Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Life Stopped. NBA PlayOffs began

Επιτέλους ξεκίνησαν. Όχι βέβαια με τον τρόπο που θα περιμέναμε, καθώς η λέξη break θα μπορούσε να βρει εφαρμογή μόνο στην κατανάλωση σοκολάτας, αλλά έστω και έτσι η πρώτη μέρα άφησε υποσχέσεις για μια συναρπαστική συνέχεια.

Στο Κλίβελαντ οι πειναλέοι οικοδεσπότες ύψωσαν από το πρώτο κιόλας αγώνα τις λευκές πετσέτες απαιτώντας το σκούπισμα των Μπουλς. Η αλήθεια είναι ότι το έργο τους είναι μάλλον εύκολο, καθώς η μοναδική μουντζούρα που απαιτεί λίγη περισσότερη προσπάθεια για να "καθαριστεί" είναι ο απελπιστικά μόνος Ντέρεκ Ρόουζ. Στην επικράτεια του βασιλιά, ο πήχης είναι ιδιαίτερα ψηλά για φέτος, με αποτέλεσμα ακόμη και οι 24 πόντοι του Λεμπρόν Τζεϊμς να γίνονται δεκτοί ως μια απλώς μια ικανοποιητική επίδοση στο παράλληλο κυνήγι για τον τίτλο του MVP των Playoffs. Ορεκτικό για τη συνέχεια:


Ανατολής συνέχεια και μεταφερόμαστε στην Ατλάντα, όπου οι γηπεδούχοι έκαναν το χρέος τους, ανοίγοντας το σκορ της σειράς. Ένα δυνατό φορτσάρισμα στο ξεκίνημα ήταν αρκετό, προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση των Μπακς, οι οποίοι επιχείρησαν μια μάταιη αντεπίθεση στην επανάληψη (στο πρώτο μέρος κανένας φιλοξενούμενος δεν είχε σκοράρει περισσότερους από 4 πόντους!) αλλά το βουνό των +25 πόντων ήταν ιδιαίτερα υψηλό για να αναρριχηθεί - όσο και αν μοχθούσε ο Τζένινγκς.

Εκεί που έγινε εμφάνιση "break" ήταν στην έδρα των Σέλτικς. Οι οικοδεσπότες λαχταρισμένοι από τα περσινά τους τερτίπια στον πρώτο γύρο των Playoffs είδαν, σ'ένα βαθμό, το έργο να επαναλαμβάνεται. Ο Γουεϊντ επιχείρησε να γίνει ο σημαιοφόρος της παρέλασης, αλλά δεν βρήκε γύρω τους άξιους (συμ)παραστάτες όταν η μπάλα έκαιγε. Οι "Κέλτες" προσαρμόστηκαν αμυντικά πάνω στο αντίπαλο αστέρι κατά την τελευταία περίοδο και με άφθονο ξύλο κράτησαν τους Χιτ στους 10 μόλις πόντους. Το πέσιμο που έγινε λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού με τα αίματα να ανάβουν και τους παίκτες να δέρνονται μεταξύ τους σηματοδοτεί με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι τα Playoffs έχουν ξεκινήσει για τα καλά. Χαρακτηριστικές του κλίματος και οι ατάκες των σπόρκάστερ σε replay για ένα καθαρό επιθετικό φάουλ, που πέρασε στο ντούκου. "Hey! He used illegally his elbow!" (~χρησιμοποίησε τον αγκώνα του αντικανονικά) λέει ο ένας, για να του απαντήσει ο άλλος: "Come on man! It's the PlayOffs!" (~Έλα ρε φίλε, είμαστε στα Playoffs)! Αρρώστια!!! Ιδού και η κοκορομαχία:


Τέλος, οι Νάγκετς με τον Σμιθ να μιλάει στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο αλλά κυρίως με τον αφιονισμένο Καρμέλο Άντονι στη σύνθεσή τους, πάτησαν τους Μορμόνους και γλυκοκοιτάζουν ακόμη πιο ψηλά. Ο Αμερικανός σταρ έκανε ρεκόρ καριέρας σε αγώνα PlayOffs με τους 42 πόντους που κατέθεσε, ωστόσο τα μαντάτα είναι ακόμη πιο δυσάρεστα για τους Τζαζ, καθώς θα μάθουν να ζουν για την συνέχεια χωρίς τον Οκούρ, ο οποίος τραυματίστηκε στη μέση κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία τους, αλλά την απώλεσαν μαζί με την ψυχολογία, όταν είδαν τον Τούρκο να αδυνατεί να ανταπεξέλθει.

Αντί επιλόγου ας κάνω μια (πολύ) ριψοκίνδυνη πρόβλεψη για την συνέχεια των σειρών.
Κλίβελαντ - Σικάγο: 4-0
Ατλάντα - Μιλγούοκι: 4-2
Βοστώνη - Μαϊάμι: 3-4 (Μπουμ...)
Ντένβερ - Γιούτα 4-2

Related Posts with Thumbnails