Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ποιος άλλος...



Ποιος πήρε το κύπελλο; Φυσικά ο Παναθηναϊκός...
Ποιος ήταν ο MVP του τελικού; Φυσικά ο Διαμαντίδης...
Ποιος κέρδισε τον αγώνα; Φυσικά ο Ζοτς...

Άλλος ένας τίτλος για αυτόν τον καθηγητή του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Άλλος ένας τίτλος για την μεγαλύτερη και πιο ιστορική ελληνική ομάδα μπάσκετ! Άλλη μια διάκριση για τον πιο ολοκληρωμένο Έλληνα παίκτη! Αυτή ήταν η πρώτη κούπα που σηκώνει ο Δημήτρης "3D" Διαμαντίδης ως αρχηγός του Παναθηναϊκού και έπεται συνέχεια!

Ο Παναθηναϊκός, πέρα από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, απέδειξε ότι παραμένει η πιο συμπαγής, η πιο οργανωμένη και με στόφα πρωταθλητή ομάδα στην Ελλάδα. Τώρα με φόρα - και με ανεβασμένη ψυχολογία - θα πάει για το διπλό στη Ρώμη και στο ΣΕΦ, όπου παίζει ίσως το δεύτερο τίτλο της χρονιάς μέσα σε μια εβδομάδα. Με τέτοια εμφάνιση πάντως, έχει πολλές πιθανότητες να πάρει και αυτόν τον τελικό...

Τι είδαμε όμως χθες; Λίγο (και κακό...) κόσμο, πολύ μέτρια διαιτησία (με λάθη εκατέρωθεν...), ένα ωραίο ματς και έναν πιο ωραίο κυπελλούχο... Οι πράσινοι επέβαλαν το ρυθμό τους σε όλο σχεδόν τον αγώνα και όχι μόνο στο 3ο δεκάλεπτο, περιόρισαν το φορμαρισμένο Μπουρούση, έπαιξαν άμυνα για όσκαρ σε πολλά διαστήματα του αγώνα, έφθειραν από νωρίς με φάουλ παίκτες-κλειδία του Ολυμπιακού (Βούισιτς, Μπουρούση, Βασιλόπουλο και αργότερα τον Παπαλουκά με λίγη "γκρι" βοήθεια), έβαλαν τα ελεύθερα σουτ και κάλυψαν τις όποιες αδυναμίες τους γρήγορα... και εδώ είναι που κολλάει ο μεγάλος Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Ο Σέρβος κόουτς διέγνωσε την αδυναμία των Πρασίνων στα ριμπάουντ και στο High-Low του Ολυμπιακού στο 1ο ημίχρονο, και την κάλυψε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο με πιο συμπαγή άμυνα, καλύτερα box out και με ειδικές οδηγίες σε Διαμαντίδη και Περπέρογλου. Οι δύο παίκτες βοήθησαν την ομάδα όχι μόνο με τις τρίποντες βόμβες του 2ου ημιχρόνου, αλλά και με πολύ καλή άμυνα και σημαντικά ριμπάουντ. Εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, και ίσως ο MVP του τελικού αν δεν σκότωνε ο "3D" τον Ολυμπιακό με τα 3 συνεχόμενα τρίποντά του, ήταν ο Αντώνης Φώτσης, που έδωσε πολύ ενέργεια και σημαντικούς πόντους στον Παναθηναϊκό!

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω πόσο απογοητεύτηκα, όταν αλλάζοντας κανάλι, από το Sport+ στη ΝΕΤ, αντίκρισα την άδεια κεντρική κερκίδα του Ελληνικού, και αναρωτήθηκα γιατί να παίζουν η Μάλαγα με την Ταουγκρές σε γεμάτο γήπεδο και όχι ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό; Περιττό να σας πω ότι η Μάλαγα αυτοκτόνησε, χάνοντας το κύπελλο από μια πολύ κουρασμένη και με έναν πολύ κακό Ρακόσεβιτς Ταού Κεράμικα!

Ραντεβού ξανά με Ρόμα και Ολυμπιακό τις επόμενες μέρες...

by SoF 3D

Related Posts with Thumbnails