Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ποτέ ξανά Μαρουσάκι

Το Μαρούσι ολοκλήρωσε το θαύμα και κατάφερε, λοιπόν, να προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκα!
Οι κιτρινόμαυροι των βορείων προαστίων διέψευσαν τα προγνωστικά και είναι η τρίτη ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο. Δυστυχώς η κρατική τηλεόραση επέλεξε για άλλη μια φορά να σνομπάρει έναν μεγάλο μπασκετικό αγώνα και να αμφισβητήσει την κρισιμότητά του, στερώντας από το φίλαθλο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει το κατόρθωμα της αθηναϊκής ομάδας. Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να ρίχνεις στο καναβάτσο και να κερδίζεις πεντακάθαρα, σε διπλούς αγώνες μάλιστα, Άρη και Άλμπα Βερολίνου, όταν μάλιστα δεν αγωνίζεσαι στην έδρα σου, αλλά περιφέρεσαι σαν θίασος σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Κάθε εμπόδιο όμως σε καλό, καθώς με συνέπεια και θράσος το Μαρούσι αμφισβήτησε την βαριά φανέλα των Θεσσαλονικιών και τα 12 εκατομμύρια € των Βερολινέζων. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα άξιζε να δώσει το παρών στην Ευρωλίγκα πολύ καιρό πριν, αλλά κάτι οι συγκυρίες και κάτι οι εξωαγωνιστικές συμμαχίες και η ανάβαση στο άρμα του μπλοκ της ΦΙΜΠΑ, δεν επέτρεπαν στους Αμαρουσιώτες να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πλέον ΤΣΣΚΑ, Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι, Ρόμα και Ολύμπια Λουμπλιάνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια σκληροτράχηλη ομάδα και οι παίκτες της ελληνικής ομάδας να περιηγηθούν σε έδρες - μύθους της Ευρώπης, αλλά και να ανελιχθούν στο μπασκετικό χρηματιστήριο αξιών. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη τόσο για το ελληνικό μπάσκετ όσο και για το Μαρούσι. Πλέον οι διοικούντες την ΚΑΕ, μετά και το γενναιόδωρο μπόνους της ΟΥΛΕΜΠ, διατίθενται να ενισχύσουν την ομάδα και να την κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστική. Καιρός ήταν γιατί το αξίζει! Καλή επιτυχία μάγκες.

4 σχόλια:

psilos είπε...

Μπράβο στο Μαρούσι γιατί καταφέρνει να φτιάχνει ομαδάρες είτε με μόλις τρεις ξένους, εκ των οποίων ο ένας καθάριζε τον πάγκο (όπως πέρσυ), είτε με χαμηλό μπάτζετ όπως φέτος...Μπράβο για την δικαίωση. Σκέφτομαι να πάω να το δω φέτος στην Ευρωλίγκα, το αξίζει...
Επαναλαμβάνω κι εδώ ότι πιστεύω πως, αν όχι από φέτος, από του χρόνου σίγουρα το πρωτάθλημα θα είναι για τρεις.

banou, σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη...εντάξει, ντροπή, τι να πεις. Να δείχνουν τα φιλικά του Ολυμπιακού στην κωλοπετεινίτσα στο ποδόσφαιρο και να μην καλύπτουν αυτόν τον αγώνα.

banou είπε...

Πραγματικά αξίζει να το δούμε. Αλλά θα πρέπει και η διοίκηση να γίνει περισσότερο εξωστρεφής και να αγκαλιάσει όλους τους συλλόγους και τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση. Αν δεν δραστηριοποιηθεί ο σύλλογος προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, προβλέπεται να δούμε το ίδιο περσινό σκηνικό. Και θα είναι κρίμα.

Νοικοκυρεμένο σωματείο είναι σίγουρα, αλλά το βλέπεις για τόσο ψηλά; Δύσκολο μου φαίνεται. Πάντως να περιμένεις την κοιλιά της ομάδας κατά τον Δεκέμβρη και με δεδομένο ότι θα έχει διπλές υποχρεώσεις θα μετρήσει δυνάμεις σε επίπεδα πρωταθλητισμού. Για να δούμε.

Όσο για την τηλεοπτική κάλυψη, εδώ έχουν ξεκινήσει να μεταδίδουν και προετοιμασία της Ξάνθης. I rest my case...

psilos είπε...

κοίτα να δεις, όταν λέω πρωτάθλημα για τρεις δεν εννοώ ότι το Μαρούσσι θα παίζει και τελικό play off, εννοώ ότι μέχρι τις πολύ τελευταίες αγωνιστικές δεν θα έχει ξεχωρίσει (μαθηματικά) το τοπίο για τους τρεις πρώτους, δηλαδή ποιος θα είναι πρωτος, ποιος δεύτερος και ποιος τρίτος (στην κανονική περίοδο πάντα) ;)
Δηλαδή πιστεύω πως και φέτος θα κερδίσει έναν απ'τους δύο μεγάλους στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Κι όσο για το μέτρημα δυνάμεων. Πιστεύω πως μεταξύ πρωταθλήματος και Ευρωλίγκα, μάλλον θα επιλέξουν το πρώτο εκτός και αν δουν ότι τραβάνε ως το top 16 (πολύ δύσκολο, έως απίθανο)

banou είπε...

Για να δούμε. Σίγουρα πρόκειται για ένα ικανό και δεμένο σύνολο. Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν κάνει νίκες απέναντι στους μεγάλους, κάτι που άλλωστε συνηθίζει να πράττει κάθε χρόνο. Για μένα έστω και έτσι ο Άρης θα παίξει δυνατά για τρίτη θέση. Θα την συμμαζέψει την ομάδα ο Κατσικάρης - μακάρι να πειστούν και οι διοικούντες... Μαζί με τον Πανελλήνιο νομίζω ότι συμπλρώνονται οι μνηστήρες της τρίτης θέσης. Αν την κατακτήσει κάποιος πέραν αυτών θα πρόκειται για έκπληξη... μεγατόνων

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails