Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Εβδομάδα κυπέλλου για όλη την Ευρώπη


Στην Ισπανία οι "φοιτητές" έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν δίκαια την κάτοχο του Κυπέλλου Μπανταλόνα. Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε, όμως, το γεγονός ότι η Μπανταλόνα παρουσιάζεται φέτος αγνώριστη. Κάτι η αποχώρηση του Ρενέσες, κάτι η μεγάλη αποχή λόγω τραυματισμού του Ρούμπιο, κάτι οι ατυχείς επιλογές Αμερικανών, είχαν ως αποτέλεσμα πέρα από τον αποκλεισμό από το ΤΟΡ - 16 να αποχαιρετήσουν πρόωρα άλλον ένα στόχο...
Επόμενος αντίπαλος της Εστουντιάντες είναι η Μάλαγα, η οποία πέρασε άνετα την Γκραν Κανάρια. Ο δεύτερος ημιτελικός έχει ξεκάθαρο φαβορί: την Μάλαγα. Θα παρουσιαστεί πλέον υποψιασμένη και έχει τη δυνατότητα να καλύψει και την διαφορά των 7.5 πόντων, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ.

Με τον πρώτο ημιτελικό: ΤΑΟΥ - Μπαρτσελόνα δεν ασχολούμαστε καθόλου, μιας και τα πάντα είναι ανοικτά.

Αντίθετα, ο ρωσικός τελικό μεταξύ της Ούνιξ και της Ντιναμό έχει ένα στοιχηματικό ενδιαφέρον. Η Ντιναμό Μόσχας παικτικά δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση, όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την προβληματική διοικητική εικόνα της ομάδας, που αργά ή γρήγορα θα έχει αντίκτυπο και εντός αγωνιστικού χώρου. Η Ούνιξ από την άλλη, έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τον πρώτο εγχώριο τίτλο της χρονιάς και μάλιστα έπειτα από πειστική νίκη απέναντι στην πανίσχρη ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό του θεσμού. Η Ούνιξ είναι πιο σκληροτράχηλη ομάδα σε αντίθεση με την σοφτ Ντιναμό, έχει και την ψυχολογία με το μέρος της και μπορεί να κατακτήσει την κούπα. Νίκη για την Καζάν.

Τέλος, έχουμε αφήσει τον τελικό κυπέλλου της Σερβίας. Όπως και στην Ελλάδα το ζευγάρι του αποτελείταιαπό ομάδες με τις πλέον βαριές φανέλες: Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας. Η Παρτίζαν τα τελευταία χρόνια έχει βρει τα κουμπιά του αιωνίου της αντιπάλου και τον καθαρίζει μέσα - έξω. Ο Ερυθρός Αστέρας παρότι φέτος έχει στο τιμόνι του τον Πέσιτς, η οικονομική κατάσταση του Συλλόγου δεν επιτρέπει την υπέρβαση στην ενίσχυση του ρόστερ και μοιραία φέρει τον τίτλο του outsider στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Αυτό λοιπόν ισχύει και στο σημερινό τελικό, όπου αναμένεται τα τρομερά μωρά του Βουγιόσεβιτς να κατακτήσουν την πρώτη κούπα για φέτος. Νίκη για Παρτίζαν με +4.5 πόντους.

Συνοψίζοντας:
( 7.5 πόντους) Εστουντιάντες - Μάλαγα 2
Ντιναμό Μόσχας - Ούνιξ Καζάν 2
Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας (4.5 πόντους) 1

Related Posts with Thumbnails