Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

The next big thing?

Η αναζήτηση των νέων Jordan, Kobe και Le Bron αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των Αμερικανών. Τη φετινή χρονιά φαίνεται πως ο αναμενόμενος "νέος μεσσίας" του NBA, βρέθηκε στο πρόσωπο του John Wall. O πρωτοετής γκαρντ του Kentucky βαδίζει στα περσινά χνάρια του, άτυχου ομολογουμένως, Blake Griffin, καθώς σύμφωνα με τις περισσότερες προβλέψεις αναμένεται να επιλεγεί στο No 1 του φετινού draft.

O Wall έχει ύψος 1.94 και αγωνίζεται στη θέση του play maker. Από τα σχολικά του χρόνια στο Word of God Academy της Βόρειας Καρολίνας έδειξε το πλούσιο ταλέντο του και αρκετοί τον χαρακτήρισαν πέρυσι ως τον καλύτερο 19χρονο παίκτη στις ΗΠΑ. Τον περασμένο Φεβρουάριο αγωνίστηκε με την ομάδα των ΗΠΑ στο Nike Hoop Summit όπου και βρέθηκε αντίπαλος με τον δικό μας Νίκο Παππά. Το scouting report κάνει λόγο για έναν παίκτη που μοιάζει πρωτίστως στον Derrick Rose και δευτερευόντως στον Rajon Rondo. Όπως και να έχει, ο Wall είναι ένας point guard με φοβερή σωματοδομή, ο οποίος συνδυάζει ταχύτητα και αθλητικά προσόντα σε τρομερά ικανοποιητικό βαθμό. Είναι πραγματικά ασταμάτητος στο transition παιχνίδι όπου συνηθίζει να δημιουργεί εντυπωσιακές φάσεις, παίζει αρκετά καλή και επιθετική άμυνα ενώ πασάρει εξίσου εντυπωσιακά (2ος σε ασίστ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα). Το περιφερειακό του σουτ χρήζει ορισμένης βελτίωσης αν και το σημείο που φαίνεται να υστερεί πραγματικά είναι το παιχνίδι "5 εναντίον 5". Σε τέτοιες καταστάσεις ο Wall μοιάζει να τα "χάνει" λίγο, σουτάρει με εμφανώς χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με το αγαπημένο του transition και γίνεται περισσότερο προβλέψιμος στις πάσες του, υποπίπτοντας έτσι σε αρκετά λάθη.

Για την ώρα πάντως, ο John Wall είναι ο εγκέφαλος της φετινής εκπληκτικής πορείας του Kentucky στη regular season του κολεγιακού πρωταθλήματος, μετρώντας ήδη 17,2 πόντους, 7,1 ασίστ και 3,8 ριμπάουντ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Με συμπαραστάτες τους ψηλούς της ομάδας Patrick Patterson και DεMarcus Cousins, επίσης σημαντικά prospects του επόμενου draft, οδηγούν μέχρι τώρα τις Wildcats σε ένα ασύλληπτο 16-0 ρεκόρ στο NCAA, Η ομάδα του Kentucky είναι μαζί με το Texas (15-0) οι μοναδικές αήττητες ομάδες μέχρι τώρα και φαίνεται πως το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Wall, πριν τη συμμετοχή του στο draft, είναι η κατάκτηση της κορυφής με το πανεπιστήμιο του Kentucky για πρώτη φορά μετά το 1998.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεωρω υπερβολη το πλασαρισμα ενος 18χρονου playmaker ως το νούμερο ένα του ντραφτ. Τιι παραστασεις μπορει να εχει ενας τετοιος παικτης για να μπορεσει να σηκωσει το βαρος της θεσης και του νουμερου ενα σε επιπεδο ΝΒΑ??? Θα τον καταβροχθισουν οι επαγγελματιες. Δεν βαζουν μυαλο ομως. Εδω οι απεριγραπτοι Τιμπερβουλφς επελεξαν τον Ρούμπιο, μην χασουν το κελεπουρι ενω και ο Ροουζ δεν φορτσαρει ιδιαιτερα.

Γιαννης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Τίμπεργουλφς σκοπεύουν να χτίσουν ομάδα από την αρχή και για αυτό το λόγο έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν μέσω ανταλλαγών πολλά picks 1ου γύρου το 2010 και 2011. Συμφωνώ πάντως πως ο Rubio δεν ήταν ενδεδειγμένη επιλογή από τη στιγμή που μπορούσαν να επιλέξουν τον Jennings. Λάθος τους επίσης ήταν που πήραν τον Lawson, ο οποίος κάνει πλέον πολύ καλό δίδυμο point guards με τον Billups στο Denver, και τον έδωσαν ανταλλαγή. Νομίζω ότι και οι 2 παραπάνω παίκτες θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα από τον Rubio, τον οποίο η Μινεσότα περιμένει ακόμα...

Φαίνεται πως είναι πλέον της μόδας οι παίκτες να παραμένουν για έναν ή και κανέναν χρόνο στο κολέγιο πριν γίνουν επαγγελματίες. Αυτό πάντως δε σημαίνει απαραίτητα και υπερβολή. Άλλωστε οι δύο κατά τεκμήριο καλύτεροι roukies της φετινής σεζόν Tyreke Evans και Brandon Jennings, έγιναν υψηλά draftς μόλις στα 19 τους, μόλις ένα χρόνο αφότου αποφοίτησαν από το λύκειο.

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει, αλλο ανεκδοτο αυτο με Λοσον! Οπως και η αποφαση να κινηθουν για τοσα πλευ μεικερ... Το Ντενβερ την εκανε την δουλεια του και αν δεν ηταν ατυχο με καποιους τραυματισμους,θα ειχε ακομη καλυτερο ρεκορ. Αλλα οι Τιμπερβουλφς βαδιζουν σταθερα προς αποτυχια,οταν ειχαν την ευκαιρια για καλες επιλογες στο ντραφτ. Τεσπα

Εχουμε καμια εμπνευση για αποψε στο ΝΒΑ???

Γιαννης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Με πλεονεκτήματα όπως αυτά που δίνει ο ΟΠΑΠ θα εμπιστευόμουνα Σακραμέντο, Κλίπερς και δευτερευόντως τους Μπόμπκατς.

Μακριά από το Ουάσινγκτον-Ντιτρόϊτ...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails