Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Νίκη Final 4



Ο Ολυμπιακός πέρασε μέσα από την Πόλη αλώβητος και καπάρωσε παράλληλα την κορυφή του ομίλου - έστω και πρόωρα - λόγω του στραβοπατήματος της Μάλαγας. Aυτή η νίκη είναι νίκη Final 4. Κατ' εξαίρεση θα κάνω μια αναφορά στο ποδόσφαιρο. Ο προχθεσινός Ολυμπιακός του Καραϊσκάκη ήταν μπασκετικός Ολυμπιακός και εκείνος του Αμντί Ιμπεκτσί ποδοσφαιρικός. Προφανώς και εννοώ την ψυχολογία και το πάθος, που επέδειξε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επί τουρκικού εδάφους και αποτέλεσαν κομβικά στοιχεία για την επικράτηση. Αν δεν ματώσεις, αν δεν τσαμπουκαλευτείς, αν δεν δείξεις ότι έχεις "πελέ", δεν κερδίζεις σε τέτοιες έδρες. Και αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες αναιμικές εκδοχές της ομάδας στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Το σήμα το έδωσαν οι Τσίλντρες και Τεόντοσιτς, που πολύ πετυχημένα τον χαρακτήρισε ο Τάσος Μαγουλάς Θεόντοσιτς με όσα έκανε στο παρκέ. Τρίποντα, ασίστ και πάνω απ'όλα υποδειγματική ΟΡΓΑΝΩΣΗ συνέθεσαν το ασύλληπτο παιχνίδι του νεαρού Σέρβου, σε μια επανάληψη του ημιτελικού του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.



Αυτόν τον παίκτη τον προόριζαν για ΔΑΝΕΙΚΟ! Ευτυχώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξε τον δρόμο και έφραξε αδιέξοδα τύπου Τζάαμπερ, Κουκ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, που γλυκοκοιτούσε το τεχνικό επιτελείο και δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν σε καμία περίπτωση περισσότερα. Παρ'όλα αυτά λέγεται ότι μετά τον αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν έξαλλος με τον Τεόντοσιτς (χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι η φωνή του περνούσε μέσα από δυο πόρτες) και του τα έψαλλε για την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, όταν και δεν ακολούθησε το σύστημα. Σίγουρα ο Σέρβος μπερδεύτηκε, αλλά είμαι περίεργος να μάθω ποιες ήταν οι οδηγίες. Ο Νίκολα Βούιτσιτς επιχείρησε δυο σκριν στον... αέρα και η πολυπόθητη συνεργασία δεν απέδωσε, παρά την επιμονή. Όπως και να έχει, σε περίπτωση που απουσίαζε ο Τεόντοσιτς από την χθεσινή αναμέτρηση, δεν θα υπήρχε καθόλου η συγκεκριμένη συζήτηση, αφού μόνος του κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Μοναδικά αρνητικά στοιχεία, σ'ένα κατά τα άλλα ευχάριστο βράδυ, ήταν η ευκολία με την οποία οι ερυθρόλευκοι απώλεσαν τις διαφορές ασφαλείας, που με τόσο κόπο είχαν χτίσει. Ειδικά η παραμονή στην πεντάδα του Βούιτσιτς, που εμφανώς σημάδεψαν οι Τούρκοι, εκθέτοντας την στρατηγική τρεις συνεχόμενες φορές, θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Όπως, επίσης και το γεγονός ότι ξεχάστηκαν στον πάγκο παίκτες, οι οποίοι είχαν βρει κάποιον ρυθμό και επανήλθαν σε κρίσιμα σημεία (όντας κρύοι και εκτός αγωνιστικού κλίματος) ή και καθόλου. Ένα παράδοξο της αναμέτρησης είναι, επίσης, ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε, έχοντας σε κακή μέρα (κυρίως επιθετικά) την φροντ λαϊν του και ιδίως τα πεντάρια του - ένα από τα δυνατά χαρτιά της ομάδας. Η περιφέρεια ήταν εκείνη που αναστάτωσε και οδήγησε την ομάδα στη νίκη και τους Τούρκους σε άλλη μια τιμιτική παρουσία στην διοργάνωση. Τέλος, η επαναλαμβανόμενη αστοχία από την γραμμή των ελευθέρων βολών στέρησε από την ομάδα ένα εύκολο διπλό και απολαύσαμε άλλη μια περιπέτεια... Παίξτε και καμιά σαπουνόπερα ρε γαμώτο.

ΥΓ: Αν η βαθμολογία μείνει ως έχει και την τελευταία αγωνιστική, τότε υπάρχει τεράστια πιθανότητα ο Ολυμπιακός να πάει χεράκι - χεράκι με Κάχα και Κίμκι και ο Παναθηναϊκός με Μπαρτσελόνα και Μακάμπι!

ΥΓ2: Μήπως πρέπει να κοιτάξουν στο λιμάνι την επιλογή της ζώνης στα μετόπισθεν; Η ομάδα δυσκολεύεται αρκετά σε συνθήκες man to man.

ΥΓ3: Για την επιλογή Σκούνι Πεν θα υπάρξει ξεχωριστό κείμενο...

16 σχόλια:

psilos είπε...

απλά απίθανος...δείγμα του τι μπορεί να βγάλει το σέρβικο μπάσκετ...

banou είπε...

Έτσι είναι, τρομερή εμφάνιση. Βέβαια να δούμε πόσο θα αντέξει ο δύσμοιρος, μιας και παίζει στο φουλ εδώ και πάρα πολλούς μήνες (καλοκαίρια Εθνική και υπόλοιπο του χρόνου με Ολυμπιακό).

Ανώνυμος είπε...

1) όντως να δούμε πόσο θα αντέξει! ομάδα τόσων εκατομμυρίων και να έχει χθες πάλι δυο παίκτες που αγωνίστηκαν πάνω από 40 λεπτά.
2) έξω από ότι φαίνεται η εφές, από την οποία ο ολυπιακός θα μπορούσε να πάρει κάποιο ποιοτικό (ή και παραπάνω από ποιοτικό) δυάρι. αλλά εμείς πήγαμε και πήραμε τον σκούνι
3)εν μέρει ο γιαννάκης είχε δίκιο να φωνάζει για την τελευταία φάση. όχι γιατί έχασε την χθεσινή τελευταία επίθεση αλλά γιατί παίρνει πάντα τις τελευταίες επιθέσεις χωρίς την αντίστοιχη επιτυχία. κι αν χθες πούμε ότι δεν είχε επιλογές, δεν μπορώ να δεχτώ το ίδιο έγινε με ρύτας και πανιώνιο. δεν ξέρω αν χρειαζόταν οι φωνές (ειδικά μετά από τέτοια παράσταση του μίλος) αλλά μια συζήτηση χρειαζόταν σίγουρα. έστω πάντως και με λάθος τρόπο να έγινε είναι ένα δείγμα ζωής και ανάσας, από ένα τιμ που μου μοιάζει συνήθως νεκρό ή έστω κοιμησμένο

Eliastone είπε...

Συμφωνω με την τελευταια παρατηρηση του φιλου. Τουλαχιστον υπαρχει σφυγμος. Κατι ειναι και αυτο. Ρε παιδια μονο σε εμενα δεν αρεσε ο Ολυμπιακος?? Μπορουσε ευκολα να καθαρισει το παιχνιδι και αφηνε συνεχως την Εφες να ελπιζει. Με ποιοτικοτερους αντιπαλους θα το πληρωσει. Τον σκοτωνεις τον αντιπαλο, δεν παιζεις κορωνα γραμματα το παιχνιδι. Τωρα χαλαρωση των παικτων, ευθυνη του Γιαννακη, ανοχη απο διαιτητες, ολα μαζι? Δεν μπορω να κρινω, μονο διαπιστωνω

DON είπε...

φίλε banou ξέρεις ότι συμφωνούμε σε πολλά...αλλά μετά το ματς στο ΣΕΦ που ο Ρακόσεβιτς έκανε ένα ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ μάτς του έκανες βιντεάκι αφού έφαγε 15 ποντάκια στην κεφάλα μάλιστα...χθες που δεν μπορούσε ούτε να τριπλάρει τον εαυτό του, τι λέμε? ο γιαννάκης δεν παίρνει μπράβο?

Ανώνυμος είπε...

Αν έπαιζε ζώνη με αυτή την Εφες θα μας σκότωναν . Χρησιμοποίησε το Βούισιτς για να σπάσει τη ζώνη της Εφες και έφαγε και κάποιες φάσεις από τον τουντσερι νομίζω καλά πήγε . Αυτά για τις φωνές τα έλεγε ο Παπαδογιάννης στην εκπομπή του Συρίγου που επειδή είναι γνωστοί τσάτσοι δεν έχουν και καμία αξία δεν μπορούν να τα ξέρουν και το πιθανότερο είναι επίτηδες για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ολυμπιακό φαίνετε και από τις δηλώσεις μετά Γιαννάκη Τεοντοσιτσ

banou είπε...

@ Ανώνυμος 08 Ιανουαρίου 2010 2:47 μ.μ.
Αν νικήσει η Μάλαγα την Λιέτουβος έχει ακόμη ελπίδες. Συμφωνώ και έγω με το σημείο (3) σου. Δυστυχώς μόνο στο παιχνίδι με αντίπαλο την Σλοβενία ήταν νηφάλιος. Στα παιχνίδια του Ολυμπιακού κάτι γίνεται.

banou είπε...

@ Eliastone
Υπάρχει όντως ένα θέμα με τις διαφορές και την διαχείρισή τους. Βέβαια δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, που πονάει σε αυτόν τον τομέα. Και ο Παναθηναϊκός την παθαίνει αρκετά συχνά. Γενικά, μόνο η Μπαρτσελόνα δεν εμφανίζει αυτό το "σύμπτωμα". Σίγουρα χρειάζεται προσοχή.

banou είπε...

@ DON
Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιαννάκη για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν υπάρχει κανένας κομπλεξισμός που να με εξωθεί στο να μηδενίζω τις σωστές επιλογές του. Αλλά απ'ότι παρατήρησες δεν αναφέρθηκα καθόλου στο παιχνίδι της Εφες (πόσο μάλλον μεμονωμένα στο παιχνίδι το "Ράκο") επειδή πολύ απλά ήταν για κλάματα από τακτική. Ενώ ο Αταμάν έχει υλικό για φαϊναλ 4, ίσως καταφέρει να τερματίσει τελευταίος στον όμιλο. Σίγουρα του έλειπε ο Αρσλάν, αλλά η μαγκιά με τον Ρακότσεβιτς στον άσσο δεν περιγράφεται. Ακύρωσε και ο ίδιος τον παίκτη του. Τραγικός ο Σέρβος πάντως.
Να σε ρωτήσω κάτι, όμως. Αν ο Ρακότσεβιτς ήταν σε καλή κατάσταση, πόσο θα έπρεπε να γράψει το κοντέρ στα μετόπισθεν, με δεδομένο ότι φάγαμε 85 πόντους με ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό του Σέρβου;

banou είπε...

@ Ανώνυμος 08 Ιανουαρίου 2010 4:55 μ.μ.
Και εγώ από εκεί το άκουσα το περιστατικό, αλλά το διάβασα και το πρωί σε εφημερίδα. Τι να πω; Βασικά τον Βούιτσιτς τον σημάδεψαν και εκεί ουσιαστηκά χάθηκε η διιαφορά των 7 πόντων. Όταν έβαλε τον Μπουρούση σταμάτησε το συγκεκριμένο "play", αλλά ήταν ήδη αργά.

DON είπε...

@ banou

φίλε αυτό δεν είναι λογική...το "αν έβαζε και ο ρακόσεβιτς". ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ αγώνα σοβαρό που ο ρακόσεβιτς ΕΒΑΛΕ. ΕΝΑΝ. Ένα δύσκολο top16, ένα f4, ένα top8, τελικούς ΚΑΤΙ που το πήρε ρε παιδί μου...Μιλάμε για παίκτη που ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ τον κάνει ότι θέλει ο Γιαννάκης. Ξεχνάς το μάτς στην βιτόρια πέρσυ ή να στο θυμήσω?


ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΕΣΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΙΔΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ!!! Βγήκε και είπε την μαλακία του ο παπαδογιάννης δεκτόν ας πεί ότι θέλει...αλλά σε παρακαλώ ΞΕΡΩ ότι σου κόβει παραπάνω απο αυτό.

Makris είπε...

Ρε συ φιλε ειναι τουλαχιστον ιεροσυλια να καταφερεσαι εναντιον Παπαδογιαννη. Δηλαδη εφοσον το ακουσε να μην το πει; Η μηπως ηθελε να με ενα ΄κατασκεύασμα΄ να βλαψει τον Ολυμπιακο. Δεν υπαρχει αυτο που λες! Αν ρωτας εμενα καλα εκανε και του την επεσε ο Γιαννακης του Τεοντοσιτς παρα τη εμφανιση. Ειναι επαναλαμβανομενες οι θωλουρες του και καποια στιγμη θα κοστισουν

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε συ DON όπως τα λες είναι..Φυσικά και τα ξέρεις όλα καλύτερα από τους ΑΛΛΟΥΣ δημοσιογράφους μια και νομίζεις ότι είσαι αυθεντία στο μπάσκετ και τα ξέρεις όλα πολύ καλύτερα και από τους απεσταλμένους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον αγώνα.Δεν μας είπες γιατί είσαι τόσο σίγουρος για τα λεγόμενα του Παπαδογιάννη.Ήσουν μπροστά???

ααα ξέχασα..Θέλουν όλοι να κάνουν κακό στην ομάδα σου!

Ανώνυμος είπε...

αφενός δεν καταλαβαίνω πιο εόναι το πρόβλημα να τα έχωσε στον μίλος ή και σε οποιοδήποτε άλλον ο γιαννάκης. προσωπικά δε συμφωνώ με τον τύπο του προπονητή-"τιμωρού" αλλά όταν ο ζοτς του κατσαδιάζει όλοι οι δημοσιογράφοι τα επαινούν. όταν κάνει το ίδιο ο γιαννάκης γιατί πρέπει να θεωρηθεί ως "εσωτερικό πρόβλημα;;
αφετέρου βέβαια, σιγά το ιερό τέρας τον παπαδογιάννη που δεν μπορούμε να μιλήσουμε και εναντίον

banou είπε...

Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση στις απαντήσεις, αλλά βρισκόμουν εκτός έδρας το ΣΚ.

@ DON
Φιλε DON μη γίνεσαι άδικος στην προσπάθεια να υποστηρίξεις το επιχείρημά σου. Ναι ο Γιαννάκης τον έχει κλειδώσει, όπου τον έχει βρει (εκτός από δυο ημίχρονα στο ΣΕΦ), αλλά ο Ρακότσεβιτς έχει κάνει καλά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων ορισμένοι εντυπωσιακοί τελικοί στην ACB. Η αλήθεια είναι ότι όταν "σφίγγουν" τα πράγματα στην Ευρώπη ψιλοεξαφανίζεται - και σε αυτό έχεις δίκιο.

Όσο για τον Παπαδογιάννη δεν έγινε και κανένας χαμός με αυτό που είπε. Αν το έκανε ο Ιωαννίδης ή ο Ομπράντοβιτς προφανώς και δεν θα έκανε την ίδια αίσθηση. Απλώς το έπραξε ο Γιαννάκης, που είναι εύκολος στόχος πλέον και οποιαδήποτε συμπεριφορά του περνάει από κόσκινο. Δεν σημαίνει ότι δεν έγινε ή ότι δεν αξίζει να το κουβεντιάσουμε.Από εκεί και πέρα ο Παπαδογιάννης - όπως και οποιοσδήποτε μπασκετικός - έχει την εκτίμησή μου, χωρίς να σημαίνει ότι δεν φιλτράρω αυτά που διαβάζω ή ακούω ;)

banou είπε...

@ Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2010 12:36 π.μ.
Δε νομίζω να πέρασε ως εσωτερικό πρόβλημα. Απλώς συζήτηση γίνεται, επειδή χωρίς τον Τεόντοσιτς δεν θα είχε φτάσει το παιχνίδι εκεί που έφτασε. Άλλωστε, το κατσιάδασμα των προπονητών είναι μια πρακτική, που ακολουθείται στα περισσότερα αποδυτήρια. Εδώ ο Ιωαννίδης καρπάζωνε παίκτες εν ώρα αγώνα, αλλά όπως προείπα ο Γιαννάκης "προσφέρεται" και για τέτοιου είδους αναλύσεις, χωρίς να σημαίνει ότι είχε δίκιο ή άδικο.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails