Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Γιατί αγαπάμε Εθνική Γεωργίας

Η απάντηση είναι απλή: "There is first love, and on the other hand there’s Zaza Pachulia love." Μπορεί το lockout στο ΝΒΑ να έχει γιγαντώσει την δίψα για ένα φιξάρισμα "ΖΑΖΑ", ωστόσο το Ευρωμπάσκετ είναι προ των πυλών - έτοιμο να μας χορηγήσει την κατάλληλη δόση, φρενάροντας για λίγο το στερητικό σύνδρομο, που προκαλεί η απουσία του Γεωργιανού άσσου από τα παρκέ.


Ο άνθρωπος, που δεν δίστασε να αλλάξει το όνομά του από Ζαούρ στο πιο γκλαμουράτο Ζάζα, αφήνει τα διαπιστευτήριά του στα φιλικά με το εθνόσημο ανά την Ευρώπη (το double double σε κάθε φιλικό είναι πλέον νόμος), δίνοντας υποσχέσεις για κατάθεση μεγάλης ποσότητας ενέργειας και... τεστοστερόνης στα γήπεδα της Λιθουανίας. Άλλωστε, οι αντίπαλοι σέντερ στο επερχόμενο τουρνουά δεν μπορούν να τον φοβίσουν, την στιγμή που κατά το παρελθόν υπήρξε ο μόνος ψηλός του ΝΒΑ που τόλμησε να τα βάλει με τον πολύ και wanna.be.bad.ass Clubber Lang Kevin Garnett με το καλημέρα.


Άλλη μια λατρεμένη πρωτοβουλία, που μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε τους Γεωργιανούς με συμπάθεια και παράλληλα μας υπογραμμίζει ότι τα "χαριτωμένα" δεν συμβαίνουν μόνο στα καθ' ημάς, είναι το γεγονός ότι η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γεωργίας επισκέφθηκε τον καθολικό ορθόδοξο Πατριάρχη Μακαριότατο Ηλία Β', ο οποίος έδωσε την ευλογία του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


Ο Σεβασμιότατος καθαγίασε την προσπάθεια του Ζάζα και της παρέας του, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι "αλητείες" του στο Ευρωμπάσκετ εντάσσονται σε ιερό σκοπό!

Βέβαια, οι εμφανίσεις της Εθνικής Γεωργίας προβληματίζουν και χαρακτηρίζονται από σκαμπανεβάσματα, μιας και μετά τα στραπάτσα με αντίπαλο την αδύναμη Αυστρία ήρθε η εύκολη επικράτηση εις βάρος του υπολογίσιμου Ισραήλ. Η επισήμανση ότι κοινός παρανομαστής και μοναδική σταθερά στις φιλικές αναμετρήσεις είναι ο Ζάζα, νομίζω πως είναι περιττή. Άλλωστε, ο Pachulia παίρνει σοβαρά την παρουσία του στο πανευρωπαϊκό τουρνουά, αφού η συμμετοχή του σε αυτό αποτελεί - πέρα από την προφανή επιθυμία να φορέσει το εθνόσημο - μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να "τριβεί" σε συνθήκες επίσημων αγώνων. Ωστόσο, η επιλογή του αυτή δεν σημαίνει ότι ο Γεωργιανός δεν το διασκεδάζει και παράλληλα, καθώς δεν χάνει την ευκαιρία να εμπλουτίσει τον twitter λογαριασμό του με στιγμές χαλάρωσης και γέλιου.



Κάτι άλλο που αξίζει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι ο τύπος έχει μάθει να δουλεύει από παιδαρέλι, καθώς σε ηλικία μόλις 14 ετών είχε ήδη υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό, η εργατικότητά του και το πάθος του για το παιχνίδι ανταμείφθηκαν με το πέρασμα των ετών, για να προσγειωθούμε στο σημερινό του παγιωμένο στάτους και τα 4,7 εκατομμύρια δολάρια - ποσό με το οποίο κοστολογούν οι Hawks τον ιδρώτα του Γεωργιανού γίγαντα. Όπως ήταν λογικό, λοιπόν, το lockout ενεργοποίησε τα επαγγελματικά του αντανακλαστικά και ο Ζάζα την "έψαξε" για Ευρώπη και συγκεκριμένα ενεπλάκη σε συζητήσεις με την Besiktas. Ωστόσο, ο γάμος και η επιστροφή του στα γνώριμα τουρκικά εδάφη δεν επετεύχθη, μιας και το αγκάθι των ασφαλιστικών δικλείδων υπήρξε εξαιρετικά αιχμηρό. Και ρωτάω, λοιπόν, την στιγμή που ο Ολυμπιακός ψάχνει για ψηλό και είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περίπου 400.000 Ευρώ για την υπογραφή του Λάζαρου Παπαδόπουλου, δεν αξίζει να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας και με παίκτες τύπου Pachulia;

Σχετικό στοιχείο προς αξιολόγηση: σύμφωνα με ισραηλινές (σοβαρές) πηγές ο πολυδιαφημισμένος και πρώην LAKER Jordan Farmar θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Maccabi, με μηνιαίες απολαβές ύψους 30.000 δολαρίων (!). Μπαλαντέρ ο Θοδωρής Παπαλουκάς σε περίπτωση πρόωρου διαζυγίου με τον πρώτο.

Related Posts with Thumbnails