Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Κρίσιμες αναμετρήσεις στο Eurocup

Η τέταρτη αγωνιστική της φάσης των 16 στο Eurocup αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και οι 8 αναμετρήσεις που διεξάγονται είναι ματς ζωής ή θανάτου, καθώς τα αποτελέσματα τους θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το ποιες ομάδες θα αποκτήσουν ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 8 του Τορίνου. Δύσκολα παιχνίδια και για τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό και βρίσκονται στον ίδιο όμιλο. Το Μαρούσι υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Δυναμό Μόσχας και με νίκη θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Αντίθετα ο Πανελλήνιος δοκιμάζεται στη Ρωσία απέναντι στη Κίμκι και θέλει τη νίκη ώστε να διατηρήσει τις λιγοστές πλέον ελπίδες που διατηρεί για πρόκριση.

Ματς με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον διεξάγεται στο Βελιγράδι. Στο σερβικό "εμφύλιο" του 3ου ομίλου της φάσης των 16 ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τη Χέμοφαρμ. Η απογοήτευση στο στρατόπεδο των "ερυθρολέυκων" είναι μεγάλη ύστερα από την καθαρή ήττα στον τελικό του κυπέλλου Σερβίας από την "αιώνια" εχθρό Παρτιζάν. Εκτός των άλλων ο Πέσιτς, έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα τραυματισμών. Θα απουσιάσει από το σημερινό παιχνίδι ο Αμερικανός φόργουορντ Λόρενς Ρόμπερτς ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή τόσο του βασικού σέντερ Μαρίνοβιτς όσο και του παγκίτη φόργουορντ Μιλόσεβιτς. Αντίθετα η Χέμοφαρμ δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και αισιοδοξεί για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η νεανική ομάδα του Στέφαν Κάρατζιτς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτήν την περίοδο, με το νέο μεγάλο ταλέντο του σερβικού μπάσκετ Μίλαν Μάτσβαν να την οδηγεί έχοντας κατά μέσο όρο 19,5 πόντους σε 3 παιχνίδια στη φάση των 16. Σε δύο παιχνίδια που έδωσαν φέτος οι δύο ομάδες στην έδρα της Χέμοφαρμ, η ομώνυμη ομάδα επικράτησε κατά κράτος με 88-73 για το Eurocup και με 84-65 για την Αδριατική Λίγκα. Το σημερινό παιχνίδι όμως είναι διαφορετικό και νομίζω ότι θα κριθεί οριακά. Πολύ δύσκολα ο Ερυθρός Αστέρας θα ξεπεράσει το πλεονέκτημα των 5,5 πόντων της Χέμοφαρμ. Οπότε θα ποντάρω στο διπλό βάσει και της φόρμας των δύο ομάδων.

Τα πανηγύρια καλά κρατούν στο Καζάν. Η Ουνίξ το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κατέκτησε πανηγυρικά το κύπελλο Ρωσίας νικώντας διαδοχικά ΤΣΣΚΑ και Δυναμό Μόσχας με 80-71 και 81-60 αντίστοιχα. Σε πολύ καλή κατάσταση η Ουνίξ θέλει οπωσδήποτε να νικήσει στο σημερινό παιχνίδι, με αντίπαλο τη Ζαντάρ, αλλά και να καλύψει τη διαφορά των 2 πόντων της ήττας στον πρώτο αγώνα. Μοναδική απουσία ο μακροχρόνια τραυματίας φόργουορντ Ταρίκ Κίρκσεϊ. Από την άλλη η Ζαντάρ συνεχίζει να προβληματίζει. Η πρόσληψη του Σάγκαντιν και η νίκη επί της Μπουντόσνοστ με 92-69 για την Αδριατική Λίγκα έφερε κάποια χαμόγελα. Όμως η ήττα από τη Τσιμπόνα στον ημιτελικό του κυπέλλου Κροατίας, εντός έδρας μάλιστα, αλλά και η απόφαση του Βούλγαρου σέντερ Ιβάνοφ να μην αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι εξαιτίας οφειλών της διοίκησης προς το πρόσωπό του, προκάλεσαν αναταραχή στην ομάδα. Άγνωστο αν θα πάρει μέρος στο σημερινό παιχνίδι. Νέα προσθήκη ο Αμερικανός, με σύντομο πέρασμα από τον Άρη, Φάρμερ στη θέση του συμπατριώτη του Μαλίκ Ντίξον. Η Ζαντάρ αναμένεται να περάσει δύσκολες στιγμές στο Καζάν. Πιστεύω ότι η Ουνίξ έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει το πλεονέκτημα των 9,5 πόντων της κροατικής ομάδας, οπότε θα πάω με τον άσσο.

Τέλος στο Τρεβίζο, η Τουρκ Τέλεκομ παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση στην έδρα της πολύ φορμαρισμένης στους τελευταίους αγώνες Μπένετον. Οι Τούρκοι, που έχασαν καθαρά στον ημιτελικό του κυπέλλου από τη Φενερμπαξέ, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, η Μπένετον πιάνοντας φανταστική απόδοση διέσυρε την Τουρκ Τέλεκομ με 67-99 μέσα στην έδρα της. Στο σημερινό παιχνίδι ο Μαχμουτί δε θα έχει στη διάθεσή του το τραυματία Σλοβάκο φόργουορντ Ράντσικ και έχει να αντιμετωπίσει και την κούραση των παικτών του από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια του σαββατοκύριακου, για το ιταλικό κύπελλο, με Μοντεγκρανάρο και Σιένα αντίστοιχα. Πρώτη εμφάνιση για τον έμπειρο διεθνή Ιταλό γκαρντ Μπουλέρι, ο οποίος ήρθε ως δανεικός από την Αρμάνι Μιλάνο. Δε δηλώθηκε για τη συνέχεια της διοργάνωσης ο Αμερικανός γκαρντ Ντίξον. Αήττητη η Μπένετον στη φάση των 16 βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου, έχοντας μάλιστα δύο εκτός έδρας νίκες! Οι Τούρκοι πάντως διαθέτουν παίκτες με εγωισμό και ποιότητα και δε νομίζω να θέλουν να επαναληφθεί το σκηνικό του πρώτου αγώνα. Οι Ιταλοί επίσης δυσκολεύονται αρκετά στην έδρα τους στα τελευταία παιχνίδια. Κέρδισαν οριακά Ουνίξ για το Eurocup και Φερράρα για το ιταλικό πρωτάθλημα με +2 και +3 αντίστοιχα ενώ ενδιάμεσα διασύρθηκαν από τη Σιένα με -17. Η παρουσία του απρόβλεπτου και ασταθούς Μπουλέρι ίσως διαταράξει τη χημεία της ομάδας. Περιμένω "σφικτό" ματς και νομίζω ότι το πλεονέκτημα 6,5 πόντων της Τουρκ Τέλεκομ δε "σπάει", για αυτό θα πάω με το διπλό.

Συνοψίζοντας:
Ερυθρός Αστέρας - Χέμοφαρμ (+5,5) 2
Ουνίξ Καζάν - Ζαντάρ (+9,5) 1
Μπένετον Τρεβίζο - Τουρκ Τέλεκομ (+6,5) 2

Υ.Γ.: Να σημειώσουμε ότι η στήλη είχε επιτυχία 100% με 3/3 στο προηγούμενο ποστ

Related Posts with Thumbnails