Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Φόρος Τιμής στον Δημήτρη Παπανικολάου (vid)


Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση γνωστοποίησε μετά από 19 χρόνια επαγγελματικού μπάσκετ, ο Δημήτρης Παπανικολάου.

"Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από σχεδόν 20 χρόνια επαγγελματικού μπάσκετ αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση. Θεωρώ ότι μετά από τα έντονα συναισθήματα που ένιωσα στην καριέρα μου όταν μετριάζεται η χαρά της νίκης, ή η στεναχώρια της ήττας το φυσικό είναι να βάλει κανείς μια τελεία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους φίλους μου για την συμπαράσταση και την καθοδήγηση τους, χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται στον χώρο του μπάσκετ, τις ομάδες, τους προπονητές, τους συναθλητές μου, τις διοικήσεις, την ομοσπονδία τους δημοσιογράφους αλλά και τους υγιής φιλάθλους, όλοι συνέβαλαν στις επιτυχίες μου και τους είμαι ευγνώμων.

Υπερηφάνεια μου αποτελεί το γεγονός ότι αγωνίστηκα με αυταπάρνηση τόσο στις Εθνικές ομάδες (Παίδων-Εφήβων-Ανδρών) όσο και στους συλλόγους στους οποίους ανήκα. Το γεγονός ότι κατάφερα να σταθώ για όλη μου σχεδόν την καριέρα σε υψηλό επίπεδο, παρότι αγωνίστηκα με διαφορετικές γενιές παιχτών και ότι κατά καιρούς συνεργάστηκα με τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης ήταν ιδιαίτερα τιμητικό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους προπονητές μου που είχανε και έχουν την καλύτερη διάθεση ώστε να μου μεταφέρουν τις γνώσεις τους . Οι εμπειρίες που κέρδισα από αυτούς ελπίζω να αποτελέσουν προίκα για την μετέπειτα ενασχόληση μου στο χώρο.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Παπανικολάου".

Μιας και είναι μέρες Ευρωμπάσκετ, το Greek Hoopz ανέτρεξε στο αρχείο του και ξέθαψε ένα στιγμιότυπο από την τελευταία συμμετοχή του Δημήτρη Παπανικολάου με το εθνόσημο σε Ευρωμπάσκετ. Πρόκειται για τον αγώνα κατάταξης Ελλάδας - Σερβίας & Μαυροβουνίου για τις θέσεις 5-6, κατά το οποίο ο λατρεμένος Δημήτρης Χατζηγεωργίου περιγράφει - με χαριτωμένο τρόπο - γιατί ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε τατουάζ την ελληνική σημαία στο μπράτσο του. Απολαύστε...

Related Posts with Thumbnails