Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Κληρώνει τη Δευτέρα για τους "χρυσούς" έφηβους

Μεγάλες και σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις περιλαμβάνει το φετινό καλεντάρι της FIBA. Το ενδιαφέρον στην Ελλάδα αναμένεται να στραφεί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, που διεξάγεται το ερχόμενο φθινόπωρο. Εκεί η εθνική μας ομάδα θα επιχειρήσει ένα καινούργιο ξεκίνημα υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού Γιόνας Καζλάουσκας. Όμως η σημαντικότερη παγκόσμια διοργάνωση του μπάσκετ για φέτος το καλοκαίρι, με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον, είναι το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που θα λάβει χώρα στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας από 2 έως 12 Ιουλίου. Στη διοργάνωση μετέχει, με μεγάλες αξιώσεις για κάτι καλό, και η ελληνική εθνική ομάδα, με παίκτες κάτω των 19 ετών, η οποία καλείται να δικαιολογήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατέκτησε πέρυσι το καλοκαίρι στα γήπεδα του Πύργου και της Αμαλιάδας. Η κλήρωση του τουρνουά είναι προγραμματισμένη για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου. Η εθνική μας τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, το οποίο σημαίνει πως θα τοποθετηθεί επικεφαλής ενός εκ των τεσσάρων ομίλων που θα σχηματιστούν. Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α ΓΚΡΟΥΠ: Αυστραλία, Αργεντινή, Ελλάδα, ΗΠΑ
Β ΓΚΡΟΥΠ: Ισπανία, Λιθουανία, Κροατία, Γαλλία
Γ ΓΚΡΟΥΠ: Πουέρτο Ρίκο, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ιράν
Δ ΓΚΡΟΥΠ: Αίγυπτος, Αγκόλα, Καζακστάν, Συρία

Το Greek Hoopz ενημερώνει τους φίλους του μπάσκετ πως μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την κλήρωση της Δευτέρας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο http://www.fibaeurope.com/draws/

Αφού ευχηθούμε οι Έλληνες φίλοι του μπάσκετ να ζήσουν και φέτος ανάλογες στιγμές με αυτή της παραπάνω εικόνας, ας θυμηθούμε μαζί τους συντελεστές της περσινής επιτυχίας της ομάδας των εφήβων:

Παίκτες: Κώστας Σλούκας (ΟΣΦΠ), Νίκος Παππάς (Ρεάλ Μαδρίτης Β΄), Νώντας Παπαντωνίου (Μαρούσι), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Μέγκα Μπάσκετ), Βαγγέλης Μάτζαρης (Περιστέρι), Κώστας Παπανικολάου (Άρης), Γιώργος Γεωργάκης (Μαντουλίδης), Γιάννης Καραθανάσης (ΟΣΦΠ), Γιάννης Αγγελόπουλος (Ίκαρος Καλλιθέας), Δημήτρης Κατσίβελης (Μαντουλίδης), Ζήσης Σαρικόπουλος (Πανεπιστήμιο Οχάιο), Λεωνίδας Κασελάκης (Ηλυσιακός)

Προπονητής: Γιώργος Βλασσόπουλος
Βοηθός προπονητή: Σεραφείμ Θεοδοσίου
Τεχνικός σύμβουλος: Γιώργος Προεστός

Related Posts with Thumbnails