Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Προσοχή...

...είναι επικίνδυνοι, κυκλοφορούν ελεύθεροι και οπλοφορούν! Φορούν γκρίζα φόρμα εργασίας και με μια σφυρίχτρα στο στόμα τινάζουν παιχνίδια στον αέρα... Αποκορύφωμα των πυροβολισμών της αγωνιστικής, ο ρούκι κύριος Ταβουλαρέας, που ανακάλυψε παράβαση στην πλέον κρίσιμη χρονική καμπή του αγώνα Πανιώνιος - Παναθηναϊκός, καταλογίζοντας μεταφορά μπάλας στον Αμερικανό Τάιρις Ράις. Όχι η μπάλα δεν είχε "κολλήσει" στιγμιαία στο ύψος των πλευρών, προκειμένου να δικαιολογηθεί η ευστάθεια του σφυρίγματος. Απλώς ακούστηκε ένα φρρρρ και όλοι στο γήπεδο προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Τελικά χρειάστηκε να επιστρατευθεί μια χαριτωμένη και ένοχη παντομίμα του ρέφερι για να γίνει αντιληπτό το σκεπτικό του. Για την ιστορία θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο έτερος διαιτητής Χρυσόστομος Σχινάς υπήρξε αμέτοχος στη συγκεκριμένη φάση. Άραγε ένα τέτοιο σφύριγμα θα ακουγόταν από την άλλη μεριά του παρκέ σε μια τόσο κρίσιμη κατοχή; Μάλλον όχι. Ειδικά αν συνυπολογιστεί ότι σε επόμενη κατοχή του Παναθηναϊκού, υπήρξε non call σε πεντακάθαρη παράβαση, κατά την οποία οι πράσινοι υπερέβησαν τα 8 δευτερόλεπτα που δικαιούνται για να περάσουν το πίσω μέρος του γηπέδου. Ο Γιασικεβίτσιους πετάει με μια λόμπα την μπάλα στα 6+ δευτερόλεπτα προς τον Μπατίστ και αυτή φτάνει στα χέρια του Αμερικανού μετά το πέρας των 8 δευτερόλεπτων. Προσοχή, όσο η μπάλα βρίσκεται στον αέρα κατά την διάρκεια της πάσας, η κατοχή είναι του Γιασικεβίτσιους και όχι του Μπατίστ. Αντιγράφω τον κανονισμό από την Ομοσπονδία:

Άρθρο 28o Οκτώ (8) δευτερόλεπτα
Η μπάλα πηγαίνει στο εμπρός γήπεδο της ομάδας όταν:
  1. Αυτή αγγίζει το εμπρός γήπεδο.
  2. Αυτή αγγίζει ένα παίκτη ή ένα διαιτητή που έχει μέρος του σώματός του σε επαφή με το εμπρός γήπεδο.
  3. Στη διάρκεια της ντρίμπλας από το πίσω γήπεδο στο εμπρός γήπεδο, τα δύο πόδια του ντριμπλέρ και η μπάλα, είναι σε επαφή με το εμπρός γήπεδο.

Ε και; Εδώ δεν υπήρξε καν διαιτητής, που να μετράει δευτερόλεπτα στο κρίσιμο αυτό σημείο του αγώνα... Για την ιστορία Ταβουλαρέας και Σχινάς σφύριξαν και τον αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.



Όχι ότι στον Θεσσαλικό κάμπο έγιναν λιγότερα. Ο Ηλυσιακός προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι τούμπα, αλλά δυστυχώς ή επιλεκτική θεώρηση των κανονισμών από τους ρέφερις, ακύρωσαν την προσπάθεια. Ιδίως όσο ο αγώνας έμπαινε στην τελική του ευθεία, τόσο εντύνονταν τα φαλτσοσφυρίγματα και τα "non calls" εις βάρος των φιλοξενούμενων. Εντάξει φιλότιμη η προσπάθεια των Τρικάλων να μείνουν κατηγορία, παρά τα μύρια προβλήματα και τα λοιπά ατυχή οργανωτικά περιστατικά, αλλά δεν χρειάζεται να λειτουργεί συνεπικουρικά ολόκληρος ο κλάδος για να την στηρίξουν. Ανικανότητα vs κουτοπονηριάς reloaded...

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H mousikh upokroush ola ta lefta...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λυπάμαι με όσα γράφετε. Κρίμα. Και η παράβαση είναι παραβασάρα ξεκάθαρη και τα 8 δευτερόλεπτα δεν συνέβησαν. Κάντε σας παρακαλώ στοπ στο βίντεο σας, στο 1.53! Δείτε ότι ο Μπατίστ, ενω απομένουν 9''7, έχει ήδη πιάσει τη μπάλα. Και εσεις το σταματάτε στο 9''6. Αλλά και έτσι να είναι στα 8 έπιασε τη μπάλα, ούτε καν στο 8''1.

Σας παρακολουθούσα καιρό και πίστευα ότι ήσασταν αντικειμενικοί και μπασκετικοί. Αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς. Η διαιτησία ήταν κακή, ευννόησε αν θέλετε τον Παναθηναϊκό κάποιες φορές, αλλά όχι στις φάσεις του φινάλε.

banou είπε...

@ Ανώνυμος 04 Ιανουαρίου 2010 6:15 μ.μ.
Μη λυπάσαι καθόλου, δεν υπάρχει λόγος. Η έννοια "αντικειμενικός" είναι ουτοπική, μιας και δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια για να υποστηρίξεις ή όχι. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από την δική του σκοπιά. Όσοι γράφουμε εδώ μπορεί να διαφωνούμε μεταξύ μας, αλλά καταθέτουμε την άποψή μας μέσα από τα γραπτά.

Όσο για το "δεν είστε μπασκετικοί", ΟΚ. Το ακούσαμε και αυτό...

Για να δούμε, όμως, που διαφωνούμε.
1) Μεταφορά της μπάλας. Παραβασάρα την χαρακτηρίζεις. Μάλιστα. Επειδή, δυστυχώς, ο χρόνος είναι πολύτιμος, δεν μπόρεσα να προσθέσω ανάλογες ενέργειες του Βασίλη Σπανούλη (και όχι σε τόσο καθοριστικό σημείο) που δεν σφυρίχτηκαν - και ΣΩΣΤΑ δεν σφυρίχτηκαν. Όταν παίρνεις τέτοιου είδους σφύριγμα σε μια τόση κρίσιμη στιγμή, τότε είσαι απλά ένας λογιστάκος και εκτός τόπου και χρόνου.

2)Η φάση του non call. Ένας διαιτητής δεν κοιτάει το χρονόμετρο για να καταλογήσει την παράβαση των 8 δευτερολέπτων. Μετράει. Ο κανονισμός λέει ότι η κρίση του ρέφερι υπερισχύει του χρονομέτρου. Και σε έξι να το σφυρίξει είναι παράβαση, όχι για ένα δέκατο που υποστηρίζεις και σύμφωνα με το χρονόμετρο. Αλλά κανένας δεν μέτρησε... Non call, λοιπόν. Η διάθεση προστασίας είναι αυτή που περισσότερο ενοχλεί.

Φαίνεται το ειδικό βάρος της παράβασης της μεταφοράς υποσκελίζει εκείνο των 8 δευτερολέπτων. Περίεργο, πάντως, τα "ανθρώπινα λάθη" να καταλογίζονται υπέρ των μεγάλων.

Ίσως να έχεις δίκιο ότι υπήρξαν και πιο καθαρές φάσεις, στις οποίες αδικήθηκε ο Πανιώνιος. Αλλά αυτές που παρέθεσα στο βίντεο ήταν οι πλέον καθοριστικές - μαζί και τα πιθανά βήματα του Νίκολας, που και στο γήπεδο δεν φάνηκε καθαρά. Να σημειωθεί ότι οι διαιτητές της αναμέτρησης βαθμολογήθηκαν με τον χαμηλότερο βαθμό της αγωνιστικής, αν σημαίνει κάτι αυτό.

smak είπε...

Συμφωνω πανω κατω.Οταν γινονται αλλες 5 τετοιες παρομοιες φασεις απο τον Βασιλη Σπανουλη και τον Ραις δεν μπορεις να καταλογιζεις την τελευταια.Επισης εκεινη η φαση που ο Μπατιστ καπακωνει τον Ελντερ σε διεκδικηση ριμπαουντ η ο Φωτσης παλι σε ριμπαουντ πεφτει πανω στον Παπανικολαου μπροστα στα ματια του Ταβουλαρεα ειναι ενδεικτικες της...διαθεσης.

gpoup είπε...

Δυστυχώς δεν είδα τον αγώνα επειδή παρακολουθούσα την εξίσου ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο Ελληνικό. Θα ήθελα όμως να πω ότι σε τέτοιες αναμετρήσεις, οι λεπτομέρειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Για να νικήσει μια ομάδα τους 2 μεγάλους πρέπει εκτός από το να βρεθεί σε καλή μέρα, να έχει και ισότιμη αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Δεν μπορώ να πω αν οι τελευταίες αποφάσεις των διαιτητών θα άλλαζαν το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά αν θελουμε να λέμε ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη θα πρέπει να μην χρειάζεται να ασχολιόμαστε με τέτοιου είδους καταστάσεις. Και νομίζω ότι φέτος το πρωτάθλημα αν μη τι άλλο προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Είναι κρίμα να ορίζονται διαιτητές άπειροι, που προφανώς επηρεάζονται εύκολα από τη δυναμική των μεγάλων, για να διευθύνουν τέτοια ματς.

Ανώνυμος είπε...

Mέτρησε τα πόσα γκόλ-φάουλ δε δώθηκαν στον Παναθηνα'ι'κό και μετά τα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Pes mas oti adikithike kai o panathinaikos re filarako!!! Gia dose mas ta fota sou kai pes mas ta goal faul pou den dothikan (eskemena ypothetw kiolas) ston panathinaiko!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει δηλαδή να πάρουμε από την αρχή του μάτς και να μετρήσουμε τις παραβάσεις και από τις 2 μεριές? Η φασαρία γίνεται για τις 2 φάσεις που έγιναν στο τέλος αλλά το video δείχνει ξεκάθαρα πως και παράβαση έγινε από τον παίχτη του Πανιωνίου και τα 8 δευτερόλεπτα δεν έγιναν ΟΡΙΑΚΑ. Όσο για το σχόλιο πως και στα 6 δεύερα μπορεί να σφυρίξει ο διαιτητής, έχεις δίκιο μεν αφού αυτός είναι ο άρχοντας το αγώνα αλλά μάλλον δείχνει την διάθεσή σου να χάσει με το ζόρι ο ΠΑΟ (ίσως επειδή έχασε εκεί ο ΟΣΦΠ?). Δέχομαι πως σαν πρώτη ομάδα εδώ και χρόνια έχει την εύνοια του ισχυρού αλλά μην πάμε να μηδενίσουμε νίκες σαν τη χτεσινή. Αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει πάντως τον κόουτς είναι το πως χάθηκε η διαφορά στο τέλος...

Matt είπε...

αναμενόμενη συνέχεια, από το χεράκι και οι 2 και προχωράμε στο να κάνουμε και το μπάσκετ ποδόσφαιρο


σαν τα μούτρα τους τα έχουν κάνει με την διαιτησία και όπως είπαμε, το κεφάλι μες το έδαφος!
εδώ ακόμα προσπαθούν αν πείσουν τους εαυτούς τους ότι το κόψιμο των 50άριδων ήταν κάτι που τους "έπαιρνε" να το κάνουν!

Salmon είπε...

Ο Κοτζιάς είπε στο ραδιόφωνο ότι μετά από εξωνυχιστική ανάλυση του βίντεο στο γραφείο κατέληξαν ότι η μπάλα αναπαύεται στα χέρια του Μπατίστ στα 8,4!

banou_krasi & ac/dc είπε...

Bravo banou,άνοιξε τα μάτια των απλών άμπαλων,γνήσιε Διαφωτιστή του Ολυμπιακού λαού.
Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία αντίστοιχα βίντεο στις σφαγές τις οποίες μπορεί να υποστούν αντίπαλοι του Θρύλου.
Φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι φίλοι Παναθηναικοί.Βγάλτε και άλλη χολή για τον banou που ΑΠΛΩΣ καταδεικνύει τα γεγονότα.
Ότι δηλαδή οι γκρί ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ με 2 μέτρα και 2 σταθμά...

Αυτή η μεταφορά μπάλας έγινε τουλάχιστον 20 φορές μέσα στο παιχνίδι και δεν σφυρίχτηκε ποτέ.Ο Ταβουλαρέας όμως αποφάσισε να ΣΦΥΡΙΞΕΙ αυτή την παράβαση(μεταφορά μπάλας),για πρώτη φορά,στην πιο ΚΡΙΣΙΜΗ φάση του αγώνα,υπέρ του ΠΑΟ φυσικά..

ΚonTaz

banou είπε...

@ Ανώνυμος 05 Ιανουαρίου 2010 1:18 π.μ.
Δε μηδενίζω καμία νίκη, απλώς καυτηριάζω την διάθεση προστασίας που υπήρξε. Επαναλαμβάνω ότι ένας διαιτητής μετράει ο ίδιος τον χρόνο και δεν κοιτάει κανένα χρονόμετρο μήπως και του ξεφύγει ή όχι κανένα δέκατο (λες και είναι πυρετός). Το γεγονός ότι δεν μετρούσε κανείς τον χρόνο, νομίζω ότι λέει κάτι. Ερμήνευσέ το όπως εσύ θέλεις. Όσο για την μεταφορά της μπάλας, είχαμε πάλι επιλεκτική ερμηνεία κανονισμών (τυχαία εις βάρος του Πανιωνίου και μάλιστα στην κρισιμότερη επίθεση) καθώς έγιναν ένα σωρό παρόμοιες φάσεις κατά την εξέλιξη του αγώνα, που ΠΟΤΕ δεν καταλογίστηκαν. ΔΕΝ γίνεται να αποκόψεις 39.5 αγωνιστικά λεπτά και να κρίνεις μόνο τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, στα οποία και πάλι φαίνεται ότι οι αμφισβητούμενες - αν θέλεις - φάσεις πηγαίνουν υπέρ του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μια φιλοσοφία αγώνα, που ξαφνικά ακυρώνεται. Τέλος πάντων. Δεν προσπαθώ να σε πείσω, απλά αναλύω το σκεπτικό μου. Εσύ φιλτράρεις και κρίνεις με τα δικά σου κριτήρια.
Μόνο που δεν χρειάζεται να καταφεύγεις σε τόσο φτηνά επιχειρήματα, του τύπου: "Όσο για το σχόλιο πως και στα 6 δεύερα μπορεί να σφυρίξει ο διαιτητής, έχεις δίκιο μεν αφού αυτός είναι ο άρχοντας το αγώνα αλλά μάλλον δείχνει την διάθεσή σου να χάσει με το ζόρι ο ΠΑΟ (ίσως επειδή έχασε εκεί ο ΟΣΦΠ?)". Μπορείς και καλύτερα.

banou είπε...

@ Salmon
Το άκουσα και εγώ. Πάντως στο βίντεο παγώνω την φάση ακριβώς στα 8. Όπως και να έχει, επαναλαμβάνω ότι ο διαιτητής δεν κοιτάει χρονόμετρο αλλά ΜΕΤΡΑΕΙ. Όπως μετράει την επαναφορά, όπως μετράει τα 3 δευτερόλεπτα στη ρακέτα...

banou είπε...

@ banou_krasi & ac/dc
Δηλαδή δέχεσαι ότι έγινε σφαγή εις βάρος Πανιωνίου... Για να δούμε θα υπάρξουν θύματα και για τον Ολυμπιακό ή θα εξακολουθεί για παράδειγμα το Περιστέρι να διεκδικεί επί ίσοις όροις νίκη στο ΣΕΦ, παίρνοντας παράλληλα και 3 αντιαθλητικά.

banou είπε...

@ ΚonTaz
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να εξηγήσω, ότι ξαφνικά θυμήθηκε τον κανονισμό της μεταφοράς στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, αλλά φαίνεται ότι είναι δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

αν αυτή η φάση χαρακτηριστεί ως μεταφορά μπάλας, τότε οι μισοί (αν όχι όλοι) περιφερειακοί του ευρωπαικού μπάσκετ πρέπει να σταματήσουν το μπάσκετ άμεσα. πρώτος πρώτος ο σπανούλης και στη συνέχεια ο ντρου. νομίζω ότι ο συντάκτης οφείλει στον εαυτό του ένα βίντεο με ανάλογες φάσεις του αγώνα που δε σφυρίκτηκαν ποτέ και δε θα σφυρικτούν ποτέ!
για τη φάση των 8 δευτερολέπτων, δεν έχω τα μέσα για να δω αν ήταν 7,9 ή 8,1. αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει αυτό που επισημαίνει ο συντάκτης: ότι οι διαιτητές απέφυγαν και να μετρήσουν.
να θυμίσω επίσης, στο ίδιο γήπεδο κάποιες μέρες πριν το "call" για το ανύπαρκτο φάολ που δόθηκε σε κλέψιμο της μπάλας από τον τσίλντρες στον παπανικολάου, σφύριγμα που εν πολλοίς έκρινε τον αγώνα. τότε όλοι κρίναμε τον παπαλουκά που μίλησε για δου μέτρα και δυο σταθμά. δεν περίμενα να επιβεβαιωθεί με τόσο γλαφυρό τρόπο

Ανώνυμος είπε...

@banou 05 Ιανουαρίου 2010 7:25 μ.μ.
σε ένα forum γίνεται μια παράθεση απόψεων και δεν προσπαθεί εκ των προτέρων να πείσει κάποιος για τις απόψεις του. Πολύ θα ήθελα να δω και τις υπόλοιπες φάσεις που αναφέρετε πως έγινε η ίδια παράβαση και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ εφόσον έχει συμβεί. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια λογική να δούμε ΟΛΟ τον αγώνα φάση-φάση και να μετράμε σφυρίγματα. Τα φτηνά (για σένα) επιχειρήματα δυστυχώς δεν επιβεβαιώνονται από το video. Αν εσύ θεωρείς πως ο δαιτητής πρέπει μετράει με ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου μπορείς να υποδείξεις τον τρόπο. Το ότι μπορεί κάποιος δημοσιογράφος (όπως γράφτηκε εδώ) να μέτρησε 8,4 χρησιμοποιόντας πολλά replay θα έπρεπε να είναι και αυτό ένα φτηνό επιχείρημα εκτός αν είναι τόσο εύκολο να μετρηθούν τα 0,4 (ή ίσως και λιγότερο) από το προσωπικό μέτρημα του διαιτητή.
Αρκετά ασχοληθήκαμε με τέτοια θέματα. Δεν είμαστε εδώ για να γράφουμε αράδες για τους διαιτητές αλλά για τα αγωνιστικά θέματα των αγώνων που βλέπουμε.

banou είπε...

@ Ανώνυμος 06 Ιανουαρίου 2010 10:37 π.μ.
Λυπάμαι αλλά δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε την διάθεση να ξανασχοληθώ με βίντεο από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όποιος είδε τον αγώνα έχει άποψη για την "μεταφορά της μπάλας" που έκαναν Ραϊς, Σπανούλης, Νίκολας καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Καλαματιανός ρέφερι πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σφύρξε στο πιο κρίσιμο σημείο.

banou είπε...

Καταρχήν, το φτηνό επιχείρημα το αποδίδω στην φράση "μάλλον δείχνει την διάθεσή σου να χάσει με το ζόρι ο ΠΑΟ (ίσως επειδή έχασε εκεί ο ΟΣΦΠ?)". Τελείως άτοπο. Αν αυτό κατάλαβες απ' όλη την αντιπαράθεση, μάλλον πρέπει να σταματήσω κάπου εδώ.
Δεν υποστηρίζω ότι ο διαιτητής πρέπει να μετράει και τα δέκατα, αλλά ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ - όπως ορίζει και ο σχετικός κανονισμός. Ας μετρήσει και ας καταλογήσει την παράβαση στα 6 δευτερόλεπτα ή στα 10, αρκεί να μετρήσει! Έπειτα υπάρχει αρμόδιο όργανο για να αξιολογήσει την απόφαση του ρέφερι. Έχεις την εντύπωση ότι η παράβαση των τριών δευτερολέπτων στην ρακέτα σφυρίζεται, αφού κοιτάξουν το χρονόμετρο; Δεύτερη πάσα από δυο παίκτες μέσα στη ρακέτα σφυρίζεται ως 3 δεύτερα.
Όσο για την "μεταφορά της μπάλας", δεν έχω κάτι άλλο να πω. Αν είσαι και λίγο διαιτητολάγνος θα το παρατηρούσες κατα την εξέλιξη ότι ανάλογες ενέργειες προϋπήρξαν της κρισιμότερης φάσης.

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό πως βλέπουμε τα ίδια πράγματα με διαοφρετικό τρόπο και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε.
Μακάρι το ίδιο πάθος για αποφάσεις διαιτητών να βγαίνει και σε άλλα ματς και όχι μόνο σε αυτά του ΠΑΟ.

banou είπε...

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Έτσι κι αλλιώς ουβεντούλα κάνουμε. Ρίξε μια ματιά στην κατηγορία "Τρίκαλα" - τα χώνω και εκεί. Όπως τα έχωσα για την προστασία του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο 1ο ματς. Πάντως το επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα δοθούν πολλές ευκαρίες ακόμα για συζήτηση.

gpoup είπε...

Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι σίγουρα θα ξαναγίνουν τέτοιες συζητήσεις. Απλώς, θα ήταν ενδιαφέρον ανάλογα σφυρίγματα να γίνουν εις βάρος του Παναθηναϊκού...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Wrvlz_YOt50

κοιτούσα το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του παο στο συγκεκριμένο αγώνα...
0:28 -> βήματα πέκοβιτς
0:40 -> κινητό σκριν πέκοβιτς
1:08 -> βήματα πέκοβιτς
1:46 -> φάουλ στην ντρίπλα του σάρας ο διαιτητής μετράει και το καλάθι
1.52 -> επιθετικό φάλου από τον απλωμένο αγκώνα του σταρτσαρή
2:52 -> βήματα πέκοβιτς
4:23 -> επιθετικό φάλου πέκοβιτς έχοντας ανοικτά τα πόδια του στο σκριν

4:44 -> καλάθι πέκοβιτς, του γίνεται φάουλ που δε δίνεται

και φυσικά η μεταφορά της μπάλας και το 8 δευτερόλεπτα...

επειδή κάποιοι λένε ότι η διατησία δεν επηρεάζει μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά σε όλαν τον αγώνα...
τονίζω ότι το βίντεο δεν περιέχει όλα τα λάθη που έγιναν στο ματς. είναι ένα βίντεο με χάι λάιτς του παο, φτιαγμένο από κάποιον οπαδό του

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

το ποιος πονάει από την αλήθεια φαίνεται στον τρόπο σου.. άντε γεια

banou είπε...

@ Philip13
Αν δεν μπορείς να φερθείς κόσμια, τα κουβαδάκια σου και σε άλλο σαϊτ/ μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 07 Ιανουαρίου 2010 3:26 μ.μ.
Τι θέλεις να δείξεις με το βίντεο αυτό? πως ο Πανιώνιος έχασε από τα λάθη των διαιτητών? ότι τα λάθη ήταν σκόπιμα για να κερδίσει ο ΠΑΟ? ότι οι διαιτητές λόγω ανικανότητας έχασαν φάσεις?
Θα ήθελες να υπάρχει αντικατάσταση των διαιτητών με κάποια τεχνολογία ώστε να σφυρίζονται ΟΛΕΣ οι παραβάσεις? (υποθέτω πως πλέον αυτό είναι εφικτό)
Να και ένα ωραίο θέμα για κουβέντα

Ανώνυμος είπε...

θέλω να δείξω ότι "μικροπαραβάσεις" σε έναν αγώνα γίνονται κάθε λεπτό. και οι περισσότερες φάσεις απο αυτές που έβαλα ήταν "μικροπαραβάσεις" (με εξαίρεση δυο επιθετικά φάουλ). όταν λοιπόν αποφασίζεις μια από τις πιθανές μικροπαραβάσεις να τη σφυρίξεις 22 δεύτερα πριν τη λήξη δείχνεις με τον πλέον προφανή τρόπο ότι ευνοείς μια ομάδα.
για το αν ο πανιώνιος έχασε λόγω διαιτησία δεν μπορώ να απανήτησω γιατί δεν έχω δει όλον τον αγώνα. αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι του στερήθηκε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. όπως ακριβώς έγινε και με τον παοκ

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος που έχεις γράψει τα σχόλια σου δεν μου φαίνεται και πολύ αντικειμενικός. Βρίσκεις στο youtube ένα βίντεο που έχει φάσεις "μικροπαραβάσεις" κυρίως σε βάρος του ΠΑΟ και στέκεσαι στις τελευταίες 2 φάσεις που είναι οριακά υπέρ του ΠΑΟ λέγοντας πως δεν είχε την ευκαιρία ο Πανιώνιος να διεκδικήσει τη νίκη. Από όλο τον αγώνα λοιπόν (που ο ίδιος λες πως δεν έχεις δει) στέκεσαι στις φάσεις που στηρίζουν τα επιχειρήματά σου. Δηλαδή πως ξέρεις τι "μικροπαραβάσεις" έγιναν και από τις 2 ομάδες και πόσες σφύριξαν οι διαιτητές? Και αν κάποιος διαιτητής κάνει ένα λάθος σημαίνει πως θα πρέπει να το συνεχίσει σε επόμενες παρόμοιες φάσεις? Δυστυχώς το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που στηρίζεται πολύ στην "κρίση" του διαιτητή. Γιαυτό έβαλα το ερώτημα για το αν προτιμάμε να μπει κάποιος τεχνικός τρόπος για τον έλεγχο των παραβάσεων που γίνονται.

Ανώνυμος είπε...

μάλλον δεν κατάλαβες καλά. το βίντεο είναι τυχαίο (αν έχεις κάποιο άλλο πόσταρέ να το αναλύσουμε και αυτό), φταιγμένο από έναν οπαδό του παο. τα λάθη που εντόπισα (μπορεί να υπάρχουν κι άλλα που δεν είδα) είναι σχεδόν όλα υπέρ του παο και όχι εις βάρος του όπως νόμιζες. όλες αυτές οι παραβάσεις, που δεν αποτελούν κάνα μπασκετιό έγκλημα, είναι σαφώς πιο εμφανείς από την υποτιθέμενη μεταφορά μπάλας του πανιωνίου, αλλά δε δόθηκαν παρά το γεγονός ότι αυτές δεν ήταν τόσο κρίσιμες. εξάλλου δε θεωρώ τυχαίο ότι ακόμα σε αυτό το μικρό δείγμα η αναλογία των λαθών είναι συντριπτική.
όπως πολύ σωστά λες, το μπάσκετ στηρίζεται πολύ περισσότερο στην κρίση του διαιτητή, από ότι ας πούμε το ποδόσφαιρο. το θέμα λοιπόν είναι ότι η κρίση των ελλήνων διαιτητών είναι μονόπαντη. κι ας μη γελιόμαστε! αυτό δεν είναι συμπέρασμα που βγαίνει ΜΟΝΟ από το συγκεκριμένο ματς. προτού λοιπόν συζητήσουμε οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια, ας απαιτήσουμε από τους διατητές να σέβονται του παίκτες και τον κόσμο περισσότερο από ότι "σέβονται" τους σημερινούς ή τα αυριανούς "αδελφούς"

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως ο τρόπος που παίρνει κάποιος ισχυρός μερικά σφυρίγματα θα αλλάξει ποτέ. Ασυναίσθητα οι διαιτητές δείχνουν κάποια καλύτερη μεταχείριση σε αυτόν που είναι ισχυρός. Αυτό ισχύει σε όλα τα αθλήματα, σε όλες τις χώρες ανέκαθεν. Θέλεις παραδείγματα από τον χώρο του μπάσκετ? Άρης (80's), ΟΣΦΠ (90's), ΠΑΟ (00's) Μπαρτσελόνα στο F4 2003, Μακάμπι (00's), Εθνική Σερβίας (90's & 00's), USA team... και άλλα πολλά.
Επειδή τώρα ανακάλυψα αυτό το blog, επέμεινα στις παραθέσεις γιατί δημιουργήθηκε μια εικόνα πως έγινε "σφαγή" στην Ν. Σμύρνη κάτι που δεν ισχύει αν δει κάποιος όλο τον αγώνα. Το ότι το επίπεδο της διαιτησίας δεν είναι καλό, είναι γνωστό και θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να βελτιωθεί. Γιαυτό βάζω στην κουβέντα τον "τεχνικό" τρόπο, επειδή ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που ηθελημένα ή όχι δημιουργεί όλα αυτά τα θέματα. Και για να δείξω και την αντικειμενικότητά μου (όση έχω αφού είναι φανερό ποιά ομάδα υποστηρίζω) στο ματς με τον ΠΑΟΚ μάλλον θα έπρεπε να χάσουμε, δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ. Πρώτος "τα χώνω" στην ομάδα μου όταν κάτι δεν πάει καλά και σε εκείνο το ματς δεν είμασταν αυτοί που έπρεπε.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails