Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Hangtime made in Germany

Ο γερμανικός κινηματογράφος, που αποτελεί μια ποιοτική εναλλακτική πρόταση για τους σινεφίλ, αποφάσισε να καταπιαστεί και με το μπάσκετ, σε μια παραγωγή στην οποία εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, η γερμανική λίγκα και η ομάδα Hagen Phoenix. Η μανία για τον Ντιρκ Νοβίτσκι, που επικρατεί στη Γερμανία, μορφοποιείται και μεταφέρεται πλέον μέσα στις αίθουσες. 
Το στόρυ αναφέρεται στη σχέση δυο αδερφών - αθλητών μπάσκετ, που έχασαν προ δεκαετίας τους γονείς τους. Λόγω της τραγικής απώλειας ο μεγαλύτερος δεν κατάφερε ποτέ να πραγματοποιήσει την καριέρα που ονειρευόταν και πλέον εναποθέτει τις ελπίδες για διάκριση στον βενιαμίν της οικογένειας. Ο νεαρός Μαξ, που αποτελεί το αστέρι της τοπικής ομάδας Hagen Phoenix, μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο και βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής του: να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα ικανοποιώντας τα θέλω του αδερφού του ή να διαφοροποιηθεί και να καταπιαστεί με κάτι άλλο. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μπαίνει στη μέση και (ω τι έκπληξη) μια γυναίκα. Ο όρος Hangtime περιγράφει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ένας αθλητής βρίσκεται στον αέρα κατά την διάρκεια ενός άλματος.

Στην πρεμιέρα της ταινίας παραβρέθηκε σύσσωμη η ομάδα της Hagen, καθώς αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για διαφήμιση του συλλόγου και καθιέρωσης μιας εξωστρεφούς επικοινωνιακής πολιτικής. Βέβαια οι υψομετρικές συγκρίσεις των αθλητών με τους πρωταγωνιστές ηθοποιούς δημιουργούσε αμηχανία στους παρευρισκόμενους, αλλά όλα ξεπεράστηκαν με το που έσβησαν τα φώτα. Οι μπασκετμπολίστες - κομπάρσοι, που συμμετείχαν στα γυρίσματα, ομολόγησαν πως η συνεχής επανάληψη των σκηνών εντός παρκέ ήταν το δυσκολότερο κομμάτι του εγχειρήματος, μιας και οι αυτοματοποιημένες κινήσεις των παικτών συγκρούονται με τις ερασιτεχνικές προσπάθειες των ηθοποιών και τα εκνευριστικά "cut" του σκηνοθέτη. Τελικά το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται από το trailer αλλά και από τις δηλώσεις των θεατών, που το παρομοίωσαν με την ταινία "το θαύμα της Βέρνης" είναι εντυπωσιακό. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στις ελληνικές αίθουσες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ταινίας.


4 σχόλια:

NobodyIsBiggerThanTheGame είπε...

Chapeau Banou. Εξαιρετικό θέμα. Δεν κρύβω ότι ζήλεψα... :-)

banou είπε...

Χαχα! Σιγά, αναδημοσίευσέ το βρε. Γίνεται ψιλοχαμός στην Γερμανία με την ταινία - συζητιέται πολύ!

NobodyIsBiggerThanTheGame είπε...

Με έβαλες σε τρυπάκι εδώ και μία ώρα και το έψαξα το θέμα. Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς καστ, παραγωγής κλπ. Ετοιμάζω θέμα... προσεχώς για το All Star Basket...

banou είπε...

;)

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails