Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

MJ vs Kobe (updated)

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη μεταξύ Michael Jordan και Kobe Bryant ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα ήταν... μάλλον αναμενόμενο. Η αυτού μεγαλειότης MJ άφησε πολύ πίσω τον έτερο διεκδικητή του καλύτερου παίκτη, αφού προτιμήθηκε 121 φορές γεγονός που μεταφράζεται σε 79% των ψήφων. Οι έξι τίτλοι πρωταθλητή ΝΒΑ, τα πέντε βραβεία MVP (και έξι MVP τελικών), οι 14 συμμετοχές σε παιχνίδια ALL STAR, η συμμετοχή στην καλύτερη ομάδα που πάτησε παρκέ και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, μαζί φυσικά με τον μύθο που κουβαλάει ο "his airness" προφανώς και δεν άφησαν ασυγκίνητους τους ψηφισάντες. Αντίθετα, ο Κόμπε συγκέντρωσε 32 ψήφους και ποσοστό 21%. Τα επιτεύγματά του εξίσου θαυμαστά, αφού έχει στη συλλογή του 4 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 1 βραβείο MVP (άλλο ένα στους φετινούς τελικούς), 11 συμμετοχές σε παιχνίδια ALL STAR και φυσικά την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, χάρη στην συμβολή του οποίου η Αμερική ξαναείδε το χρώμα του χρυσού και όχι αυτά που της έφερνε ο LeBRONZE James... Σε τελική ανάλυση πρόκειται για 2 αθλητές που αποτελούν τους απόλυτους σταρς στις περιόδους που αγωνίστηκαν και δυστυχώς η μοίρα τους έφερε αντιπάλους λιγότερες φορές απ' ότι θα θέλαμε.

Για να δούμε τι λέει και ο Μπάρκλεϋ για την παρομοίωση του Κόμπε με τον Τζόρνταν.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να μας πει και ο μεθύστακας??Μάλλον όταν τα έλεγε αυτά ήταν μεθυσμένος...Καλώς ή κακώς ο Μιχαλάκης είχε "θεοποιηθεί" από τα media.Ακομα και σήμερα έχει την ίδια αντιμετώπιση.Ο Τζόρνταν έπαιξε πρώτος το μπάσκετ που κάποιοι άρχισαν να παιζουν το 2005.Ήταν επαναστατικός για την εποχή του.Παρ'όλα αυτά όμως,λάμβανε μια τέτοια αντιμετώπιση από την λίγκα που κανένας παίκτης δεν θα λάβει ποτέ.Η λίγκα,και πιο συγκεκριμένα ο Στέρν,είδε στο πρόσωπο του ένα μέσο για να προωθήσει το ΝΒΑ,το οποίο τότε παρήκμαζε.Όλα αυτά συνέβαλαν στο κτίσιμο του μύθου του "Airness".Από την άλλη ο Κοbe,ένας άνθρωπος που δεν τον ενδιαφέρει η εικόνα που δείχνει στον κόσμο.Έχει κατηγορηθεί για βιασμό.Τον έχουν πει παίκτη που παίρνει πρωτάθλημα μόνο με τον Σάκ.Τον κορόιδευαν για τον περσινό ταπεινωτικό, για τους Lakers, 6ο τελικό.Δεν θυμάμαι αντίστοιχες "κατηγορίες" για τον Μιχαλάκη.Από ότι ξέρω του πήρε αρκετό καιρό για να πάρει το 1ο του δαχτυλίδι.Έπειτα συγκρίνοντας τα νούμερα ο Τζόρνταν υπερισχύει σε όλα εκτός από τα τρίποντα.Ναι αλλά η στατιστική είναι ο επιστημονικότερος τρόπος να πεις ψέματα..Και ο LeBRONZE(χαχαχα) έχει καλύτερα νούμερα από τον Τζόρνταν μέχρι τώρα.Δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από αυτόν.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν δικαιολογείται από πουθενά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τους.Ο μόνος που είναι αρμόδιος για να μας πει ποιος είναι καλύτερος είναι ο Φιλ Τζάκσον.Αλλά αυτό θα γίνει όταν σταματήσει την προπονητική.
Υ.Γ Εγώ πιστεύω πως οποιαδήποτε σύγκριση τους είναι παντελώς άστοχη.Διαφορετικές εποχές,διαφορετικό μπάσκετ,διαφορετικό επίπεδο,κ.λ.π.Είναι όμως αυτός ο τρόπος παιχνιδιού τους,το ότι παίζουν στην ίδια θέση,το ότι είναι και οι 2 οι απόλυτοι σταρς της εποχής τους και το ότι έχουν ακόμα και το ίδιο ύψος.Οι ομοιότητες τους είναι τόσο πολλές που οι συγκρίσεις είναι φυσικό επακόλουθο.
KonTaz

Ανώνυμος είπε...

O MJ einai enas, min trelathoume kiolas... Opoios ton exei dei na agonizetai katalavainei...vKai malista se mia epoxh gemath me paiktarades k amynes granitenies, oxi san shmera opou h epoxh xarakthrizetai apo tin endoia tis se poiotkous nbaers.

makis4gold είπε...

Pextarades kai oi 2 alla an iparxi thema kaliterou pexti, tote aftos o titlos tha prepei na paei se pshlo. Hakeem i Shaq kat eme!

banou είπε...

Ανέσυρα ένα προηγούμενο σχετικό ποστ, προκειμένου να συνεχιστεί η κουβέντα εδώ. Μέχρι και τα σχόλια ακολουθούν τον παλίο τρόπο γραφής... Τόσες αράχνες έχει πιάσει!

banou είπε...

Νομίζω πώς ένα σοβαρό θέμα προς εξέταση είναι η διαφοροποίηση του τρόπου αντιμετώπισης των παικτών με το πέρας του χρόνου. Πλέον στο ΝΒΑ επιτρέπεται η άμυνα ζώνης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βοήθειες στο μαρκάρισμα.

Παλαιότερα, όποτε ο παίκτης προσπερνούσε τον προσωπικό του φρουρό, ήταν εν πολλοίς αντιμέτωπος μόνο με το καλάθι...

Ανώνυμος είπε...

Μπορει οι Κομπε να τα καταφερε & χωρις τον Σακ,εκμεταλευομενος αριστα ολες τις συγκυριες(trade Γκασολ,επιλογη του Μπαινουμ & γενικα η υπαρξη ενος πολυ καλου σαπορτινγκ καστ,η δικη του παικτικη ωριμανση,η κατασταση των υπολοιπων ομαδων κυριως στη δυση,τυχη,διαιτητικη ευνοια,αλλα & ικανοτητα..),παρολα αυτα ομως το τραγουδακι θα το ποσταρω,γιατι ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!
http://www.youtube.com/watch?v=TtbilFAG7ac

Ανώνυμος είπε...

Ουπς...δεν βγηκε..
Μετα στο τσατ!

Ανώνυμος είπε...

Μπουλετ τι ουτε ζεστη ουτε κρυο? Τι κραξιμο ειναι αυτο!? Εβαλες και τον Σακ στον διαλογο! Τι αλλο πρεπει να κανεις για να τον ψησεις?

Την προηγουμενη φορα κοιμηθηκα ρε συ! Δεν αντεξα. Αλλα βλεπω οτι και εσυ και ο αλλος με τιματε κανονικα! Θα σας φτιαξω εγω!!!

Ropalos

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλα το παιχνιδι ηταν πολυ πιο physical & με το hand checking να επιτρεπεται.

banou είπε...

@ Bullet
Γιατί ο MJ δεν είχε καλό supporting cast? Στην δεύτερη θητεία και μετά την περιπέτεια... στο μπέιζμπωλ, πλαισιώθηκε πολύ καλούς συμπαίκτες

Ανώνυμος είπε...

Ropalos φτιαξε μας!!!
Πραγματικα ουτε κρυο,ουτε ζεστη..
Ειναι δυνατον ομως να συγκρινεται με τον Τζορνταν η' καποιοι να προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι ο κορυφαιος παικτης των Λεικερς,ολων των εποχων?

banou είπε...

Μπορεί να ήταν πιο physical, αλλά πλέον οι αθλητές είναι περισσότερο γυμνασμένοι και η τεχνική πρέπει να εξελιχθεί περισσότερο για να είσαι πιο αποτελεσματικός! :)

banou είπε...

Ρόπαλε έχουμε και αλλού ανοιχτούς λογαριασμους...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι κατα την γνωμη σου καλυτερος στο ΛΑ? Ρεαλιστικα ομως. Για να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης. Μην αρχισουμε συγκριση αναλογη του Γκαλης/Διαμαντιδης η Ματθαιου/Παπαλουκας

Ropalos

banou θα σε φτιαξω ειπα εκει που πρεπει. Ηδη βλεπεις την πλατη μου ;)

Ανώνυμος είπε...

Στην 2η θητεια ειχε πραγματι πολυ αξιολογο,στην 1η θητεια ομως οχι.
Δεν ειναι κακο να εχεις καλο σαπορτινγκ καστ,ομως ειναι μια συγκυρια που αν μη τι αλλο τον βοηθησε παρα πολυ.
Τα τελευταια 3 χρονια εχει παρει 2 κουπες & αλλη μια φορα ηταν φιναλιστ & εχει δημιουργηθει μια κατασταση-μυθος,χωρις να ειναι ξεκαθαρα μαλιστα ο καλυτερος παικτης της λιγκα.
Στα χρονια του αερινου,τετοια διλληματα δεν υπηρχαν..
ξεραμε & ξερανε ολοι ποιος ηταν το αφεντικο.
Το ιμπακτ του στο ιδιο το παιχνιδι,αλλα & γενικα στην ''βιομηχανια του θεαματος'' & της προωθησης των προιοντων ηταν τεραστιο.
Και δεν ηταν παρηκμασμενο τοτε το ΝΒΑ,καθως η μονομαχια Ματζικ-Μπερντ φροντισε γι'αυτο..

Ανώνυμος είπε...

Ανανεωθηκε το τσατ!
Αφιερωμενο στους ''Κομπικους''...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails