Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Η εκδοχή του Ζοτς


Να προσέχετε όταν μιλάτε για τον Παναθηναϊκό!

«Το μήνυμά μου προς όλους είναι ένα: Να προσέχετε όταν μιλάτε για τον Παναθηναϊκό! Και όταν ο Παναθηναϊκός παίζει άσχημα θα το πω εγώ πρώτος όπως έγινε και πέρυσι. Θα πω την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός άξιζε να πάρει τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα. Οπότε θα πω όχι ανοησίες! Και μην με ρωτάτε γιατί συμβαίνει αυτό τώρα. Έχετε την εμπειρία να ξέρετε γιατί. Εδώ και 11 χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα. Ας τελειώνουμε! Όλοι προσπαθούν να βρουν κάτι. Αλλά το ραντεβού είναι στο γήπεδο. Για όλους. Εκεί θα τους περιμένουμε. Πρόσωπο με πρόσωπο. Ας παίξουμε μπάσκετ. Εκεί τους περιμένουμε όλους. Όχι στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες. Στο γήπεδο. Εκεί θα δω ποιος είναι έτοιμος να μας νικήσει. Ο Παναθηναϊκός πάντα μιλά στο γήπεδο όλα αυτά τα χρόνια». Και έγραψε τον επίλογο στο ελληνικά: «Η αλήθεια είναι πικρή… Πολύ πικρή… Έτσι δεν λέτε στα ελληνικά;»

Έχω ένα μήνυμα για όλους όσους είναι εναντίον μας

«Σεβόμαστε τον οποιονδήποτε αντίπαλο το ίδιο. Αυτό είναι το παιχνίδι το ίδιο. Μετράει φυσικά το ότι αν έχεις 10 πόντους διαφορά θα πρέπει να καταλάβεις πόσος χρόνος υπολείπεται και να παίζεις ανάλογα και πιο έξυπνα, αξιοποιώντας το χρόνο προς όφελός σου. Αλλά για μια ακόμη φορά θα πρέπει να πω ότι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο σε μια δύσκολη έδρα. Βρήκαμε τον τρόπο να κυριαρχήσουμε στον αγώνα. Αν μια ομάδα κυριάρχησε στο παιχνίδι ήταν ο Παναθηναϊκός. Το ότι μετά τόσους τίτλους τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει πολύς κόσμος που δεν του αρέσει να βλέπει τον Παναθηναϊκό δυνατό, δεν είναι πρόβλημα μας. Έχω ένα μήνυμα για όλους όσους είναι εναντίον μας. Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο σε κάθε αγώνα. Θα πολεμήσουμε! Γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του Παναθηναϊκού και όλοι το ξέρουν αυτό. Όλοι πρέπει να το λάβουν υπ’ όψιν τους. Και είναι μήνυμα και για τον κόσμο μας να βρίσκονται κοντά μας, γιατί όλοι θα είναι εναντίον μας».

Σε κάθε παιχνίδι θα βρεις άσχημα σφυρίγματα

«Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Δεν διαβάζω εφημερίδες. Υπάρχουν όμως και η τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Αν κάποιος αρχίσει να μιλάει για μια απόφαση ενός διαιτητή, δεν θέλω να συζητήσω. Στα 11 χρόνια που είμαι εδώ, δεν μιλάω για την τελευταία άμυνα, ή την τελευταία επίθεση, για το τελευταίο σφύριγμα, γιατί πιστεύω ότι ένας αγώνας είναι 40 λεπτά. Αν κάποιος θέλει να καταστρέψει ότι κάνει μια ομάδα για 40 λεπτά, ας μιλήσουμε για μια απόφαση. Η απόφαση ήταν σωστή. Ο κανονισμός αυτό λέει. Ποιος θέλει να μιλήσει; Όλοι περιμένουν να μιλήσουν εναντίον του Παναθηναϊκού. Όλοι λένε «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πούμε κάτι εναντίον του Παναθηναϊκού με τον έναν ή άλλον τρόπο». Αν θέλεις να μιλήσεις για έναν αγώνα, θα πρέπει να μιλήσεις από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για το πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες, για μπάσκετ. Σε κάθε παιχνίδι θα βρεις άσχημα σφυρίγματα. Αν είναι να μιλάμε για ένα σφύριγμα, άιντε… Αριβεντέρτσι!!!!»

Ο κανονισμός είναι κανονισμός για όλους και σε κάθε λεπτό

«Κάθε φορά λέμε ότι ο κανονισμός είναι ο ίδιος είτε βρισκόμαστε στο πρώτο, είτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο κανονισμός είναι κανονισμός για όλους και σε κάθε λεπτό. Αυτό είναι! Τώρα μιλάμε γι’ αυτό, για την τελευταία φάση και είναι αυτό ακριβώς που θέλουν να κάνουν κάποιοι. Δεν θέλουν να μιλήσουμε για το πως κάθε φορά που ο Πέκοβιτς έπαιρνε την μπάλα, έβαζε εύκολο καλάθι ή ότι ο Σπανούλης έπαιξε 35 λεπτά, ή για το πώς παίξαμε άμυνα, ή για το πώς σταματήσαμε τον Καλαμπόκη που έβαλε 28 πόντους την περασμένη εβδομάδα ή για το πως ο Σαρούνας έπαιξε μετά από έναν μήνα ως ηγέτης παρά το ότι είχε πρόβλημα στον ώμο του. Δεν είναι θέμα αυτό έτσι; Να μιλήσουμε για κάτι άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημα».

Πηγή: sport-fm

Μου έρχονται συγκεχυμένες σκέψεις στο μυαλό. Από το δεν ασχολούμαι με την διαιτησία που είπε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μέχρι το ξέσπασμα με Ρεάλ. Τελικά αφού ο κανονισμός είναι ο ίδιος για όλο τον αγώνα γιατί δεν σφυρίχτηκε εκείνο το φάουλ στον Πεν πριν από δυο χρόνια; Όπως και να έχει, γι' αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, αυτή η τοποθέτηση του Ζοτς αποτελεί άλλη μια πρακτική συσπείρωσης της ίδιας του της ομάδας. Όλοι τους εναντίον μας. Μανούλα σε κάτι τέτοια ο Σέρβος...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To asxoloumai, den asxolomai me thn diaithsia einai taktikh pou xrhsimopoioun apeiroi proponites (kai o Gianakhs to exei kanei polles fores)kai paiktes analoga me to ti tous sumferei, esu 8es na to katalogizeis mono ston Obradovic giati ekei se tsouzei. Den peirazei, ksidaki...

παράκμας είπε...

http://don-basketblog.blogspot.com/2010/01/m.html#disqus_thread

εάν υποψιαστώ πως βάλατε κι εσείς το δαχτυλάκι σας,θα...

banou είπε...

Μπα... Μόνο τα βίντεο του μπλογκ χρησιμοποιήθηκαν, που δημιουργούνται για την εξυπηρέτηση κειμένων του Greek Hoopz. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να τα παρουσιάσει στον δικό του χώρο, μιας και του youtube παρέχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Τα κείμενα δε νομίζω να παρουσιάζουν ομοιότητες.

Cheers

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails