Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Υπομονή τέλος!

Ο τελικός κυπέλλου μπάσκετ για το 2009, πέρασε στην ιστορία με τον ΠΑΟ να κατακτά έναν ακόμη τίτλο. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν συναρπαστική, με συχνές εναλλαγές στο σκορ και το νικητή να κρίνεται στα τελευταία λεπτά με αλλεπάλληλα τρίποντα από την πλευρά των "πρασίνων". Το τέλος του ματς βρήκε τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζουν τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας, αφού για πολλοστή φορά παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου σε αγώνα με τον "αιώνιο" αντίπαλο. Είναι πλέον προφανές ότι η ομάδα του Ολυμπιακού πάσχει στον ψυχολογικό τομέα, ειδικά όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ΠΑΟ σε ματς δίχως αύριο. Και για αυτό το φαινόμενο την ευθύνη την έχουν τόσο ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης, όσο και οι διοικούντες κύριοι Αγγελόπουλοι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού για άλλη μια φορά έκανε συνεχή δώρα στον αντίπαλο με τις γκάφες του. Η ανάθεση του μαρκαρίσματος του Διαμαντίδη στο Μιλόσεβιτς αρχικά και στη συνέχεια στο Γκριρ, ήταν το αποκορύφωμα. Την ίδια στιγμή ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της ομάδας, ο Πελεκάνος, έμενε καρφωμένος στον πάγκο. Η ομάδα εκτός των άλλων έδειξε μια τρομερή δειλία τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του ματς. Δε νοείται σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι οι παίκτες να μη μασάνε σίδερα στα πιο κρίσιμα διαστήματα του αγώνα. Και δε νοείται κύριε Γιαννάκη να μένει εκτός δωδεκάδας ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους νεαρούς Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες, μόνο και μόνο για να τιμωρηθεί επειδή τόλμησε να αντιδράσει στις προκλήσεις που δέχθηκε από οπαδούς και παράγοντες της ΑΕΚ στη ζούγκλα των Πατησίων. Η ηττοπάθεια και το αίσθημα ανευθυνότητας που έχει καλλιεργήσει στους παίκτες ο κύριος Γιαννάκης αντικατοπτρίζεται πλήρως στις δηλώσεις των Βασιλόπουλου και Μπουρούση μετά το παιχνίδι. "Εάν κάποιοι αντιδρούν όπως αντέδρασαν δε μπορούμε να κάνουμε κάτι" δήλωσε ο Καρδιτσιώτης σέντερ ενώ ο διεθνής φόργουορντ συμπλήρωσε λέγοντας πως "είναι κατακριτεό αυτό που έγινε αλλά εκφράζει τη μειονότητα των οπαδών μας και όχι την πλειοψηφία". Ας ελπίσουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα κάνετε κάτι κύριε Μπουρούση γιατί τότε θα διαπιστώσετε και εσύ αλλά και ο κύριος Βασιλόπουλος πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού που σας αποδοκίμαζαν με αυτό τον τρόπο δεν είναι μια μειονότητα. Η πλεοψηφία του κόσμου που ακολουθεί την ομάδα να γνωρίζεις κύριε Βασιλόπουλε ότι δε σε θεωρεί άξιο όχι να γίνεις σημαία της ομάδας, όπως ισχυρίστηκες σε συνέντευξη σου σε γνωστό περιοδικό, αλλά ούτε και για να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και κάτι τελευταίο κύριε Γιαννάκη: Ο κόσμος του Ολυμπιακού δε δέχεται μαθήματα στήριξης και αγάπης προς την ομάδα από εσένα! Έχει αποδείξει πόσο αγαπά την ομάδα και θα τη στηρίξει μέχρι τέλους! Εσύ και οι παίκτες σου είναι αυτοί που πρέπει να αποδείξουν πράγματα στον κόσμο!

Ανάλογο είναι και το μερίδιο των Αγγελοπουλαίων σε αυτό το φαινόμενο. Η εξωαγωνιστική ανυπαρξία του Ολυμπιακού που δέχεται αλλεπάλληλες ήττες σε όλα τα θεσμικά όργανα του αθλήματος τροφοδοτεί και την ομάδα αλλά και τον κόσμο με ένα αίσθημα κατωτερότητας που δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Η διοίκηση του ΠΑΟ κάνει πλάκα σε ΕΣΑΚΕ, ΚΕΔ και ΑΣΕΑΔ και οι Αγγελόπουλοι, με τον κύριο Γιαννάκη να σιγοντάρει, απαντούν με δηλώσεις για το ευ αγωνίζεσθαι και το φίλαθλο πνεύμα. Πάρτε το χαμπάρι κύριε Αγγελόπουλοι ότι στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ του κυρίου Οικονομίδη, το fair play είναι μια άγνωστη έννοια. Εκτός αν περιμένετε κάποια ανταπόκριση στις δηλώσεις σας από ανθρώπους που δηλώνουν πως "αν πέσει το παραμικρό θα πάρω την ομάδα και θα φύγω" αλλά χθές στο Ελληνικό ούτε είδαν ούτε άκουσαν για το "ξήλωμα" του γηπέδου από τους οπαδούς της ομάδας τους μια ώρα πριν την έναρξη του τελικού ούτε για τις φωτοβολίδες που πέταξαν στο παρκέ οι ίδιοι στο τρίτο δεκάλεπτο.

Η αναμέτρηση της Κυριακής είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να επουλώσει τις πληγές του από το χθεσινό τελικό και να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας έναντι του ΠΑΟ για τα πλέυ οφ. Το πρόβλημα της ομάδας αυτής είναι καθαρά ψυχολογικό και έγκειται στο ότι διοίκηση, προπονητής και παίκτες δεν έχουν ταυτιστεί με την ιδιοσυγκρασία των οπαδών του Ολυμπιακού. Μόνο έτσι θα κατορθώσουν νίκες επί του αιωνίου αντιπάλου και θα κατακτήσουν τίτλους. Ραντεβού τη Κυριακή λοιπόν! Αλλά με πάθος, τσαμπουκά, φανατισμό και όχι υπομονή...Aυτή δυστυχώς μας τελείωσε!

Related Posts with Thumbnails