Α1 (τηλεοπτικά, διαφημίσεις, χορηγίες, εισητήρια κ.λ.π). Τι εμποδίζει να γίνει αυτό τώρα θέλει πολύ συζήτηση.

NobodyIsBiggerThanTheGame είπε...

@ third man
Ακριβως επειδή πιστεύω στο "ονομα" μου (κατά κόσμο Γιάννης Ψαράκης) θεωρώ ότι πρέπει να καθαρίσει μία και καλή ο βώθρος. Το ότι θέλει πολύ συζήτηση είναι αλήθεια. Προτιμώ να έχω πρωτάθλημα 8 καθαρών και υγειών ομάδων παρά 14 με τις μισές να χρωστάνε τρελά ποσά. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να αντικατασταθούν οι οποιες προβληματικές ομάδες από άλλες αν δεν είναι υγιείς οικονομικά. Οσο για τα περι αύξησης εσόδων κλπ από τηλεοπτικά, διαφημίσεις κλπ είναι ψιλά γράμματα για τις πλην των δύο αιωνίων ομάδες. Οι περισσότερες δρουν με τη λογική "να βγάλουμε κουτσά στραβά τη χρονιά και ας βρει τα χρέη ο επόμενος" και έτσι διαιωνίζεται το πρόβλημα όπως συνέβη με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και θα συμβεί με τα Τρίκαλα, την Ολύμπια, την Καβάλα και τον (δίχως Λιανό) Πανιώνιο. Επιμένω, κανείς τους δεν είναι μεγαλύτερος από το παιχνίδι, το μπάσκετ και εγώ θέλω να βλέπω μπάσκετ και όχι παίκτες "αδιάφορους" να διαβάζω για εγγυητικές επιστολές που πέφτουν, για απαγόρευση μεταγραφών, για δικαστήρια κλπ.
Και σε τελική ανάλυση δεν με ενδιαφέρει αν η ομάδα λέγεται ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή ΠΑΟΚ και τι ιστορία έχει. Δηλαδή στη Γαλλία που υποβίβασαν τη Λιμόζ για χρέη, που έπεσε η Ορτέζ επίσης λόγω χρεών, που έριξαν στη Γ Κατηγορία (στην Ιταλία) τη Φορτιτούντο και απαγόρευσαν προ διετίας τη συμμετοχή σε Νάπολι και Βερόνα είναι βλάκες; Αλλά τι ψάχνουμε τώρα... Εδω στην Ισπανία βγήκε προχθές επίσημα μια ομάδα (Γκραν Κανάρια) και ανακοίνωσε ότι επειδή οι χορηγοί της καθυστερούν την καταβολή χρημάτων θα αργήσει ένα μήνα να πληρώσει τους παίκτες και ζήτησε συγγνώμη και από τους παίκτες και από τον κόσμο της ομάδας. Αλλά ξέχασα, αυτούς δεν τους ενδιαφέρει το παιχνίδι και είναι άστοχη η ανακοίνωσή τους...

haridimos είπε...

Τα μεγάλα συμβόλαια έγιναν το καλοκαίρι, από όσο ξέρω γιατί το νομικό τμήμα της ΚΑΕ έλεγε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα έτρεχε κάστανο με τη Φιμπα.
Φάνηκε ξεκάθαρα ποσο δίκιο είχαν.

(Τον κόσμο στην Ελλάδα δεν τον υπολογίζει κανείς. Δε θυμάμαι κανένας δημοσιογράφος να διαφώνησε όταν το final-4 από Σάββατο-Κυριακή (που σήμαινε ότι ένας νορμάλ άνθρωπος μπορούσε να ταξιδέψει για Σαββατοκυριακο να δει την ομάδα του όπου γινόταν το f4) έγινε Παρασκευή μεσημέρι - Κυριακή, με συνέπεια μόνο άνεργοι/άεργοι να μπορούν να πάνε ημιτελικά - άσε που χωρίς μικρό τελικό δεν είχε νοημα να ξεσπιτώνεσαι για ένα ματς Παρασκευη απογευμα αν το έχανε η ομάδα σου.
Ούτε όταν πχ στο Φ4 του 2001 στο ΟΑΚΑ, αν ένας φίλαθλος ήθελε να δει και τους 2 ημιτελικούς έπρεπε να περιμένει κάνα τρίωρο μετά τη λήξη του ενός για να δει τον επόμενο...
Όσο για τα χρεη..
Αν θυμάμαι καλά, οι οφειλές της ΑΕΚ σε όλους τους ξένους & Έλληνες που χρωστάει λεφτά (δεν είναι και λίγοι) είναι λιγότερα από αυτά που οφείλει πχ ο Ολυμπιακος στον Μασιγιάουσκας...

third man είπε...

@NobodyIBTTG:
Δηλαδή, πιστεύεις ότι υπάρχουν οκτώ ομάδες στην Α2, υγιείς για να παίξουν στην Α1.
Εντάξει, αλλά εγώ δεν το βλέπω.

Επίσης, η κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η ύπαρξη salary cap, η στοιχειώδης προβολή του αθλήματος κ.λ.π. είναι θέματα του ΕΣΑΚΕ, για τα οποία όλοι έχουν συμφέρον, πλήν, ίσως, των δύο που αναφέρεις...

Οι απόψεις μας ίσως δε διαφέρουν και πολύ, αλλά νομίζω ότι ξεκινάς από εσφαλμένη βάση.

Κατά τα λοιπά με κάλυψε ο Χαρίδημος.

NobodyIsBiggerThanTheGame είπε...

@ third man
Μάλλον δεν ήμουν σαφής ή δεν κατάλαβες. Θέλω 8 ομάδες υγιείς οικονομικά στην Α1. Δεν έγραψα πουθενά ότι υπάρχουν 8 υγιείς ομάδες στην Α2 για να παίξουν στην Α1. Η Α2 είναι αλλη (πονεμενη) ιστορία αν και μερικές ομάδες όπως π.χ. το Παγκράτι δείχνουν να δουλεύουν σωστά στο οικονομικό κομμάτι. Επιμένω, και διαφωνώ ότι ξεκινώ από εσφαλμένη βάση πως ο τόπος (του μπασκετ στην Α1) θα καθαριστεί μόνο αν υπάρξουν ριζικές αποφάσεις και δραστικά μέτρα εδώ και τώρα.

ασ είπε...

καταρχήν δεν νομίζω ότι ο ολυμπιακός χρωστάει λεφτά στο μασιγιάουσκας. αλλά και να χρωστάει είναι μια άλλη διαφορετική ιστορία. αν θέλετε να το συζητήσουμε αλλά θα έχουμε ως άξονα την "ηθική" του επαγγελματικού αθλητισμού αλλά και ιδιαίτερα για το μπάσκετ την εξάρτηση των παικτών από τις ομάδες. εξάρτηση που φτάνει στο έσχατο επίπεδο όταν ομάδες λύνουν συμβόλαια με το έτσι θέλω οποτε κάποιος παίκτης τραυματίζεται σοβαρά (αν και η περίπτωση μασιγιάουσκας διαφέρει και εδώ). σίγουρα πάντως αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να έχει σχέση με την οικονιμική-πιστωτική αξιοπιστία του ολυμπιακού. από την άλλη πλευρά η φράση «οικονομική αξιποστία» μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί όταν αναφερόμαστε στην αεκ, και μάλιστα αρκετά κακόγουστο ειδικά ως για τους απλήρωτους παίκτες της.
σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω κάτι εναντίον της αεκ. αντίθετα πιστεύω ότι αν ομάδες με τόσο λαό όπως η αεκ και ο παοκ δεν μπουν για τα καλά στο χορό του μπάσκετ τότε το πρωτάθλημα της Α1 δεν πρόκειται να ορθοποδήσει ποτέ. αλλά αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την τήρηση των αυτονόητων και αναγκαίων κανονισμών.


η φράση κλειδί για τα οικονομικά της α1 γράφτηκε από τον nobodyisbigger..
«Οσο για τα περι αύξησης εσόδων κλπ από τηλεοπτικά, διαφημίσεις κλπ είναι ψιλά γράμματα για τις πλην των δύο αιωνίων ομάδες.»

θεωρώ ότι ακριβώς εδώ βρίσκεται όλη η ιστορία. να καταλάβουν οι μεγάλοι ότι πρέπει να βοηθήσουν τους μικρότερους. όχι για την ψυχή της μάνας του ούτε γενικά και αόριστα για το καλό του μπάσκετ. αλλά να συνειδητοποιήσουν ότι θα προάγουν και οι ίδιοι πολύ καλύτερα το προϊόν τους όταν εμπλακεί στο άθλημα μεγάλη μερίδα του πληθυσμού (και όπως προείπα πρώτα και κύρια ο λαός της αεκ και του παοκ). η κατεύθυνση της κεντρικής διαχείρισης είναι κάτι περισσότερο από αυτονόητη. σκέψεις για σάλαρι καπ (όπως γράφτηκε από τον thirdman) μπορεί να μην έχουν μεγάλη βάση, μιας και οι ομάδες μας συμμετέχουν και σε διεθνείς διοργανώσεις και μια τέτοια αλλαγή θα προϋπόθετε αλλαγή σε ευρωπαική κλίμακα, αλλά σίγουρα εκπορεύεται από μια σωστή λογική που προβάλει τις ομάδες ως σύνολο εταιρειών με κοινά συμφέροντα, που ως τέτοια πρέπει να διαπραγματεύονται.. αντ' αυτών δε βλέπουμε ούτε καν αδιοφορία από τους μεγάλους. βλέπουμε δράση στην αντίθετη κατεύθυνση. με τον παναθηναικό να πλατσικολογεί πότε πότε έναντι των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων (βλ. προσφυγή βεργίνη λες και δε μπορούσε να δώσει ένα ποσό για να τον αποκτήσει) και τον ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια να μαζεύει αλόγιστα έλληνες παίκτες στο ρόστερ του εκτινάσοντας τις τιμές των συμβολαίων. να σας θυμίσω επίσης ότι ο ηρακλής ενώ οι παίκτες του αποτέλεσαν το βασικό κορμό της εθνικής ελλάδος (διαμαντίδης, χατζηβρέττας, παπδόπουλος, σόφο) δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε τα απαραίτητα για την παρουσία του στην Α1.
όλα αυτά φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξουν και ο λόγος είναι ένας και απλός: ότι ο ελληνικός συλλογικός αθλητισμός, πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων, δε χρησιμοποποιείται ως επιχειρηματική δραστηριότητα. οι επενδυτές που μπαίνουν έχουν έναν κύριο στόχο: της απόσπασης πολιτικής δύναμης και επιρροής. όσο συνεχίζεται αυτό δεν θα υπάρχει κανένας λόγος για τους γιαννακοπουλαίος του αγγελοπουλαίος τον κόκκαλη το βγενόπουλο τον πατέρα και όλους τους άλλους, να ενδιαφερθούν για το ¨καλό του ελληνικού αθλητισμού"!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά δηλώνω εξοργισμένος από τους ισχυρισμούς των ανθρώπων που διοικούν την ΑΕΚ (όπως και την κάθε ΑΕΚ σε αντίστοιχες περιπτώσεις): Είναι δυνατόν να κατηγορείς τους παίκτες σου για αδιαφορία, από τη στιγμή που εσύ ως διοίκηση είτε δε μπορείς είτε αδιαφορείς να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου προς αυτούς; Επίσης κάτι εξίσουν παρανοϊκό που συμβαίνει στη φετινή ΑΕΚ είναι και η συμπεριφορά των οργανωμένων οπαδών της. Δεν έχουν βαρεθεί να χρεώνουν την ομάδα τους με πρόστιμα, τη στιγμή που η ΚΑΕ ΑΕΚ αιμορραγεί οικονομικά; Σε αυτό βέβαια ευθύνη έχει και πάλι η διοίκηση της ΑΕΚ, που "χαιδεύει αυτάκια" όπως φάνηκε με την ανακοίνωση της στον αγώνα εναντίον του Πανελληνίου.

Τέλος, συμφωνώ με τον As, που μίλησε πιο πάνω. Η κεντρική διαχείριση σε τηλεοπτικά, χορηγίες και διαφήμιση είναι η μοναδική διέξοδος για να κρατηθούν οικονομικά ζωντανές οι μικρομεσαίες ομάδες. Βέβαια, ο σημερινός ΕΣΑΚΕ έχει αποδείξει προ πολλού ότι δεν έχει τη βούληση να πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες. Συμφωνώ επίσης πως η μείωση των ομάδων της Α1, μονάχα καλό θα κάνει στο πρωτάθλημα. Δεκατέσσερις επαγγελματικές ομάδες είναι αρκετές για τον επαγγελματικό αθλητισμό μιας χώρας όπως η Ελλάδα.

banou είπε...

Για να καθαρίσει το τοπίο θα πρέπει η κάθαρση να γίνει ιεραρχικά και μετά να εφαρμοστεί προς τα κατώτερα κλιμάκια. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στα φυσικά πρόσωπα που στελεχώνουν την διοίκηση του ελληνικού μπάσκετ, αλλά τονίζω περισσότερο την ανάγκη ριζικών αλλαγών σε θεσμικό επίπεδο. Η προσωποκεντρική διοίκηση των φορέων, με τον κ. Βασιλακόπουλο στην ΕΟΚ (ανεξαρτήτως ποιος προεδρεύει) και τον κ. Συμεωνίδη στην ΚΕΔ παραπέμπει σε άκαμπτο ανατολικό μοντέλο. Από την άλλη, από μόνος του ο ρόλος του ΕΣΑΚΕ φωνάζει ότι υπάρχει αδιέξοδο, τη στιγμή που ο ίδιος αδυνατεί να στοιχειοθετήσει λόγο - προτάσεις. Για οριζόντιες συνεργασίες των προαναφερθέντων φορέων ούτε λόγος...

Έχω την εντύπωση ότι εδώ μπορεί να λειτουργήσει θετικά η ρήση "πονάει πόδι κόβει κεφάλι"...

Ανώνυμος είπε...

somebody
Εγώ ένα πράγμα βλέπω. Η ομάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση και οι μόνοι που κάνουμε κάτι γι αυτό είμαστε εμείς. Η νίκη με τα Τρίκαλα μας ανήκει! Εγώ από τη μεριά μου θα συνεχίσω να εμψυχώνω και να ενισχύω την ομάδα μου. Τώρα όσον αφορά τον Γκιζόγιαννη παίζει για την φανέλα. Το πιστεύω αυτό το παιδί και τα δείγματα που έδωσε στον αγώνα με τα Τρίκαλα με επιβεβαιώνουν! Απο ότι ενημερώθηκα έχει πάρει χρυσά μετάλλια με Σπανούλη και Ζήση με την εθνική νέων και παίδων και είναι πολύ ομαδικός παίχτης. Ούτως η άλλως η απόκτηση του συζητιόταν από την αρχή της χρονιάς επί Φλεβαράκη. Ας ελπίσουμε στα καλύτερα που έρχονται…

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails